Vücutta aşırı miktarda üreaz bulunması durumunda ortaya çıkan böbrek taşlarının yok edilmesine yardımcı olur. Defne yaprağı, böbrekler için doğal bir iyileştiricidir.
Sindirim Sistemi Sağlığını Düzenler
Defne yaprağı, sindirim sistemini destekleyerek oluşabilecek problemlere karşı koruma sağlar. Bunun yanında idrar söktürücü özelliğe sahip olan defne yapraklarının, gastrointestinal sistem üzerinde güçlü bir etkisi bulunur.
Cildi güzelleştiren defne yaprağı çayı vücut direncini de yüksek tutar. Aynı zamanda bu çay düzenli tüketildiğinde canlı ve dirençli hissedilir. Aynı zamanda defne yaprağı ferah yapısı ile solunum yollarını da rahatlatır. Sağlığa pek çok yararı bulunan defne yaprağı sindirim sistemini de hızla rahatlatır.
Defne yaprağı çayı, sindirim sistemi sorunlarını hafifletmek için kullanılır. Romatizma ağrılarına iyi gelir. Kas ağrısı ve baş ağrısı gibi durumlarda da etkilidir. Ancak herhangi bir sağlık sorunu varsa öncesinde doktorunuza danışmanız önerilir.
•Defne yaprağı çayı hazırlarken ilk önce 1 su bardağı suyun içine 2-3 defne yaprağı ekleyin. Daha sonra ilave ettikten sonra 10 dakika demleyin. Demlenen çayınızı iyice süzüp afiyetle tüketebilirsiniz. •Günde 2 kez defne yaprağı çayı tüketebilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Defneyaprağı çayı vücut direncini sağlayarak hastalıkların oluşumunu engellemektedir. Böylece vücut güçlü ve canlı hissetmektedir. Aynı zamanda da zararlı maddelerin birikmesine engel olmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı defneyaprağı çayının sabahları uyandıktan sonra aç karnına içilmesi önerilmektedir.
Bunun için 4 gram defne yaprağı ve 8 gram kurutulmuş portakal kabuğunu, iki su bardağı kaynamış suya ekleyin 15 dakika boyunca kapağı kapalı şekilde demleyin. Süzüldükten sonra dilerseniz çayınızı bal ile de tatlandırabilirsiniz.
Defne yaprağı çayı, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkileri ile ateş, iltihaplanma, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bulantı ve kusmanın kontrolünde yaygın tercih edilir. Ek olarak balgam söktürücü, burun tıkanıklığını giderici ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliklere sahiptir.
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Bunların yanı sıra kas gevşetici olarak kullanılabilir.
Öncelikle elimizde bulunan 2-3 adet defne yaprağını kaynamış suyun içine ekleyelim. 5-10 dakika demlemeye bırakalım. Demleme işlemi tamamlandıktan sonra çayımızı süzelim ve yaklaşık 8 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenme süresi defne yaprağı çayının acı tadını alacaktır.
Defne yaprağının zararları kişiden kişiye değiştiği gibi kullanım sıklığı ve miktarı da zara verip vermediği konusunda önemlidir. Hamile ve emziren annelerin defne yaprağı tüketmesi zararlıdır. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir.
Taze veya kuru defne yaprağını, balık gibi yemekleri fırında pişireceğiniz zaman üzerine ekleyerek kokuyu azaltabilirsiniz. Kurutulmuş defne yaprağını öğüterek baharat olarak kullanabilirsiniz. Defne yaprağını, Hint baharatı olarak bilinen garam masala yapımında kullanabilirsiniz.
Daha sonra çayı süzün ve demlenmesi için 5 dakika bekletin. İsteğe göre içerisine 1 çay kaşığı şeker atabilirsiniz. Defne yaprağı çayını günde 1 kez içebilirsiniz.
Örneğin, kurutulmuş baharatlar, kurutulmuş bitkilerden daha uzun süre dayanma eğilimindedir ve baharat ne kadar bütün veya daha az işlenmiş olursa, raf ömrü de o kadar uzun olur. Kurutulmuş otlar genellikle 1-3 yıl dayanır.
İbrahim Saraçoğlu, idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde olan kişilere karnabahar kürünü önermektedir. Yapmanız gerekenler ise kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 defa olacak şekilde tüketmek. Karnabahar vücudunuzdaki mikropların atılmasında önemli bir rol oynayacaktır.
Çay ağacı yağı idrar yolları enfeksiyonuna neden olan bakteriler. – Çay ağacı yağı, banyo suyuna 10 damla kadar eklenebilir. Bu su ile üretra yıkabilir. – Alternatif olarak, çay ağacı yağı eşit miktarlarda ardıç ve sandal ağacı ile birlikte sindirilir.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Binbir derde deva olan defne yaprağı faydaları arasında bağışıklığı güçlendirir, ateş düşürücüdür, enfeksiyonlarla savaşır, sindirime iyi gelir, uyku ve stres problemini çözer, kalbe ve damara iyi gelmesi yer alıyor.
Defne tohumu antienflamatuar özelliği ile doğal bir iltihap kurutucudur. Vücuttaki akut ve kronik iltihap ile mücadele eder. Bu özelliği sayesinde vücut direncini artırarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Adaçayı ve defne yaprağının evde bulunan nazar, kötü enerjiden arındırarak ortamda bulunan kişilerin rahatlamasını sağlar. Defne yaprağı yakmak, ortamdaki kötü enerjiyi azalttığı için kişilerin daha dingin ve sakin hissetmesini sağlar. Özellikle stresli ortamlarda çalışanların kafalarının rahatlamasına yardımcı olur.
Defne yaprağı özleri, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve cildin tahriş olmuş bölgelerini yatıştırabilir, kaşıntıyı azaltabilir ve kızarıklığı hafifletebilir. Düzenli kullanımıyla egzama belirtilerini iyileştirmeye yardımcı olur.
Seçtiğiniz metal kase veya tabağın içine birkaç parça defne yaprağı yerleştirin. Ateş kaynağınızı (çakmak veya kibrit) kullanarak defne yaprağını ateşleyin. Yakılan defne yaprağını metal kabın içinde bırakın ve hoş kokunun yayılmasını bekleyin.
Hem kaynatıp çay olarak içebilirler hem de defne yapraklarını toz haline getirip baharat olarak tüketebilirler. Defne yapraklarıyla çay yapmak oldukça kolaydır. Bunun için 5-6 adet kuru defne yaprağını bir çaydanlıkta 2 bardak su ile 5 dakika kaynatın.
Bağırsakların düzenli çalışmalarını sağlar. İdrar sökücü olmasıyla vücutta iltihap oluşumuna engel olur. Evde yakılarak kullanılan defne yaprakları, solunum yollarını rahatlatır, nefes darlığına iyi gelir ve stresi azaltır.
Yaprakları saplardan ayırın ve hava geçirmez bir kapta saklayın. Sapı atın ve tüm yaprakları plastik bir fermuarlı torbada veya hava geçirmez bir kapta saklayın. Düzgün saklandığında, kurutulmuş defne yaprakları 1 yıla kadar tazeliğini korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri