Buzdolabı defrost rezistansı, tüm buzdolaplarında yer alan ve yiyecekleri soğuk tutup buzdolabının sıcaklığını ayarlayan akıllı bir sistemdir. Derin dondurucu bileşeni olarak tasarlanan defrost rezistansı cam, alüminyum, kuartz gibi malzemelerle kaplanan tel filamanlar olarak karşınıza çıkar.
Defrost Rezistansı Nedir ? Defrost rezistansı: endüstriyel mutfak reyonlarında, soğuk hava odalarındaki evaporatör gibi alanlarda kullanılmaktadır. Evaporatör ün yüzeyinde yapışık veya boru içinde bulunur. Yalnız defrost periyodunda devreye girerek evaporatör yüzeyinde biriken buzları eritir.
Dış hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte batarya üzerinde yoğuşan su buharları, fırsat bulamadan katılaşır ve buzlanma başlar. Buzlanma arttıkça ısı transferi güçleştiğinden verim düşer. Dış ünitenin, üzerindeki buzu çözebilmek için klima zaman zaman ters çevrimde çalışır (soğutma modunda). Bu işleme “defrost” denir.
Kısacası kendi üzerindeki buz tabakasını çözmek için dışarıdaki ünitesini ısıtır ve içerideki üniteyi soğutur. Bu cihaz üzerindeki buzlanmanın çözülüp sensörün tekrar devreye girmesine kadar devam eder. Bu olay defrost olarak adlandırılır. Cihazların verimli ve düzgün çalışması için geliştirilmiş bir yöntemdir.
Elektrik akımının sık sık dalgalanması rezistansların zarar görmesine ve arızalanmasına sebep olabilir. Elektrik akımının bir anda yüksek ve sonrasında düşük akım şeklinde geliyor olması, her elektronik cihaz gibi rezistans telinin de yanmasına neden olacaktır.
İlgili 38 soru bulundu
Rezistansın arızalı olup olmadığını anlamanın en kestirme yolu elektrik bağlantısını kontrol etmektir. Rezistanstan ürüne elektrik gelmediği takdirde bir arıza meydana geldiğini söylemek mümkündür.
Buzdolabınızda karlanma veya buzlanma görürseniz muhtemelen rezistans buz çözmeyi bırakmış demektir. Bu durumda kolayca yeni ve güçlü bir defrost rezistansı modeli ile değiştirilebilir.
Klimanın bulunduğu odanın kapı ve camları açık kalmış olabilir; kontrol edin. Uygun sıcaklık değeri seçilmemişse klimayı ısıtma konumuna alın. Ayrıca klimanız "Defrost (buz eritme)" moduna geçmiş olabilir. Bu durumda sıcaklığın artması için yaklaşık 30 dakika bekleyin.
Bu sistemde, defrost yapmak için evaporatöre ılık su püskürtülür. Ayrıca, tavaya da ayrıca su püskürtülebilir. Bu su ve erittiği kar süratle odadan (cihaz tavasında toplanarak) atılmalıdır. Burada dikkat edilecek nokta; eriyen su ve püskürtülen suyun tahliye ağzından dışarı alınmasının mümkün kılınması gerekliliğidir.
GENEL TANIM DCB31, 33mmx75mm ebatında, ısıtma/soğutma sistemleri için tasarlanmış bir dijital termostattır. Cihaz kompresörü durdurarak defrost yönetimi sağlamaktadır. Manuel defrost tuşuna 4 saniye kadar basılı tutulduğunda, defrost herhangi bir anda başlatılabilir.
Bu termostatlar günlük, haftalık veya mevsimlik olarak programlanabilirler. Defrost sıcaklığını hissederek sistemi defrost konumuna getirir. Donma termostatları su soğutma gruplarında su sıcaklığının +40C'nin altına düşmesini önlerler. fark olarak ayarlar.
Otomotik buz eritme (defrost) fonksiyonu etkinleştirilmiştir. Buzdolabınızda otomatik buz çözme özelliği bulunuyorsa bu normaldir.
Defrost, hava soğutucuların soğuk (t<0 oC) yüzeyleri üzerinde oluşup biriken buz ve karların yok edilmesi veya eritilmesi işlemine soğutma tekniğinde verilen isimdir.
Rezistansta kaçak olup olmadığını anlamak için ilk olarak şase omajının kontrol edilmesi gerekmektedir. Kaçak olmayan rezistanslarda şase ile rezistans uçları arasında yüksek bir omaj ortaya çıkmalıdır. Şase ve uçlar arasında daha düşük bir omaj görüldüğünde kaçak olduğu anlaşılmaktadır.
Fan rezistansı, araçların klima sistemi veya iç mekan ısıtma sistemlerinde kullanılan bir parçadır. Fan rezistansı, araçtaki fan motorunun hızını ayarlamak ve kontrol etmek için kullanılır. Yüksek akım tüketen fan motoruna bağlanarak fan motorundan gelen gücü düzenler.
Rezistans ısıtıcı, bir elektrik devresinde elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştüren bir cihazdır. Bu tür ısıtıcılar, genellikle metal, plastik veya diğer malzemelerin ısıtılması için kullanılır.
Bu olay genelde sıfırın altindaki sıcaklıklarda ve NEMİN YÜKSEK OLDUĞUNDA meydana gelir. Dış ünite serpantin yüzeyindeki sensör borudaki sıcaklık düşüşünü hissedince kapanır. Sensör, serpatin yüzeyinin en altındadır ve karlanma buradan başlar.
Buzdolabı Timer : Buzdolabında motorun belli saatler de çalışıp durdurmasını sağlayan kısacası zamanlama yapmasını sağlayan elektronik parçadır.
Quick Defrost (Hızlı Buz Çözme) özellikleri et, kümes hayvanı, balık, donmuş sebze ve donmuş ekmek buzunu çözmenizi sağlar. Buz çözme süresi ve güç seviyesi otomatik olarak ayarlanır.
Klima neden ısıtmaz sorusuna sıklıkla yanıt olarak verilen sebepler işte şunlar: Klimanın gazı olması gerekenden az ya da fazla olabilir. Klimanın kompresörü arızalı olabilir. Bakır boru hattında ezilme ya da kırılma gibi bir sorun olabilir.
Klimanın sinyal kablolarında sorun olabilir. Klimanın kurulumu esnasında ısı ayarı doğru yapılmamış olabilir. İç ünitede hava akışının çıktığı kanatçık yukarıya dönük olabilir. Tüm bu sebepler klimanın sıcak hava üfleyememesi, üflese bile fark edilememesi anlamına gelebilir.
Yaz aylarında dışarıda 40 derece sıcaklık olan bir günde klimanızı önce 35, sonra 30, sonra da 25 dereceye ayarlayabilirsiniz. Bu sayede vücudunuz ani ısı değişimlerine maruz kalmaz ve çeşitli sağlık problemleri yaşamazsınız. Kış aylarında ise klimanızı 20-22 derece ayarında kullanabilirsiniz.
Aşırı kullanım: Çamaşır makinesi çok sık kullanılırsa, rezistans daha fazla ısınır ve daha hızlı bozulur. Suyun kireçlenmesi: Sudaki kireç, rezistansa yapışarak rezistansın ısınmasını engelleyebilir ve rezistansı bozabilir. Elektrik kesintileri: Elektrik kesintileri, rezistansın bozulmasına neden olabilir.
Termosifon Rezistans Arızası:
Sudaki kireç rezistansın etrafını kaplayarak arızalanmasına neden olabilir. Ya da termosifon rezistansının kullanım ömrü bitmiş olabilir. Bu saydığımız durumlarda mutlaka ehliyetli bir tesisatçı kontrolünde arıza sebebi araştırılmalıdır.
Buzdolabında yer alan rezistanslar buzdolaplarının gerekli şekilde soğutulması ve ısıtılması için kullanılır. Belirli soğukluk dereceleri elde edildikten sonra rezistanslar otomatik olarak kapanır. Bu durum enerji tasarrufu elde edebilmenizi de sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri