Çay makinelerinin demlik ve filtre kısımları setteki yerinden çıkarılarak elde veya dileyenler tarafından bulaşık makinesinde yıkanabilen kısımlardır. Bunun için öncelikle su ısıtıcısı kısmında kalan su tamamen boşaltılır ve sonrasında nemli ya da kuru bir bez yardımıyla silinir.
Kaliteli çay potları, çaydanlıklar bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekenlerdendir.
Unutulmaması gereken bir noktada şu ki; makinede yıkanırken cam eşyalar kırılırsa bulaşık makinenizi bir daha kullanamayabilirsiniz. Plastik: Plastik mutfak eşyaları, bulaşık makinesinde yıkanmaması gereken gereçlerden biridir.
Gümüş veya alüminyum parçaları bulaşık makinesinde yıkamayın. Alüminyum ve gümüş parçalar hava, kükürt ve suyun reaksiyona girmesi nedeniyle kararabilir. Bu parçalar yıkandığında, diğer bulaşıklarda, sepetlerde ve bulaşık makinesinin iç kısmında siyah tortuların oluşmasına neden olur.
Yüzey Hasarı: Bulaşık makinesindeki sıcak su ve deterjan, hassas porselen veya seramik ürünlerin yüzeyine zarar verebilir.
İlgili 44 soru bulundu
Çay makinelerinin demlik ve filtre kısımları setteki yerinden çıkarılarak elde veya dileyenler tarafından bulaşık makinesinde yıkanabilen kısımlardır. Bunun için öncelikle su ısıtıcısı kısmında kalan su tamamen boşaltılır ve sonrasında nemli ya da kuru bir bez yardımıyla silinir.
Granit tavanın temizliği oldukça kolaydır ve sizi hiç yormaz. Granit tavayı kullanım sonrasında temizlerken şu maddelere dikkat etmeniz önerilir: Sote, kızartma ya da diğer yemeklerin yapımından sonra granit tavayı sudan geçirip bulaşık makinesine koyabilirsiniz. Bulaşık makinesi yıkamasına uygun bir yapıya sahiptir.
4 çorba kaşığı kabartma tozunu 4 bardak sıcak suyla karıştırın. Kabartma tozunun çözülmesini sağlamak için karışımı iyice karıştırın. Karışımı çaydanlığa koyun ve yaklaşık bir saat bekletin ve çaydanlığın içini temizleyin. Çaydanlığın ağzını temizlemekte sorun yaşıyorsanız, bir şişe fırçası kullanabilirsiniz.
Özellikle çelik çaydanlıkta hem demliği hem altının parlatılmasının limon kabukları ile etkili olduğu vurgulanmaktadır. Limon kabuğunun dış tarafı ile çaydanlığın çelik yüzeyi güzelce ovalanmakta, biraz bekledikten sonra durulanmakta ve leke kalmaması adına da temiz bir bezle suyu alınmaktadır.
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Bulaşık makinesindeki yüksek sıcaklık ve nem, bıçağın hem çeliğine hem de sapına zarar verebiliyor. Bulaşık makinesinde yıkanan bıçakların aşınma direnci azalıyor. Bu da zaman içinde keskinliklerini kaybetmelerine ve paslanmalarına neden oluyor.
Sıcak ve soğuk içecekleri saatler boyunca koruyan termoslar, zaman içinde çay ve kahve lekesiyle karşı karşıya gelebilir. Bu istenmeyen lekeleri gidermek ve termosu daha temiz kullanmak için bazı temizleme tekniklerinden faydalanılır. Termosların bulaşık makineye girmesi biraz riskli olduğu için elde yıkama önerilir.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Cam çaydanlık ürünleri elde yıkanabilir. Uzun yıllar boyunca kullanabilmenizi sağlar. Makinede de yıkanabilir olması size her daim kolaylık sunar.
Aynı zamanda yemeğinizi 10 dakika önceden kapatırsanız emaye tencere içinde demiyle daha leziz yemekler pişirebilirsiniz. Temizlenmesi için emaye tencere bulaşık makinesine rahatlıkla atılabilir.
Çaydanlığın dış yüzeyinde renk solmaları, ocak yanıkları ya da başka türlü lekeler varsa bir kap içerisinde karbonat ve sirkeyi karıştırarak bir karışım elde edilir. Yanmış çaydanlık parlatma işlemi için ister fırça isterseniz de sünger yardımı ile çaydanlığın dış yüzeyi bu karışım ile ovalanır.
Çay makinenizin kireçlenen kısmına kadar su doldurup kaynattıktan sonra içerisine bir fincan sirke ve iki yemek kaşığı limon tuzu ekleyip bekletebilirsiniz. Sıcak su içerisinde çözünen limon tuzu ve sirke kireçleri sökmeye yardımcı olur.
su doldurun, ardından yarım bardak sirke, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra süngerle ovarak çaydanlıklarınızı durulayabilir eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz.
Eğer plastik ürünleri bulaşık makinenize atarsanız hasar görebilir ve tehlikeli olabilir. Buna plastik kepçeler, spatulalar ve saklama kapları da dahil. Bunun sebebi plastik ısıtıldığında BPA gibi kimyasalları serbest bırakması ve makineyi açtığınız anda kimyasalların ev ortamınızda salınmasıdır.
Mikrofiber bezleri uzun süreli kullanmak için yüzeyindeki kirler ve tozlar, yıkama öncesi mutlaka alınmalıdır. Ayrıca, gözeneklerin yapısının korunması için bez, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Dünyada yapılan araştırmalar bulaşık makinesi ile bulaşıkları yıkamanın %85'e varan su ve enerji tasarrufu sağladığını gösteriyor. Ayrıca bulaşıkların elde yıkamaya göre daha iyi temizlendiği ve daha hijyenik olduğu belirtiliyor.
Bulaşık makinesinde yıkama sırasında sert deterjanlar ve yüksek sıcaklık, granit tencerenin yapısına ve kaplamasına zarar verebilir. Bu nedenle, tencerenin kullanım ömrünü uzatmak amacıyla elde yıkamak daha iyi bir seçenek olarak değerlendirilebilir.
Hayır, normal değil. Bu durum makinenizin yıkama suyunda aşırı miktarda bulaşık makinesi tuzu bulunmasından kaynaklanabilir. Haznenin kapağının düzgün şekilde kapatıldığından emin olun.
Çaydanlığın içerisine bir miktar su doldurarak bi su bardağı sirke ve bir paket karbonatı ilave edin. Çaydanlığı ocağın üzerine alın ve kaynamasını bekleyin. Bir süre kaynayan çaydanlığın içerisindeki kireçler kolayca çözülerek temizlenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri