Altın aramada bir cep telefonunun yeterli olmadığı açıktır. Teknolojik yetersizlikleri ve frekans sınırlamaları yüzünden, profesyonel bir altın arama dedektörü olmadan başarılı bir sonuç almanız mümkün değildir.
Akıllı telefonlar değerli metal ve nadir elementlerle yüklüdür. Örneğin tipik bir iPhone 0,034 gr altın, 0,34 gr gümüş, 0,015 gr paladyum ve gramın binde biri kadar platin içerir. Ayrıca biraz daha ucuz olan alüminyum (25 gr) ve bakır (15 gr) da vardır.
Toprak Yapısı: Özellikle kolay kazılabilen, gevşek topraklar define bulmanın önemli işaretlerindendir. Halk arasında yanmış toprak denilen türün define için daha uygun olduğu düşünülmektedir. Figürler: Herhangi bir yer, taş ve ya yapı benzeri yerlerin üzerindeki figürler define için önemli ipuçlarıdır.
Askeri alanda ise mayınlar, bom- ba ve benzeri mühimmatın yerini tespit etmek için kullanı- lır. Telefon, doğalgaz, elektrik, su ve benzeri dağı- tım kurumları; kaybolan lo- gar kapaklarını bulmada ve yeraltındaki borular, kablolar, va- nalar ve benzeri nesnelerin yer- lerini tespit etmek için dedektör kullanırlar.
Zemininizi Belirleyin: Altın veya diğer değerli mineralleri arayacağınız alanı belirleyin ve üzerinde yavaşça yürümeye başlayın. Çubukların Hareketini İzleyin: Çubukların hareketini dikkatlice izleyin. Eğer çubuklar birbirine doğru veya dışarı doğru hareket ederse, bu, altında değerli bir madde olabileceğini gösterir.
İlgili 45 soru bulundu
Altın arama çubukları, bulunduğu alanlarda toprak altında olan altınların bulunmasını sağlayan L şeklinde bir çubuktur. Lecher Anteni olarak da anılan bu çubuklarda, frekanslı manyetik değişiklikler ile alanda bulunan altın gibi elementlerin tespiti yapılamaya çalışılmaktadır.
Altın dedektörü, yer altındaki altın gibi metal nesneleri tespit etmek için tasarlanmış bir tür metal dedektörüdür. Bu cihazlar, elektromanyetik sinyalleri yayan bir anten içerir ve bu sinyaller yeraltındaki metal nesneler tarafından yansıtılır.
Aynı zamanda metalin boyutu da bu anlamda önemli özelliklerden birisidir. Günümüzde pek çok yorum da dile getirilen durum şudur ki son teknoloji kullanılarak üretilen dedektörler dedeye en fazla 3 metre derinlik sunulmaktadır.
Ancak belirtildiği gibi, metal dedektörleri yalnızca demir içeren ve içermeyen metalleri tespit edebilir . Bu nedenle, metalik özelliklere sahip olmadıkları için elmasları algılamaz. Aynı prensip değerli taşlar ve inciler için de geçerlidir.
Dedektör taşımak yasaldır ve suç değildir. Dedektör taşımanın bir yaptırımı yoktur. Dedektörünüzü istediğiniz bir yerden başka bir bölgeye rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Fakat dedektör benzeri cihazlar eşliğinde izinsiz kazı yapmak yasal değildir.
Tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. İzinsiz olarak define araştıranlar üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Büyük bir ağaç, kaya parçası, tepe ve farklı taşlar ve taşlar üzerinde bulunan işaret ve semboller bu bölgede define olma olasılığını arttırır. Definenin saklandığı bir diğer yer ise genelde çeşmeler ve pınarlar. Çeşmelerin arka kısmında var olan tepeler define saklamak için kullanılan önemli alanlardır.
Bulunan definenin Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçer akçe olarak değeri tespit edilir. Define Hazineye ait arazide bulunmuşsa yüzde ellisi define arayıcısına; özel veya tüzel kişilere ait arazide bulunmuşsa yüzde kırkı define arayıcısına, yüzde onu ise mülk sahibine verilir.
Yapılan bir araştırmaya göre 1 ton civarında ıskartaya çıkmış cep telefonundan 150 gram altın, 100 kilogram kadar bakır ve 3 kilogram kadar gümüş çıkabiliyor.
Altın Arama Dedektörü ve Cep Telefonu: Karşılaştırma
Öte yandan, cep telefonları yalnızca temel iletişim frekanslarını kullanır ve metalleri tespit etmek için gerekli olan frekansta çalışamazlar.
Öte yandan açık kaynaklara göre, her bir milyon akıllı telefonda yaklaşık 16 ton bakır, 350 kg gümüş, 34 kg altın ve 15 kg paladyum bulunuyor.
Define dedektörü modelleri, diğer bir adıyla metal dedektörü modelleri, 1 TL büyüklüğündeki bir metali 30-40 cm aralığında tespit edebilir. Büyük bir hedefi ise, maksimum 100-150 cm aralığında tespit edebilirler. Derin dedektör modelleri ise, çok büyük bir hedefi maksimum 3-3,5 metrelere kadar tespit sağlar.
Megapat. Çoğu el dedektörü alüminyum folyonun içindekileri fark etmez, alüminyum folyo Faraday kafesi oluşturduğu için sadece alüminyum folyoyu tespit eder. Eğer cihaz alüminyum folyoda uyarı veriyorsa geçmiş olsun.
Vücut ısıyı otomatik dengeledikçe kan akışı normalleşir. Çünkü vücut hem soğuktan hem de şoktan kitlenmiş haldedir. Yavaş yavaş çözülmesi için sarı alüminyum folya gibi güçlü maddeyle sarılması gerekir. Ayrıca sarı alüminyum vücudun mikrop kapmasını önler.
En iyi dedektör kaç metre gösterir noktasında ölçülen değer maksimum 6 metredir. Dolayısıyla en pahalı dedektör bobini geniş ve profesyonel amaçlı kullanılanlardır.
Metal dedektörü kullanmak yasak değildir. Metal dedektörüyle seyahat etmek (tren, uçak veya otobüs) yasak değildir ancak gerekli belgelerinizin yanınızda bulunması gereklidir.
En İyi Derin Arama Dedektörü Hangisi? 2024 yılının en derin dedektör modeli, XP markasının Xtrem Hunter modelidir. Xtrem Hunter dedektör modeli yapılan testlerde 5 metreye kadar tespit yapabilme yeteneğine sahiptir.
Toprakta altın veya genel olarak altın çok yumuşak, kabiliyeti en yüksek olan metaller arasındadır. Altın kimyasal bozulmaya uğramadığı için her hangi bir oksitlenme gerçekleştirmez. Oksit olayı da olmadığı için toprakla nüfus etmesi, toprağın yapısını değiştirmesi söz konusu olamaz.
Gerçek altın, sahte altına kıyasla daha ağır veya daha büyüktür. Bunun yanı sıra, sahte altının rengi de genellikle daha soluk ve mat bir görünüşe sahip olabilir. Sahte altın metal alaşımlarından yapılır ve genellikle mıknatısla çekilebilir. Gerçek altın ise, manyetik değildir ve mıknatısla çekilmesi mümkün değildir.
Mıknatıs, demir, kobalt ve nikel gibi madenleri çekmektedir. Bakır- alüminyum gibi maddelere ve radyum, paladyum, altın, gümüş ve platini çekmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri