Dedantör, LPG tüple kullanılacak cihaz arasındaki bağlantıyı sağlayan temel ekipmandır. Dedantörün temel fonksiyonu, gaz akışını istenilen şekilde aktarmak ve gerektiğinde gaz akışını güvenli bir şekilde kesmektir.
Dedantör, tüpün içindeki gazı, tüpün kullanıldığı ocak, şofben, ısıtıcı vb. gaz yakan cihazların çalışma basıncına uygun hale getirmeye yarayan cihazdır.
Dedantör, tüpteki gaz çıkışı basıncını ayarlayarak, LPG'li cihazların sağlıklı çalışmasını sağlar. Sağlıklı gaz akışı için, Aygaz tüplerle birlikte güçlü iç örgüsü ve termo malzemesiyle basınç ve sıcağa dayanıklı çift katmanıyla darbe korumalı hortumlar kullanılmalıdır.
LPG için kullanılacak olan dedantör, gaz akışını sağlayarak isteğe göre akışın güvenli bir şekilde kesilmesine olanak tanır. Bu sebeple de gazın çıkış basıncının ayarlanmasını sağlayan ekipman olarak bilinir. Dedantör farklı boyutlarda ve uzunlukta üretilmektedir.
Dedantöre müdahale edilmemelidir. Tüpün vanasını açma kapama dışında tüpe müdahale edilmemelidir, vana ve dedantör bağlanacak dişleri darbelerden, sivri veya kesici cisimlerle temastan korunmalıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Dedantör, gaz tüplerindeki basıncı ayarlayan ve regülatör olarak da bilinen bir ekipmandır. Aygaz dedantörleri, yüksek kaliteli malzemelerden yapılmıştır ve güvenli bir gaz kullanımı sağlamak için tasarlanmıştır. Aygaz dedantörleri, evlerde ve işyerlerinde kullanılan farklı boyutlardaki gaz tüpleri için mevcuttur.
Tüpler direkt güneş ışığı altında depolanmamalıdır. Güneşte bırakılan tüplerin iç sıcaklığı istenmeyen değerlere yükselebilir ve ayrıca tüpün üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin solmasına neden olabilir.
Dikkat edilmesi gereken noktalar kişilerin hayati güvenliği için oldukça önem taşır. Bu noktalardan birincisi kullanacağınız ortama uygun bir mm'ye sahip dedantör seçmektir. 8 mm ve 10 mm ölçüye sahip bir dedantör ev tipi tüplerin kullanımına uygundur.
Tüp hacmi sabit olduğundan termodinamik kanunlarına göre sıcaklığın yükselmesi sonucu kabın iç basıncı artar. Bu arada yüksek sıcaklığa çıkıldıkça metalik malzemelerin dayanım değerleri hızla düşer. Yükselen basıncın kap çeperinde oluşturduğu gerilme artarken diğer yandan dayanım düştüğü için patlama kaçınılmaz olur.
Tüpler Kendiliğinden Açılır mı? Bağlanan tüpler açık ya da kapalı ameliyatla açılabilmektedir. Tüplerin hasar almaması ve yeniden gebelik oluşabilmesi adına uzmanı tarafından nazik dokunuşlarla ameliyat gerekmektedir. Ancak tüpler enfeksiyon gibi bir nedenle tıkanmış ise ilaçla tedavi etmek mümkündür.
Aslında kokusuz bir gaz olan doğalgaz, doğalgaz kaçağı olması durumunda kolayca anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusuyla kokulandırmıştır. Benzer bir koku duyduğunuzda; Kapı ve pencereyi açıp, ortamı havalandırınız. Ana vanayı kapatınız.
Dedantörler ve Bağlantı Setleri. Çıkış basınçları 29 (kırmızı) ve 39 (gri) mbar'dır.
Aygaz Haberleri
Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2 kilogram gaz içeren Aygaz Mini, hem 12 kilogramlık ev tüplerinde kullanılan dedantör dışında hiçbir ek ekipmana ihtiyaç duymadan mutfak ocağına bağlanabilme hem de üzerine ocak takılabilme özellikleri ile ön plana çıkıyor.
Dedantör, tüpteki gaz çıkışı basıncını ayarlayarak, LPG'li cihazların sağlıklı çalışmasını sağlar.
Genellikle tüpgaz olarak adlandırılan LPG, ham petrolün damıtılması, parçalanması sırasında ya da doğal gaz yataklarından elde edilen ve basınç altında sıvılaştırılan bütan ve propan gazlarının karışımıdır. Renksizdir, kokusuzdur, yanıcı ve parlayıcı özelliğe sahiptir.
Aygaz Depozito Ücret Konusu!
Aygaz ; büyük tüp için 240 lira, küçük tüp için de 100 lira depozito alıyor. Büyük tüp için 130 lira, küçük tüp için 60 lira depozito iadesi veriyor.
Türkiye ortalamasına göre Aygaz tüp fiyatları tombul tüp fiyatı 510,00 TL, Aygaz mini tüp fiyatı 107,00 TL, Aygaz Maksi uzun tüp fiyatı 55,00 TL, 12 kg ev tüpü 55,00 TL ve 2 kg küçük tüp fiyatı 107,00 TL 'dir.
560 TL KDV dahil * Depozito fiyatı dahil değildir. Aygaz tombul ev tüpü ile ocak ve fırınlarda lezzetli yemeklerinizi yapabilir, Aygaz LPG'li barbekü ile mangal keyfini yaşayabilirsiniz.
Tüplerin içerisindeki gazın basıncı ortam sıcaklığına bağlı olarak 2-3 bar arasında değişir; buna rağmen tüplerin işletme (çalışma) basıncı 17,5 bar olacak şekilde tasarlanır.
12 kilogramlık mutfak tüplerine dolum tesislerinde bir kilogram oranında da havagazı doldurulup, ince ayar yapılıyor. Evde kullanılacak en uygun karışım ve güvenlik sözkonusu. 12 kilogramlık bir tüpe, otogaz istasyonlarında 13 kilogram gaz dolduruluyor.
2 kg LPG içeren küçük tüp, dar ve geniş çemberli olmak üzere iki farklı seçenek ile sunulmaktadır. Açık alanlarda ve evde rahatlıkla kullanılabilir.
-Bitmiş olan tüpler kullanılmakta olan tüplerden uzak muhafaza edilmelidir. Boş tüplerin içinde gaz buharı olabileceğinden, dolu tüpün kullanıldığı alevli ortam tehlike yaratır.
LPG tanklarının kullanım ömrü, imalatçıları tarafından belirlense de genel kanı, LPG tanklarının her 10 yılda bir yenileriyle değiştirilmesi gerektiği yönündedir.
LPG tüpünün konulduğu yer doğrudan güneş ışınlarına hedef olmamalı; tüpler kalorifer radyatörlerinden en az 1 metre, soba gibi ısıtıcılardan en az 4 metre uzağa konulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri