DATÇA'DA İKLİM Kış aylarında sıcaklık 12-14 derece arasındadır.
Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Kış aylarında nadiren yüksek birkaç dağın doruklarına kar yağar.
Fethiyede, sıcak ve kurak yazları, ılık ve yağışlı kışları ile Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. Yaz aylarında 30 derece civarında olan sıcaklık, kışın genellikle 10 derecenin üzerindedir.
Türkiye'de kış sıcaklık ortalaması en yüksek yerlerden biri Bodrum. 11-13 derece arasında değişen sıcaklığıyla üşütmeyen bir kışa sahip olan Bodrum, kış sezonunda başka bir çehreye bürünüyor.
Bodrum'da 12 Ay Yaşamayı Düşünüyorsanız…
Birçoğumuzun da bildiği üzere, bu soruyu sorduğumuzda aklımıza ilk gelen bölgeler; Bodrum Merkez, Bitez ve Ortakent olacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Mevsimlik ortalamalara göre Kış 6.1 °C ile en soğuk mevsimdir. Kışı 12.7 °C ile İlkbahar ve onu da 16.0 °C ile Sonbahar mevsimleri takip eder. Yaz ise 24.6 °C ile en sıcak mevsimdir.
Antalya'da etkili olan soğuk hava 3 Şubat 1950 tarihinde eksi 4.5 derece ile kırılan soğuk rekorunu geçti. 26 Ocak gecesi Aksu'da toprak sıcaklığı eksi 5'i görerek yeni bir rekora imza attı. Meteoroloji ayrıca 26 Ocak gecesi Kemer'in de eksi 3'ü gördüğünü, bunun da bir rekor olduğunu bildirdi.
Tipik Akdeniz iklimine sahip Datça, ılıman iklimi nedeni ile uzun bir tatil dönemine sahiptir. Yazları ortalama sıcaklık 32 derece, nem oranı ise % 35-60 arasında seyreder. Kuzeyden esen serin yaz meltemleri bunaltıcı sıcağı ve nemi yok eder.
Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Antalya'da, yazlar kurak ve sıcak, kışlar ılık ve yağışlı geçer. Bu özelliği ile deniz ve sıcak deniz iklim sınıfına giren şehrin, daha iç kesimlerinde ve dağlık bölgelerinde, soğuk ve yarı- kara iklim tipi görülür. Ortalama sıcaklık, yaz aylarında 30 ile 34 derece arasındadır.
Rize'de yazları serin, kışları ılıman ve her mevsimi yağışlı bir iklim görülür.
Yaz aylarında turist akınına uğrayan ve Türkiye'nin en ılıman şehirlerinden biri olan Muğla'nın yüksek kesimlerine yılın ilk karı düştü. Kavaklıdere İlçesi'ne bağlı Götepe Yaylası'na bu yıl mevsimin ilk karı geçen yıla göre yaklaşık bir ay sonra başladı.
Türkiye'nin genelinde kara kışın yaşandığı aylarda bile, Marmaris havası ılık ama yağışlıdır. Temmuz ayında en yüksek sıcaklık hissedilir. Ocak ayı ise, Marmaris'in en soğuk ayıdır diyebiliriz. Ortalamaya vurduğumuzda, Marmaris hava sıcaklığı yaklaşık 18-19 derecedir.
Milas, Akdeniz iklim kuşağındadır. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Kış aylarında nadiren yüksek birkaç dağın doruklarına kar yağar.
Bodrum, iklim itibariyle Ege ve Akdeniz iklimlerinin sentezinden oluşan bir özelliğe sahiptir. Yarımada olarak mikro klima alan özelliği gösterir. Kış aylarında ise nem oranı oldukça düşüktür. Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları oldukça ılık ve yağışlıdır.
Muğla'nın Datça İlçesi'nin yüksek kesimlerine 6 yıl aradan sonra kar yağdı. Sabaha beyaz örtüyü gören Datçalılar, fotoğraf makineleriyle bu anı ölümsüzleştirdi. MUĞLA - Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava, Datça'da da kendisini hissettirdi.
Türkiye'nin en güzel ve lezzetli bademi Datça'da yetişir. Nurlu,, Ak, Kababağ, Dedebağ, Sıra ve Dişli gibi çeşitleri olan Datça Bademi'nin en kalitelisi Nurlu, en kolay yeneni ise kabuğu ince, dişle kırılabileni Dişli bademdir.
Deniz temiz ve biraz soğuk. Deniz kenarında bulunan işletmelerin şezlong ve güneş şemsiyelerini ücret karşılığında kullanabilirsiniz.Halk plajı kısmı da bulunmaktadır.
Dün ölçülen sıcaklıklarla; Türkiye'nin en sıcak yeri, 45,9 derece ile Antalya'nın Kaş ilçesi Çavdır Orman Sahası ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Ekip Orman Deposu oldu. Antalya ve Muğla'yı 45,7 derece ile Şırnak'ın Cizre ilçesi takip etti.
Akdeniz iklim kuşağında kalan İzmir'de yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçmektedir.
Alanya'da yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen tipik bir Akdeniz iklimi hakimdir.
Kış aylarında ortalama sıcaklık daha düşüktür. Minimum sıcaklık -4,2 °C ile Şubat ayı, Maksimum sıcaklık +35,8 ile Ağustos ayındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri