Evlenecek çiftlerimiz evlenirken bir çok soruyada cevap arıyor, evlenecek çiftlerimizin sorduğu sorulardan bir taneside Düğün davetiyesini hangi taraf bastırır? Bu konuya cevap ararken biz size hemen cevabı söyleyelim, Düğün Davetiyesini Erkek Tarafı Bastırır.
Erkek tarafı, düğün yerini, düğün yemeğini, düğün davetiyelerini, düğün arabasını ve fotoğrafçıyı ayarlayıp masraflarını karşılar. Gelinin gelinliği, aksesuarları, ayakkabıları damat tarafından alınırken, damadın damatlığı ise kız ailesi tarafından alınır.
Davetiyede hazırlanırken ilk önce bayanlar ( Davetiyenin sol tarafı Gelin ve Aile bilgileri yer alır) yazılır, sonra damat ismi yazılır ( Davetiyenin sağ tarafı damat ve Aile bilgileri yer alır ) ve davetiye içereğinde bulunması gereken hususları kısaca aşağıda sizlerin bilgisine sunuyoruz.
Davetiyeleri genellikle organizasyonu düzenleyen kişi veya kişiler dağıtır. Örneğin, düğün davetiyesi için genellikle gelin ve damat veya aileleri davetiyeleri dağıtır. Nişan davetiyesi için genellikle nişan sahibi veya aileleri, kına gecesi davetiyesi için genellikle gelin adayı veya aileleri davetiyeleri dağıtır.
Evlenirken Erkek Tarafı Eve Ne Alır? Geleneklere göre salon ve oturma odası eşyaları evlilikte çeyizde tarafı ne alır sorusunu yanıtlarken ilk başta sıralamamız gerekenler arasında yer alır. Televizyon, buzdolabı ve kimi elektrikli ev aletleri erkek tarafı tarafından karşılanır.
İlgili 44 soru bulundu
Gelinin ailesinin kızlarına 2 veya 3 bilezik takması uygun görülüyor. Anne de baba da hayattaysa, iki kişi de birer bilezik takabiliyor. Damadın ailesinin ise geline takı seti ve 2 adet bilezik takması ideal olarak görülüyor.
Düğünde Erkek Tarafının Yapması Gerekenler
Yöreye göre değişiklik gösterse de düğünde erkek tarafının alması gerekenler şu şekildedir; Öncelikle düğün erkek tarafına aittir. Salon takımı Oturma odası
Düğün tarihinden çok önce basılan davetiyelerde konuklar tarihi unutarak düğünü kaçırabilir. Bu durum dikkate alınarak davetiyeler düğün tarihinden 20 gün öncesinde çiftlerin elinde olmalıdır. Düğüne kalan son 15 gün içerisinde de konuklara dağıtım işlemlerine başlanır.
Öncelikle davetiyelerin basım sürecini de iyi takip etmeniz gerekir. Baskı veya yazım hatalarını olmadığını kontrol ettikten sonra düğün tarihine 1,5 ay kala bir tarihte davetiyelerinizi dağıtmaya başlamalısınız. Düğüne 2 ay kala davetiye siparişi vermek doğru bir karar olur.
Klasik bir yaklaşıma göre, davetiyelerinizi düğün tarihinden en az altı ila sekiz hafta önce dağıtmak idealdir. Bu süre zarfı, misafirlerinizin takvimlerini ayarlaması, seyahat düzenlemeleri yapması ve sizin için önemli olan bu günü unutulmaz kılmak için gerekli hazırlıkları yapması için yeterli zaman sağlar.
Düğün hazırlığı da tamamı ile erkek tarafına aittir. Bu hazırlıklar, kısaca aşağıdaki gibi nitelendirilebilir. Düğün kartı, davetiyesi ve basımının sorumluluğu. Düğün salonu, müzik ve eğlence tarafının sorumluluğu.
Bunlar davetiye üzerinde kına, davetiye ele alındığı zaman sol tarafta olur, düğün adresi ise sağ tarafa yazılır.
Geleneksel olarak, düğün masraflarının çoğu gelinin ailesi tarafından karşılanır ve bu genellikle düğün salonu ücretini de içerir. Ancak, günümüzde çiftler ve aileler bu masrafları daha esnek ve eşit bir şekilde paylaşma eğilimindedir.
Damadın nişan günü giyeceği takım elbiseyi de kız tarafının alması uygundur. Ancak gelin adayının nişan elbisesinin, ayakkabılarının ve kuaför masrafının erkek tarafının karşılaması daha uygundur. Bu gelenek birçok aile tarafından kabul görülse de bazı çiftler masrafları ortak olarak karşılamayı daha uygun bulabilir.
Bu sorunun cevabı kültüre göre değişmekle birlikte, genellikle gelinin kız kardeşi, yakın arkadaşı veya akrabası olan bekar bir kadın tarafından tutulur. Bazı kültürlerde tepsiyi tutan kişi gelinin kız kardeşidir. Diğer kültürlerde ise tepsi gelinin yakın bir arkadaşı ya da akrabası tarafından tutulur.
Düğün davetiyesi basımı yaptırmadan önce kişi listesi oluşturmak gerekir burada dikkat edeceğimiz husus 2 kişilik bir aileye 1 adet düğün davetiyesi verirken 5 kişilik bir aileyede 1 adet davetiye veririz hatta 1 kişiyede 1 adet davetiye vermemiz gerekir.
Davetiye basımı işlemleri davetiye modeline göre değişiklik göstermektedir. Eğer ki seçtiğiniz davetiye modeli katalog ürünü ise ve ofset baskı yapılacaksa ortalama grafik onayınızdan sonra 3 - 5 iş günü sürmektedir. Davetiye baskınızda Sıcak Yaldız Baskı var ise bu süre 5 - 7 İş gününe çıkabilmektedir.
Davetiye nerede bastırılır sorusunun cevabı ise; sizin davetiyenizde istediğiniz özellikler ve davetiye sayınızla değişir. Davetiye matbaa veya dijital ofsette basılır. Matbaalar baskı şekli nedeniyle ancak çok adetli baskılar yapabilmektedir. Tasarım ve konsept olarak ta belli kalıpları vardır.
Normalde evi kiralasan da satın alsan da düğün tarihinden en az iki ay önce birlikte oturacağınız evi seçmek her ikiniz içinde en iyisi olacaktır. Çünkü evin içine tadilat yaptırman gerekebilir ki ustaların nasıl çalıştığını bilirsin.
Davetiyenin üzerine yazılanlara bakacak olursak: Ailelerin isimleri, gelin ve damadın adı, yer ve tarih, kokteyl, nikah ve düğün saatleri ve eğer farklıysa yerleri! Tabii davetiye sözlerine de karar vermen lazım.
Düğünde beyaz eşyaları kim alıyor?:
Televizyon, buzdolabı ve kimi elektrikli ev aletleri erkek tarafı tarafına aittir. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın gibi diğer beyaz eşyalar ise kız tarafı tarafından karşılanıyor.
Düğünde damatlığı kim alır sorusunun cevabı kız tarafıdır. Aynı zamanda kız tarafı hem damada hem geline takı takar. Damada saat ve tam altın takılması makbuldür. Geline ise maddi imkanlar çerçevesinde birkaç bilezik takılabilir.
Düğünde Kız Tarafı Ne Takar? Düğünde kız tarafı geline ve damada takı takar. Damada genellikle saat ve altın zincir takarken geline ise tam altın ve birkaç bilezik takabilirler. Bazı yörelerimizde geline burma bilezik takmak adettir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri