Cilt sağlığını destekler. Deniz suyunun içerisinde bulunan magnezyum hidrat, cildin genç görünmesi için önemli bir mineraldir. İçeriğinde bulunan tuz çözeltisi cildin nemini teşvik eder. Bunun yanı sıra; ciltte bulunan kızarıklık, pürüzlülük, iltihaplı durumlar için iyileştirici etkiye sahiptir.
2) Cildi Güzelleştirir
Çünkü deniz suyunun cilde faydaları oldukça fazla. Deniz suyu içerisindeki magnezyum ve hidrat sayesinde cildin genç görünmesine yardımcı olur. Cilde canlı ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ciltteki nem oranını dengeler.
Deniz suyundaki mineraller cildi yeniler. Saçların kepeklenmesini önler, sivilceleri kurutur ve siyah noktaları temizler. Antiseptik özelliğiyle de enfeksiyonlara karşı savaşır, egzama ve kurdeşene iyi gelir; mantar ve bakterileri öldürür.
Ayrıca deniz suyunda yüzmenin birçok faydası vardır. Cildin nefes almasının yanı sıra suyun içerdiği negatif iyonlar, toksinleri yok etmek için vücutta cilt yoluyla hareket eder. Tüm faydaları elde etmek sadece 20 dakika sürer.
Ölü derilerin cildinizden uzaklaşmasına yardımcı olan deniz tuzunun cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olduğu ve doğal bir peeling görevi gördüğü biliniyor. Ayrıca ciltteki sebum dengesini sağlamanız için de doğal bir ajan.
İlgili 24 soru bulundu
Ancak madalyonun bir de öbür yüzü var; dikkat etmediğimiz takdirde deniz de cilt sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Erken yaşlanan cilt ve leke oluşumu: Havuz gibi deniz suyu da ışığı kırarak daha hızlı bronzlaşmaya, bunun sonucunda da leke oluşumuna ve cilt yaşlanmasına neden olur.
DENİZ SUYU
Bilindiği üzere deniz tuzlu olduğu için sivilcelerin geçmesinde oldukça etkilidir. l Eğer yazları her gün denize girerseniz sivilcelerden ve buna bağlı lekelerden daha hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Bu nedenle cilde mineral içeriği yüksek tonikler ve arkasından yüksek hidrasyon içeriği olan nemlendiriciler kullanılmalıdır.Vücudumuza ise, hemen banyo sonrası cildin tuttuğu suyu sabitlemek için mutlaka cildin kuruluk derecesine göre su veya yağ bazlı nemlendiriciler kullanılmalıdır.
Özellikle deniz suyunun içerisinde bol miktarda magnezyum hidrat bulunduğu için tuzlu su, cildin daha genç görünmesini destekler. Ayrıca çözünen tuz da cildin nem dengesini korumasına yardım eder. Tuzlu suda bulunan çinko da tuz ile birleşerek cildin çok daha genç ve sıkı görünmesini sağlar.
Cilt Yenilenmesi ve Gençleştirme: Deniz suyu, cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eder ve cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. İçerdiği mineraller ve antioksidanlar, cilt elastikiyetini artırabilir, kırışıklıkları azaltabilir ve cildin daha sıkı ve canlı görünmesini sağlayabilir.
Uzun süre suda kalmak cilt tabakasını zedeleyebilir
Cilt, bağışıklık sistemin önemli bir parçasıdır. Sürekli suda kalındığında örtü tabakasında zedelenmeler olabilir. Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir.
Tuzlu deniz ve klorlu havuz suyu ise cildi kurutuyor, deri kalınlaşıyor ve pullanma gelişiyor. Bu nedenle cilt bakımının yaza uyum sağlayacak şekilde yapılması, sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak açısından çok önemli.
Tuzlu suyun etkileri cildin üstündeki gözenekleri açar ve sivilceler kaybolur, düzenli ve bilinçli deniz, güneş banyosu ciltte hücre yenilenmesini hızlandırarak sivilceleri iyileştiriyor. Deniz suyundaki mineral tuzlar dolaşımı hızlandırıyor ve cildi sıkılaştırarak ışıltılı bir görünüm kazandırıyor.
· Cildinizi parlatır ve pürüzsüzleştirir. · Sivilceleri kurutur ve iltihap giderir. · Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. · Cildinizi yumuşatır ve kan dolaşımını hızlandırır.
Tuzlu suyu yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize maske şeklinde uygulayın, kurumaya bırakın. Duru suyla yıkadıktan sonra bir süre cildinize krem sürmeyin. Ölü hücrelerden arınmış, daha pürüzsüz bir cilt için öncelikle ılık bir duş alın.
Sinirleri sakinleştirerek stresi azaltmaya yardımcı olur, cilt gözeneklerini açar, egzamaya iyi gelir, vücudunuzdaki kan dolaşımını sağlar, siyah noktaları yok eder, üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir. Bunlar deniz suyunun faydalarından sadece bir kaçı.
Tuz, cilt beyazlatma etkisi gösterir. Deniz tuzu, cilt lekelerinin oluşumunu önemli ölçüde engeller. Cildi dengeler. Pullanmaya ve kuruluğa karşı maske olarak kullanılabilir.
Deniz tuzundaki magnezyum, vücudun su tutmasını ve ödem oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Hazırlanışı: Sıcak suyla doldurduğunuz küvete yarım bardak tuz ilave edin ve 15 ila 30 dakika kadar bu tuzlu suda cildinizi dinlendirin.
Tuzlu su ile yüz yıkamanın faydaları
Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Cildinizi yumuşatır ve kan dolaşımını hızlandırır.
Deniz ve güneşin etkisiyle yıpranan, kuruyan cildimize iyi bakmamız gerekiyor. Güneşe çıktıktan sonra yapılması gereken en önemli cilt bakımıdır. Cildimizden tuzlu suyu ve güneş kreminden kalan artıkları temizlemek için duş almak gerekir.
Cilde soğuk tatbiki, acıyı hafifletir ve iltihabı önler. Bununla birlikte, buz küpleri gibi aşırı soğuk maddeler tedavi için uygun değildir. Soğuk suya batırılmış havlu kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk kompres uygulamasına en az yarım saat ve mümkünse yanık bölgedeki ağrı kesilinceye dek devam edilmelidir.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Tıpkı bağırsaklarda olduğu gibi vajinadaki bakteriler de bulundukları bölgeye zararlı bakteri vemantar türlerinin gelmesini engelliyor. Böylelikle vajina içerisindeki bakteriler organ içerisinde bir denge kuruyor ve genital sağlığa olumlu katkıda bulunuyor. Havuz ve deniz suyu vajinadaki dengeyi bozabilir.
Eğer cildiniz kuruysa, deniz suyu cildin nemini yeniden kazanmasını teşvik eder. Bunun yanında ölü hücrelerden arınmasını da sağlar. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak hayalinizse, deniz suyu yüzünüzü güldürecektir. Deniz tuzunda bulunan magnezyum hidrat daha pürüzsüz ve parlak bir cilt için anahtar niteliğinde.
Halk arasında deniz suyunun göze faydalı olduğu yönünde yanlış bir inanış olduğunu aktaran Kılıç, “Denizin doğallığına kapılıp su altına gözünüzü açmayın. Sanılanın aksine deniz tuzu göze faydalı değil, aksine gözü kurutur, kızarıklık, yanma batmaya ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri