Chef de Partie, mutfaktaki belli bir istasyonun tamamının koordine ve yönetiminden sorumludur. Bu alanda çalışan bireyin yönetiminde çalışan birden fazla asistan şef ya da yarı-şef (Demi-Chef d Partie) bulunabilir.
Dömi chef de partie bağlı çalışan aşçı yardımcısıdır, görevi mutfaktaki malzemelerin sebzelerin garnitürlerin nizamplaz hazırlığını, et ve deniz ürünlerinin ön hazırlıklarını ustasının kontrolünde olup verilen görevi uygulayıp mesleğini öğrenmeye gayret etmesi meyve sebzeler hazırlıkları görevleri arasındadır.
Diğer anlamları arasında yönetici şef, şef müdür, baş şef ve usta şef olarak bilinir.
Senior chef de partie ne demek sorusu şu şekilde yanıtlanabilir; restoranın belli bir bölümünden sorumlu deneyimli şeftir. Senior unvanı ortalama olarak alanda 5 yıl ve üstü çalışmış, deneyimli kişilere verilir.
Executive şef ya da diğer adıyla yönetici şef mutfaktaki her unsurdan ve her olaydan sorumlu liderdir. Executive şef nedir sorusuna ise şöyle yanıt verilebilir; mutfakta yapılan tüm yemeklerden ve mutfakta çalışan personelin tamamından sorumlu olan kişidir.
İlgili 43 soru bulundu
Bu bağlamda soğuk aşçı kimdir sorusu şöyle cevaplanabilir; soğuk yemekleri hazırlayan ve süsleyen kişidir. Ayrıca hazırlanan soğuk yemeklerin göze hoş görünmesi amacı ile süslenmesi işlemi de soğuk aşçı iş tanımı nedir sorusunun yanıtları içerisine dahildir.
1956 doğumlu Fransız şef Alain Ducasse, günümüzün en ünlü şefleri arasında. Kendine ait restoranlar zinciri ile muhteşem bir servetin sahibi olan Ducasse'nin Jules Verne, Monaco'daki Le Louis XV ve Londra'daki Dorchester isimli restoranları gastronomi sahnesine damga vurdu.
Gordon Ramsay
Şüphesiz en ürkütücü şef diye biliyoruz. Ünlü şefimiz İskoçya doğumlu, 20 yıllık evli ve 5 çocuğu var. Ayrıca dünya çapında açtığı 35 restoran var ve bu restoranların 8'i Michelin Yıldızına sahip.
Yani pozisyonun dilimizdeki tam karşılığı, yarı-şef şeklinde açıklanabilir. Demi şef ne iş yapar sorusu cevaplanırken görev tanımı yapılmak istenirse, aşçıbaşına ve su şefine (sous-chef) karşı sorumlu olan kişidir şeklinde bir tanımlama yapılabilir.
Demi şef pozisyonu için, kişinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi almış olması gerekir. Mutfağın kendi içinde bir hiyerarşisi vardır. Bu yüzden üniversite eğitimlerini alan adaylar, staj yaparak en alt seviyeden başlayarak kendini yükseltebilir.
Demi-Chef görevinin ardından yeterli tecrübe sonrasında Chef de Partie pozisyonuna yükselmeniz mümkündür. Meslek liselerinde alınan mutfak eğitimi içeriğindeki teorik bilgiler ve pratik dersler, mutfak alanında büyük ölçüde bilgiye sahip olunmasını da sağlar.
GÖREVLERİ 1. A la Carte kısım şefi, A La Carte için tüm hazırlık ve yemeklerin yapım ve sunulmasından sorumludur, 2. Tüm A La Carte yemek yapımı, sunuşunu bilmek ve uygulamakla yükümlüdür, 3. Menülere göre A La Carte çeşitlerinin hazırlığının yapılmasını organize eder, 4.
Commis Şef, Komi, commi, comi, türlü türlüsünü görmek mümkün. Doğru yazılışı “commis” olan bu pozisyon mutfak hiyerarşisinde başlangıç seviyesi olup, commis 3, 2, 1 şeklinde ilerler. Mutfağın hazırlık işlerinden sorumlu olan commis şefler gerekli donanıma sahip olana kadar üst pozisyonların gözetimi altında çalışırlar.
Steward şefi, mutfak ve restorana ait gıda malzemelerinin genel hijyen kurallarından sorumlu olan meslek çalışanına verilen isimdir. İşletmelerde mutfak bölümünün ve bulaşıkların temizliğinden sorumlu olan bulaşıkhane elemanı tanımı ise steward şefi nedir sorusunun cevabı olarak verilebilir.
Ali Güngörmüş, Michelin Yıldızı alan ilk Türk şef.
Bir ülkede yıldızlı restoran olabilmesi için Michelin rehberinin o ülkede yayımlanıyor olması gerekiyor. Bu yüzden Türkiye'de Michelin yıldızlı restoran yok.
İşte finale kalacağı kesinleşen isimler... Jüri üyeliğini Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu'nun üstlendiği MasterChef Türkiye'de final üçlüsünün belli olmasına saatler kaldı. Son olarak Burak Kaya'nın vedası ardından Metin, Görkem, Ayaz ve Kıvanç son dörde kaldı.
Sıcak şefi nedir sorusu şu şekilde yanıtlanabilir; mutfağın sıcak bölümünde çalışan, mutfak hiyerarşisinde direkt su şefine bağlı olan, su şefinin veya aşçıbaşının olmadığı durumlarda mutfakta inisiyatif alabilen, tüm sıcak yemek ve sosların yapımında bilgi beceri sahibi olan kişidir.
Uçan aşçı, uçaklarda hizmet veren aşçı personellerdir. Uçak yolculuğu sırasında yolculara ve kabin ekibine hizmet vermesi sebebiyle uçan aşçı olarak isimlendirilir. Bu alanda çalışan kişiler; yolcu uçaklarında, özel uçaklarda ve yük taşıyan uçaklarda mürettebat için hizmet verebilirler.
Sous chef; mutfakla ilgili her şeyden sorumlu olduğu bilinen executive chefin asistanı olan kişiye verilen mesleki unvandır. Executife chefin sorumluluğundaki bazı görevlerde ona yardımcı olmakla yükümlüdür.
Tüm yiyecek kaynaklarını inceleyip kayıt altına alan Junior Sous Chef, müşteri ile mutfak arasındaki ilişkilerin koordine edilmesinden de sorumludur. Garson takibi ile ilgilenen mutfak çalışanları, kalite ve güvenlik prosedürlerini de uygular. Sous Chef'in mutfakta bulunmadığı zamanlarda onun görevlerini üstlenir.
Executive şef ya da diğer adıyla yönetici şef mutfaktaki her unsurdan ve her olaydan sorumlu liderdir. Executive şef nedir sorusuna ise şöyle yanıt verilebilir; mutfakta yapılan tüm yemeklerden ve mutfakta çalışan personelin tamamından sorumlu olan kişidir.
Tournant da chef de cuisine olmaya aday aşçılardandır. Her aşçı tournant olamaz. Belirli bir bölümü yoktur. Aşçılar çeşitli nedenlerle (aylık, yıllık izinler, hastalık vb. devamsızlıklar) izne çıkınca onların yerini doldurur ve görevini aksatmadan yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri