Doktor İbrahim Saraçoğlu soğan kürü ile maksimum faydayı sağlamak için kürü taze hazırlayıp tüketmeniz önerilmektedir. Boş mideye öğleden önce ve sonra olmak üzere günde 2 kez ılık içmeniz önerilir.
Soğan suyu kürü, maksimum fayda sağlaması için en az altı ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Bu süreyi aşmamaya dikkat edilmelidir. Hazırlanmış olan kürü ılık olarak tüketmelisiniz. Öğle ve akşam yemeklerinden on dakika önce bir bardak içmelisiniz.
İbrahim Saraçoğlu, kadınların polikistik over kanseri, erkeklerinden iyi huylu prostat büyümesi sorunu için yılda iki defa 2 haftalık soğan suyu kürünü muhakkak düzenli olarak denemelerini önerdi.
- Soğan suyu oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. - Soğan suyu tüketimi kan şekerinin dengelenmesini ve düşürülmesini sağlar. - Soğan suyu sindirimin kolaylaştırılmasına da yardımcı olur. Özellikle mide problemleri yaşayan kişiler soğan suyu ile daha sağlıklı bir mideye sahip olabilirler.
Soğan Kürü Kaç Gün Sonra Etkisini Gösterir? Soğan kürünü uygulamaya başladıktan 2-3 gün sonra bu kürün etkisini görmeye başlarsınız. Soğan kürünün en önemli etkilerinden biri hamilelik şansını artırmasıdır. Bu kürü yapıp da hamile kalan pek çok kadın vardır.
İlgili 16 soru bulundu
Soğan kürü suyunu, ılıttıktan sonra tüketebilirsiniz. Soğan kürünün kullanım süresine dikkat edilmesi gerekir. Soğan kürü, 6 ayda bir kez 15 günlük süreyle uygulanmalıdır. 15 gün düzenli kullanıldıktan sonra, 6 ay sonra tekrar kullanılabilir.
Tüketimi: Doktor İbrahim Saraçoğlu soğan kürü ile maksimum faydayı sağlamak için kürü taze hazırlayıp tüketmeniz önerilmektedir. Boş mideye öğleden önce ve sonra olmak üzere günde 2 kez ılık içmeniz önerilir.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
SOĞAN SUYU KÜRÜ TARİFİ:
Soğan suyu yağımı için soğanları bölerek 5 ila 10 dakika arasında kaynatmak gerekir. Bu işlemin ardından soğan süzülür. Sıcak içilmemesi önerilir. Soğan suyu ılıdıktan sonra hızlı bir şekilde içilmelidir.
Böbrekte kumların direk olarak düşmesine vesile olan soğan suyu, hem ağrıyı hafifletir hem de sizi bu dertten kurtararak daha sağlıklı böbreklere sahip olmanıza katkıda bulunur. Bu nedenle böbreklerin soğan suyu ile tedavi edilebilir.
Soğan suyu kürüyle kadınların beyaz akıntı,miyom, menapoz, kist gibi rahatsızlıklarında son derece başarılı sonuçlar alındığını belirtti. Kadınların en önemli sorunlarından yumurtalık kisti, miyom, akıntı ve menopoz şikayetlerine soğan kürü derman oluyor.
- Kronik uykusuzluğu önler. - Tiroid bezlerini düzenler. Hormonları dengeler.
Soğan suyunu ne amaçla kullanıyorsanız o sorununuzun çözülüp çözülmediğine bakarak işe yarayıp yaramadığını anlayabilirsiniz. Örneğin adet söktürücü olarak kullanıyorsanız regliniz başladıysa soğan suyu kürü işe yaramış demektir.
Polikistik over, Kist ve Polip Şikayetlerine Karşı Soğan Kürü Kullanımı! Kaynamakta olan 1,5 (250-300 mL) su bardağı klorsuz suyun (içme suyu) içerisine ince kabuğu soyulmuş orta boy 1 kuru Soğan dörde bölüp atınız. Beş dakika kapağı kapalı olarak kaynatınız. Ilıyınca süzünüz ve içiniz.
İltihapları yok eden soğan suyu, iltihaplı sivilce ve aknelerin tedavisinde de oldukça iddialı. Düzenli kullanıldığında sivilce oluşumunun da önüne geçen soğan suyu, cildin nefes almasını ve yenilenmesini sağlıyor, antibiyotik etkisiyle ciltte oluşan mantar enfeksiyonlarını da tedavi ediyor.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu soğan suyu kürüyle kadınların beyaz akıntı,miyom, menapoz, kist gibi rahatsızlıklarında son derece başarılı sonuçlar alındığını belirtti. Kadınların en önemli sorunlarından yumurtalık kisti, miyom, akıntı ve menopoz şikayetlerine soğan kürü derman oluyor.
Soğan kürünün taze olması için, günlük olacak şekilde hazırlayın. Daha önceden hazırlayarak saklarsanız, aynı etkileri elde edemezsiniz. Soğan kürü öğle ve akşam yemeklerinden önce aç karna bir bardak olarak tüketilmelidir.
Kullanıldıktan 6 ay sonra tekrar kullanılması önerilir. Ayrıca hazırlamadan önce soğanların taze olması çok önemlidir. Hazırlanan kür günlük olarak tüketilmeli ve ertesi gün tekrar yeni bir kür hazırlanmalıdır. Ayrıca aç karnına tüketmek kürün daha etkili olmasına da yardımcı olacaktır.
Kürü hazırlamak için kırmızı, beyaz ya da kahverengi kabuklu dilediğiniz çeşit birkaç soğana ihtiyacınız olacak. Bu soğanları kabuklu bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle öncesinde sirkeli suda bekleterek ardından da yıkayarak mutlaka temizleyin. Dilerseniz kabuksuz da kullanabilirsiniz.
Güçlü antioksidan ve antibakteriyel özellikler içeren soğan suyu özellikle kış hastalıkları açısından adeta doğal bir antibiyotik etkisi taşıyor.
Kaynatılmış soğan suyunun bilindik faydaları arasında kalp sağlığına iyi geldiğidir. Kalbi koruyan ve kalp hastalıklarının gelişmesini engelleyen kaynatılmış soğan suyu doğal bir antioksidandır. Aynı zamanda bir iltihap önleyicidir. Kan damarı sertleşmesi gibi kan damarı tıkayıcı hastalıkların önüne geçmesini sağlar.
Hem çiğ olarak hem de pişirilerek kullanılan soğanın birçok çeşidi bulunuyor. Doğal antibiyotik görevi gören soğan, özellikle kış mevsiminde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde büyük rol oynuyor.
Soğan Suyu Zayıflatır Mı? Yüksek oranda antioksidan bileşenler içeren soğan suyu vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca toksin maddelerin atımını da kolaylaştırarak yağ yakımını hızlandırır. Özellikle aç karnına tüketilen soğan suyu metabolizma hızını arttırır ve kilo vermeyi destekleyici rol oynar.
Halk arasından doğal antibiyotik olarak bilenen soğan suyu kadın hastalıklarına, enfeksiyon hastalıklarına, iltihaplanmalara, saça ve cilde iyi gelir. Adet söktürücü özelliği vardır. Kaynatılarak da tüketilen soğan kürü için genellikle kırmızı soğan yerine baş soğan ya da arpacık soğan önerilir.
Regl döneminde soğan kürü veya suyu içmek ise adet kanamasının artmasına sebep olmaktadır. Çünkü soğan kürünün adet söktürücü bir özelliği bulunmaktadır. Fakat bunlar dışında herhangi bir zararı da bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri