Demirhindi şerbetini mutlaka soğuk, olabildiğince soğuk servis edin. Ne kadar soğuk olursa o kadar lezzetli oluyor. Şerbetin şeker miktarı her nevi şekerli tarifte olduğu gibi damak zevkinize göre ayarlanmalı.
İçerken sulandırılarak ve soğuk olarak içilmesi tavsiye edilir. Servis yaparken içine buz, taze nane yaprağı veya limon dilimi ilave edilebilir.
Susuzluğu gidermesi en yaygın faydaları arasındadır. Ayrıca vücuttaki sıvı oranını dengeleyerek böbreklerde taş ya da kum oluşumu da engeller. Bu yüzden uzmanlar özellikle akşam yemeğinden sonra en fazla 2 bardak demirhindi şerbeti içilmesini tavsiye eder.
Kan şekerini dengeleyerek insülin direncini düşürmektedir. Günde 1-2 bardak kadar demirhindi şerbeti tüketilmesi tavsiye edilir.
Demirhindi şerbetinin faydaları neler? Soğutularak boğaz ve ağız gargarası olarak kullanılabilen demirhindi şerbeti kan şekerini dengeliyor, mide asitini azaltıyor, yağ yakıyor, enerji veriyor, kabızlığa iyi geliyor, kolesterol, bronşit ve kalp hastalığı risklerini azalttığı da düşünülüyor.
İlgili 24 soru bulundu
Oldukça güçlü bir meyve olan Demirhindi tüketilmeden önce kesinlikle bir hekimin onayının alınması gerekiyor. Özellikle kronik hastalıkları olanlar ya da alerjik reaksiyonlara meyilli olanlar hekime danışmadan demirhindi tüketmemeli.
Ancak karaciğeri en çok temizleyen ve karaciğeri hızlı bir şekilde gençleştiren en önemli bitki demirhindi bitkisidir.. Bu bitki aynı zamanda sinir sistemini korur ve safra kesesi ile ilgili problemleri çözmeye yardım eder.
Formunu korumak isteyen kişilerin şeker koymadan tüketmesi gereken demirhindi şerbeti kilo vermenizi sağlar. Düzenli bir şekilde içmeniz gereken bu şerbetin en önemli özelliği obeziteye karşı direnç göstermesidir.
Vücutta adeta doğal bir ağrı kesici etkisi oluşturduğundan eklem ağrılarına da iyi geliyor. Demirhindinin kilo vermeye yardımcı olduğu da söyleniyor. Sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek oluyor, hazmı kolaylaştırıyor. Bu etkisiyle kabızlık sorunu yaşayanlara da destek olduğu biliniyor.
Saklama Koşulları: Açılmadan, buzdolabında + 4 derecede 15 gün saklanabilir. Açıldıktan sonra aynı gün tüketilmelidir.
Mide asitlerini dengelediği için ülser, reflü gibi mide hastalıklarının oluşumunu önler. Kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Anemi tedavisi için önerilen meyvelerden biridir. Demir eksikliğinin giderilmesine yardımcı olur.
Demirhindi şerbeti ne kadar kaynatılır? Tencere ocağa konularak on beş - yirmi dakika kadar kaynatılır. Şeker, kabuk tarçın (istenirse karanfil, vanilya) ve ilave edilerek beş dakika sonra ocaktan alınır.
tadı fena değildir, biraz hurmayı andırır sanki. ama en çekici noktası çekirdekleridir: o nasıl bir güzelliktir yarabbi, insanın kiloyla bu meretten alası çekirdeklerini biriktiresi ve incik-boncuk-tesbih yapası geliyor.
Demirhindiyi şerbet yapımında kullanabileceğiniz gibi çay olarak da tüketebilirsiniz. Demirhindi çayının faydaları da şerbeti ile aynıdır. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez birer bardak içilmesi tavsiye edilmektedir.
1 litre suyu kaynattıktan sonra 20 gram demirhindi meyvesini ilave edin. Güzelce kaynadıktan sonra biraz dinlenmeye bırakın. Sabah ve akşam öğünlerinde her gün 2 kez aç ya da tok iken tüketin.
Demirhindiyi tencereye alarak su ilave edin ve kaynatın. İyice kaynamaya başladığında karanfil, kakule, zencefil, çubuk tarçın ve limonu ekleyip karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Karışım birbirini bulduğunda ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
Kan şekerini dengeleyip insülini düşürür. Ayrıca kalp hastalıklarına karşı da koruyucu bir meyvedir.
Demirhindi meyvesinin inceltilmesi ve kan basıncını düşürücü etkisi bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü kan sulandırıcı ilaç kullanan bireyler uzman bir doktor tarafından onay almadan bu meyveyi tüketmemeleri önerilmektedir.
Demirhindi, kabızlık, diyabet, cilt sağlığı ve mikrobiyal enfeksiyonları yönetmek için iyi bilinen bir ev ilacıdır. Ayrıca kilo kaybına yardımcı olduğu ve kardiyovasküler hastalıkları önlediği kanıtlanmıştır.
DEMİRHİNDİ ÇAYI..
Demirhindi çayını hazırlamak için olarak 1 litre suyu kaynatın. su kaynamadan önce 20 gr demirhindi meyvesini suya ekleyin. İyice kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Çay soğuduktan sonra sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa aç veya tok karnına tüketmeniz gerekir.
İçeriğinde bulunan bu baharatlar sebebiyle; demir eksikliğinden kansızlığa, böbrekleri çalıştırmasından kabızlığa, gripten vücut direncinin arttırılmasına kadar birçok fayda sağlıyor.
Serinletici ve besleyici özelliğe sahip olan demirhindi şerbeti, dışı baklagil içi ise hurmayı andıran demirhindi meyvesi ile yapılıyor. C vitamini, E ve B, kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, manganez ve diyet lifi bakımından çok zengin olduğu için dünyada değerli meyveler arsında gösteriliyor.
Türkiye genelinde de İç Anadolu bölgelerinde yetişen demirhindi gıda sektöründe hem çiğ hem de kurutularak kullanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri