Schengen ülkesinde ikamet eden akrabanın/arkadaşın resmi davetiyesi. Başvuran kişi masrafları tek başına karşılayacaksa akrabanın/arkadaşın adı, adresi ve pasaportunun kopyası yeterli olacaktır. Arkadaş/akraba söz konusu Schengen ülkesinin bir vatandaşı değilse oturma izninin kopyası da gerekli olacaktır.
Vize ile başvuru yapmak istediğiniz ülkenin ilgili konsolosluğuna verilmesi gerekmektedir. Aile üyelerini ziyaret etmek amacıyla ilgili ülkeye gitmek isteyen kişilerin başvurularında bu davet mektubunun yer alması bir zorunluluktur.
Eğer ağırlıklı olarak sağlık sebepleriyle seyahat edecekseniz (yani tıbbi tedavi almanız gerekiyorsa), davet mektubuna ihtiyacınız yoktur. Eğer ağırlıklı olarak eğitim amacıyla seyahat edecekseniz (yani bir okula başlayacak ya da bir eğitim etkinliğine/programına katılacaksanız), davet mektubuna ihtiyacınız yoktur.
Özellikle aile ziyareti vizesi üzerinden başvuru gerçekleştirenlerin sunması gereken zorunlu bir evrak niteliğindedir. Seyahat gerçekleştirilmek istenen ülkede bulunan yakın tarafından davetiye mektubunun yazılması önem taşımaktadır.
Mesela; maddi kaynaklarınızı gösteren, araç ruhsatı, arsa tapusu ve kira kontratı gibi belgeler sizin Türkiye ile bağınızı güçlü göstereceğinden Schengen vizesi almanızı kolaylaştırabilir. Vize evraklarından en önemlisi de vize talep dilekçesinin yazılmasıdır.
İlgili 15 soru bulundu
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Schengen Vizesi başvurunuzu en erken seyahatinizden üç ay önce gerçekleştirebilirsiniz.
Almanya Aile/Arkadaş Ziyaret Vizesi Sonuçlanma Süresi
Almanya kısa süreli Schengen vize kategorisine giren ziyaret vize başvuruları yaklaşık 15 iş günü içinde sonuçlandırılır. Sonuçlanma süresi konsolosluk biriminin yoğunluğuna, resmi tatil günlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Schengen vizesi kimlere verilmez sorusunun en önemli cevaplarından biri yurt dışı yasağı olan kişilerdir. Adli süreç içerisinde devam eden bir davanız ya da yurt dışına çıkma yasağınız varsa Schengen vizesi almanız mümkün değil.
Davet eden kişinin illa o ülkenin vatandaşı olması gerekmez. İş, eğitim, araştırma, mültecilik gibi çeşitli sebeplerden o ülkede yasal oturuma izni bulunan herhangi bir kişi de sizi onu ziyaret etmeniz için yanına davet edebilir ve konsolosluğa hitap ederek sizin için vize davet mektubu gönderebilir.
Schengen devlet ya da devletlerinde ikamet eden/vatandaş olan aile ya da arkadaşları ziyaret etme amacıyla Schengen bölgesinde 180 günlük süre içerisinde 90 güne kadar kalmanızı sağlayan bir tür kısa dönem (C Tipi) vizedir.
- Turist vizesi başvurularında davet mektubu ibraz edilmesi halinde mektupta, davet eden kişinin, T.C Kimlik numarası, açık kimliği, davetli listesi, ikamet adresi, irtibat numarası, kalınacak süre ve amaç, başvuru sahibi ile akrabalık bağının olup olmadığı bilgilerinin bulunması gerekmektedir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Melis Yıldız “Schengen Vizesi başvurularında genellikle seyahat edilecek ülkeye gidiş sebebi ve orada kalınan süre boyunca hangi şartlarda kalınacağının yeterli şekilde açıklanmaması sebep sunularak ve başvuranın ülkesine geri dönmeyeceğinden şüphelenilerek red veriliyor.
Konsolosluk sizin banka hesabınızı göremez.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Schengen vizesi almak için gereken banka hesap dökümü, ilgili ülkenin dış temsilciliğine ibraz edilmektedir. Schengen vizesine başvururken genel bir kural olarak ortalama 50-60 euro arasında bir miktarın banka hesabında bulunması gerekmektedir.
Vize Başvurusunda Altın Hesabı Gösterilebilir Mi? Hayır, vize başvurusunda altın hesabı gösterilememektedir.
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri