Datça merkezden denize girmek isterseniz tercih edebileceğiniz plajlardan biri ama bizce Datça'da bunca bakir koy varken buradan denize girmenin bir esprisi yok. Sahili kumluk ve sığ bir denizi var.
Datça merkezde olan bu plajı da deneyimlemek istedik. Adından da anlaşılacağı gibi dibi kum, ki Datça'da kum plaj bulmak güç. Suyu sıcak, dalgasız ve uzun süre derinleşmiyor bu yüzden çocuklar içinde uygun.
Datça tatilinin en önemli özelliği koyları gezmektir tabii, ama şehir merkezindeki plajlarda vakit geçirmek isterseniz, en iyi seçim kesinlikle Taşlık Plajı'dır. Su çok güzel ve temiz.
Datça, Akdeniz ile Ege denizini buluşturan 235 km.lik sahil bandında, pırıl pırıl, masmavi, akvaryum niteliğinde,52 irili ufaklı koya sahiptir. Büyük yerleşim merkezleri ve sanayi tesisleri olmayan ilçemizin havası kadar denizi de olağanüstü temizdir.
Denizi çok temiz ve berraktır. Bu özelliği nedeni ile de her yıl binlerce turist ağırlar. Hayıtbükü, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Plajı ise tamamen kumlarla kaplıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Yaz aylarında Eğirdir halkı tarafından en çok ilgi gören plajların başında gelen Altınkum Plajı, kumlu bir plajdır ve suyu ılık ve sığdır. Bu yönüyle, çocuklu aileler için de uygundur.
Datçanın en güzel koyu (bükü)
Palamutbükü
Uzun bir sahil şeridi, çakıl-taş-kum karışımı sahili, berrak ve serin bir suyu var.
Bir koluna Ege Denizi'ni, diğerine Akdeniz'i takan Datça Yarımadası, yeşilin her tonunun yansıdığı sakin koyları, şairlere ilham veren sokakları, begonvillerle sarmalanan taş evleri ve Knidos antik kentiyle tam bir yaz rüyası.
Doyasıya serinleyip, güneşlenmek için Datça'yı Haziran ve Ağustos ayları arasında tercih edebileceğiniz gibi daha sakin bir atmosferde denize girmek isterseniz Mayıs, Eylül ve Ekim aylarını da değerlendirebilirsiniz.
25.4°C. Bugün Datça'da su sıcaklığı 25.4°C. Özellikle sıcak bir günde herhangi bir su kütlesindeki en rahat yüzme suyudur. Bu sıcaklık aralığı, uzun süreli banyo için en uygun sıcaklık aralığı olarak kabul edilmektedir.
Kumluk Plajı
Plaja giriş ücretsiz olurken 30 TL ödeyerek şezlong ve şemsiye kiralama şansı elde edilebilir.
Uzun bir sahile sahip olan plaj, batısında Uzunyalı Plajı'yla komşudur. İnce tanecikli kumların kapladığı sahil çevresinde hizmet veren çok sayıda restoran ve kafe bulunmaktadır. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 20 ile 25 TL aralığındadır. Marmaris Halk Plajı'na girişler ücretsizdir.
Kum Denizi Plajına girişler ücretsizdir. Bu plaj halk plajı olduğu için ücretsiz olmakta ve plaj boyunca şezlong ya da şemsiyeler için kafeler yer almaktadır. Duş, soyunma yerleri ve de kafeterya gibi seçeneklerin var olduğu bu plaja giriş ücreti olmadığı için bu plajı tercih eden aileler pek öok sayıdadır.
Datça tatilinde tercih edebileceğiniz plajlar; Hayıtbükü Koyu, Gabaklar Koyu, Ovabükü Koyu, Kurubük Koyu, Palamutbükü, Gerence Plajı, Akçabük Koyu, Kargı Koyu, Karaincir Koyu, Gereme Koyu, olarak sıralanmaktadır.
Datça'nın simgesi olan badem çiçeklerinden üretilen bir bal türüdür. Baharın gelmesiyle birlikte Nisan ayında hasatı yapılan badem çiçeği balı, arıların Datça'nın en ünlü badem çiçeklerinden topladığı bal çeşididir. Datça'nın en değerli el sanatı iğne oyasıdır.
Datça için en net tanımlama kuşkusuz ki, “Ege ve Akdeniz'in kucaklastığı yer” olacaktır. Marmaris'ten batıya doğru uzanan 70 kilometre uzunluğundaki Datça Yarımadası'nın bir tarafı Ege'ye, diğer tarafı ise Akdeniz'e bakıyor. Yarımada boyunca toplam 52 farklı koy bulunuyor.
Milas ve Datça: Muğla'nın Temiz Hava Cennetleri
Muğla, birçok ilçesiyle doğal güzellikler ve temiz hava sunuyor, ancak Milas ve Datça bu konuda öne çıkıyor. Her iki ilçede, nefeslerin kesen özellikleri ve temiz havası ile bilinir.
Plajın kumsalının uzunluğu 3 kilometredir. Plajın dış zemini kum, çakıl ve taşlardan oluşmaktadır. Kumlar ince tanelidir. Plajın su zemini çakıl ve taşlardan oluşmaktadır.
Bahamalar'daki Harbour Adası'nda pembe renk, aslında kırmızımsı pembe bir kabuğu olan ve mikroskobik bir organizma olarak bilinen foraminifera'dan gelirken kum mercan, kabuklar ve kalsiyum karbonatın bir karışımıdır.
2 – Knidos Antik Kenti
Ancak doğası ve denizi gerçekten efsane derecede güzel. Hatta antik kenti gezdikten sonra 3-4 tane yüzülecek yer de bulunuyor Knidos Antik Kenti'nin yanında. Deniz oldukça durgun ve berrak.
Trekking yapabileceğiniz güzel rotalar da var burada. Datça Kaç Günde Gezilir? Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz.
· Plaja giriş ücretsiz. Datça merkeze 19 kilometre olan plaja merkezden kalkan minibüsler ile plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.
Son Osmanlı padişahlarından Sultan Reşat döneminde Datça adı Reşadiye olmuş, Cumhuriyet'le beraber ise tekrar Datça'ya dönüştürülmüştür. 1928 yılında ilçe olan Datça'nın ilk merkezi Reşadiye Mahallesi olmuş, 1947'de ise bugünkü yeri olan İskele Mahallesi'ne taşınmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri