Yemekten sonra şişkinliği dindiren ve sindirim sistemini rahatlatmaya yardımcı olan defne yapraklarını çay olarak içebilirsiniz. Vücutta zararlı maddelerin birikmesini ve fazlalıkların boşaltım yoluyla atılmasını kolaylaştıran defne yaprağı bu özelliğiyle kişilerin formunu korumasına da katkı sağlıyor.
Defne yaprağı çayı vücuttaki yoğun terlemeyi azaltır. Bunun yanı sıra göz sağlığını korur ve şişkinliği de azaltır. Yüksek oranda antioksidan içeren defne yaprağı çayı cilde çok iyi gelmektedir. Defne yaprağı çayı iştah açmasının yanı sıra uykuyu da düzenler.
İki ya da üç adet defne yaprağını bir su bardağı kaynamış suyun içine ekleyerek on dakika demlenmeye bırakın. Bu arada çay hem demlenecek hem de içilmesi gereken kıvama gelecektir. Demlenen çayı yapraklardan arındırmak için süzgeç kullanabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan defne çayını afiyetle içebilirsiniz.
Defne yaprağı çayı yaparken yapraklar kaynatılmaz, sıcak su ile demlenir. Bu arada çay hem demlenecek hem de içilmesi gereken kıvama gelecektir. Demlenen çayı yapraklardan arındırmak için süzgeç kullanabilirsiniz.
Defne yaprağını hamile ve emziren bayanların kullanmaması gereken bir bitkidir. Merkezi sinir sistemine zarar verebilir. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum sistemine zarar verebilir. Defne yaprağını alerjisi olanlar kullanmamalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Kırsalda yaşayan vatandaşlar için önemli bir gelir kapısı olan defne yaprağı ile ilgili Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bazı köylerde “kota” dolduğu gerekçesiyle defne yaprağı toplamak yasaklandı.
•Defne yaprağı çayı hazırlarken ilk önce 1 su bardağı suyun içine 2-3 defne yaprağı ekleyin. Daha sonra ilave ettikten sonra 10 dakika demleyin. Demlenen çayınızı iyice süzüp afiyetle tüketebilirsiniz. •Günde 2 kez defne yaprağı çayı tüketebilirsiniz.
Defne yaprağı soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara birebir iyi geliyor. Sağlık alanında birçok rahatsızlığa iyi gelen defne yaprağının en önemli özelliği içerisinde bulunan antioksidandır. Antioksidan sayesinde vücutta biriken toksinlerden arındırılır ve bağışıklık sistemi güçlenir. Ateş düşürücü özelliği vardır.
Defne yaprağı ayrıca iltihap önleyici özellikleri ile bilinir. Romatizmaya bağlı kas ağrıları, burkulmalar ve eklem ağrılarının giderilmesine yardımcı olur. Bu bitki ayrıca grip veya soğuk algınlığı durumunda solunum yollarının temizlenmesine yardımcı olur ve öksürük, bronşit ve sinüziti giderir.
İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNU GEÇİRMEK İÇİN
100 gr defne yaprağını 3-4 dakika kaynatarak demlenmeye alın. Bu suyu banyo yapacağınız suyun içerisine karıştırın ve üzerine oturun. Hazırladığınız karışım idrar yolu enfeksiyonlarına ve rahim hastalıklarına iyi gelecektir.
Defne yaprağı çayı sindirim sistemi organlarını büyük oranda destekliyor. Yemekten sonra şişkinliği dindiren ve sindirim sistemini rahatlatmaya yardımcı olan defne yapraklarını çay olarak içebilirsiniz.
Defneyaprağı çayı vücut direncini sağlayarak hastalıkların oluşumunu engellemektedir. Böylece vücut güçlü ve canlı hissetmektedir. Aynı zamanda da zararlı maddelerin birikmesine engel olmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı defneyaprağı çayının sabahları uyandıktan sonra aç karnına içilmesi önerilmektedir.
Demir mineralinin zengin bir kaynağı olarak gösterilen defne yaprağı çayı, kansızlık ve halsizlik ile mücadele eden kişilere fayda sağlayabilmektedir.
Defne çayının faydalarından biri olan sakinleştirici etkisi sayesinde uykuya daha rahat dalabileceksiniz.
Defne Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir? 2-3 adet defne yaprağını bir su bardağı kaynamış suyun içine ekleyerek yaklaşık 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Demlenen çayı yapraklarından süzgeç yardımıyla ayırabilirsiniz.
Defne yaprağı idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir. Çünkü genel olarak enfeksiyonlara karşı önleyici ve koruyucu özelliği vardır.
Bir tutam defne yaprağını sıcak suya atın 10 dakika bekleyin mucizeye tanık olun! Prof. Dr. Saraçoğlu da öneriyor.
Düzenli kullanımda stresi alır ve uykusuzluğu çözer. Bazı aspirinlerde söğüt ağacı özü kullanılır. Bu bilgi ise söğüt ağacının iyi bir ağrı kesici olduğunu kanıtlar niteliktedir. Söğüt ağacı yaprakları ile hazırlanan bitki çayı kan sulandırma özelliğine de sahiptir.
Evde yakılarak kullanılan defne yaprakları, solunum yollarını rahatlatır, nefes darlığına iyi gelir ve stresi azaltır. Balgam sökücüdür. Eklem ağrıları, romatizma, migren ağrılarını dindirir. Kadınlarda adet döngülerini düzenin düzenli olmasına yardımcı olur.
Potasyum: 529 mg. Sodyum: 23 mg. Çinko: 3,7 mg. C vitamini, toplam askorbik asit: 46,5 mg.
Defne yapraklarını güvendiğiniz bir aktarcıdan almaya dikkat edin. Aksi halde bir etkisini göremezsiniz. 5 dakikaya demlenen çayı süzerek boşaltın. Vücuttan ödem atmak için içerisine bir yemek kaşığı limon suyu ekleyip tüketin. Bu çay kuru öksürüğü anında keser.
Özellikle su iyice kaynatılmalıdır. Hemen ardından ise 3 adet defne yaprağı da bu suya konulur. yaklaşık 4 dakika kadar çay demlenir. Bunun ardından ise çay süzülerek 8 dakika beklenir. Bu çayın tadı sert olur ise 3 yemek kaşığı süt ve ya bal ile tatlandırılır.
Özellikle defne yaprağı ve tarçın ile yapılan çay, metabolizmayı hızlandırarak zayıflama sürecini destekler.
Antioksidan içeren defne yaprağı, vücudu biriken toksinlerden arındırır. Baş ve bel bölgesindeki ağrıları hafifletir, kaliteli bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Soğuk algınlığı, grip ve nezle belirtilerine karşı etkilidir.
Kullanılan defne türü Laurus nobilis olarak bilinen Akdeniz defnesidir. Zehirli defne türleri olduğu için hangi türünün kullanıldığından emin olmak gerekir. Yaban defnesi, Arabistan defnesi gibi türleri zehirlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri