Peki sosyal hayatta bu denli kullanılan güvenlik dedektörlerinin sağlığa zararı var mıdır? Gelin bu sorunun cevabını birlikte bulalım. Yapılan araştırmalar sonucu; bir güvenlik dedektörünün yaydığı radyasyon miktarı, günlük hayatta çevre faktörlerden alınan radyasyona oranla çok düşük seviyededir.
Oldukça kaliteli bir tasarıma sahip olan el tipi dedektörler, metal bileşen kişinin neresinde olursa olsun kolaylıkla tespit sağlar. Ayrıca bu dedektörler radyasyon yaymazlar ve hamile bayanlara da zarar vermezler. Her açıdan muazzam bir ürün olan el tipi dedektörler, hassas taramalar yapmak için harika bir çözümdür.
10 Kas X-RAY CİHAZI VE METAL KAPI DEDEKTÖRLERİNİN İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ Güvenlik önlemleri alınırken en çok tercih edilen cihazların başında gelen x-ray paket ve çanta arama cihazlarının ve metal kapı dedektörlerinin insan sağlığı üzerinde bugüne kadar ispatlanmış herhangi olumsuz bir etkisi yoktur.
Temel amacı metali bulmak olan geçit tipi metal dedektörü, düşük frekanslı elektromanyetik alan kullanarak çalışır. Evet, bu manyetik alan pek çok kişide çekince yaratsa da kapı tipi metal dedektörlerinden yayılan elektromanyetik radyasyon oranı günlük maruz kaldığımız radyasyon miktarından daha azdır.
Kapı tipi metal dedektörlerde metalik cisimleri tespit etmek amacıyla düşük yoğunluklu manyetik alan bulunmaktadır. Radyasyon içermemektedir. Kişilerin üzerinde metal bir obje varsa cihaz sinyal vermeye başlar.
İlgili 38 soru bulundu
Elektrikli cihazlar yüksek oranda manyetik dalgalar yayıyor. Buzdolabı, çamaşır makinesinin yanına yaklaşılmasın. Çok yüksek miktarda radyasyon yayıyorlar.
TV vericileri, radar, uzaktan kumanda cihazları, telsizler, cep telefonları, baz istasyonları, mikrodalga fırınlar, radyo, tv – bilgisayar ekranları, non iyonize radyasyon kaynaklarına örnek olarak sayılabilir.
2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 74. maddesine göre izinsiz olarak define araştıranlar, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar.
Altın ve Metal Dedektörlerinin Derinlik Tespiti Kabiliyeti
Genellikle, altın dedektörleri 1 ila 3 metre arası derinlikten altın nesneleri tespit edebilir.
Dedektör taşımak yasaldır ve suç değildir. Dedektör taşımanın bir yaptırımı yoktur.
Altın dedektörü evde kullanılır ancak isabetli sonuç vermeyebilir. En isabetli ve verimli sonuçlar altın dedektörü için açık arazi kullanımıdır. Altın dedektörü, ev içinde bulunan tavan ve zeminlerin yapısındaki demirleri ve duvarlara bulunan kolon demirlerinden dolayı verimli çalışamayacaktır.
Ancak kapı dedektörlerinin yaydığı radyasyon elektromanyetiktir yani iyonlaştırıcı değildir. Ve günlük hayatta çevreden aldığımız radyasyona oranla çok düşük miktardadır. Böylece insan sağlığı üzerinde bu cihazların kullanımının kötü etkisi olmadığı araştırmalar ile kanıtlanmıştır.
Satın aldığınız dedektörü isterseniz araba, tren, uçak, vapur, gemi ile taşıyabilirsiniz dedektörü taşımak yasak veya suç değildir, insanları bu kanıya iten bazı internet haberleri veya farklı yazılar bulunmaktadır bunun sebebi farklı çevrelerin definecilik ten rahatsız olmasıdır.
Radyasyon ölçümü için elektromanyetik radyasyon test cihazı adındaki el tipi ölçüm aletleri kullanılmaktadır. Bu cihazlar elektrik alan ve manyetik alan ölçümü yaparak önceden tanımlanmış sınırların üzerindeki değerlerde sesli ve ışıklı uyarı yapar.
Kurşun, radyasyonu en az geçiren madendir.
Dedektör sizin belirlemiş olduğunuz hassasiyet seviyesine göre toplu iğne veya bozuk paraya da ötebilir fakat her metale ötmesi istenmiyorsa hassasiyet seviyesi düşürülür. Kapı dedektörlerin den kalp pili kullananların ve hamilelerin geçişleri önerilmez.
Son dönemde oldukça moda olan dedektörle sahilde ziynet aramada 'yasal boşluk' olduğu bildirildi. Sahillerde kıymetli maden aranmasıyla konusunda ilgili kurumların genelgelerinde ya da kanunda 'yasaktır' ya da 'serbesttir' diye bir hüküm bulunmuyor.
DEDEKTÖR KULLANMAK YASAK MI? Dedektör satın almak ya da kullanmak serbesttir.
yok altın az dersen ters bir yerin altından karo kaldır oy içini altını koy kapat yattığın yerin altı olabilir mesela. hem altın öyle kolay bulunan birşey değil dedektörler buluttan nem kaparlar folyo sararsan etrafına bulamaz.
Tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. İzinsiz olarak define araştıranlar üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
"SAHİLDE DEDEKTÖRLE ALTIN ARAMAK YASAK DEĞİL"
Sahilde altın arama hakkında herhangi bir yasa olmadığı hakkında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğünden cevap geldi. Yasak olmadığını öğrenince de sahilde rahat bir şekilde ziynet eşyası arayabiliyoruz.
Madeni apara büyüklüğündeki ebatlardaki değerli bir metali yaklaşık olarak 10 cm mesafeden tespit edebilirken, bu metal para boyutlarından daha büyük bir değerli metal hedeflerinde ise yaklaşık olarak 35-40 cm mesafe aralığından çeker ve tespit yapabilir.
Cihazların radyasyon yayma oranları aşağıdaki gibidir: TV: 0.26. Blender: 0.97. Mikrodalga Fırın: 1-20.
Standby konumunda kalan cihaz elektromanyetik radyasyon yaymaya devam eder. Bu yüzden kullanılmayan elektrikli aletlerin açma kapama tuşundan tamamen kapalı hale getirilmesi ve mümkünse fişinin de prizden çıkarılması gerekmektedir.
Yine de radyasyona maruz kalındığında hemen duş alınmalı ve bol bol su içilmelidir. Bunun yanı sıra sarımsak güçlü bir antibiyotik olduğu için tüketilebilir. Çilek, portakal ve çekirdekli üzüm de vücuttaki radyasyonun etkisini azaltır. Aynı zamanda odada bulunan kaktüs radyasyonu çeker.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri