Denizden çıktıktan sonra güneşlenmeniz ya da güneşin altında vakit geçirmeniz durumunda deniz suyunun doğal saç renginizde açılma sağladığını gözlemleyebilirsiniz.
Bu yüzden oksidan, papatya suyu gibi maddeleri saçlarına sürüp güneş altına çıkarlar. Güneş'in saç renkleri üstünde açıcı bir etkisi olduğu herkesçe bilinir. Biz istemesek bile yaz aylarında yoğun güneşe maruz kalındığı durumlarda sonuç bellidir aslında, saç rengi açılır.
Yaz aylarında saç rengini korumak kış aylarına göre daha zordur. Sık sık duş almak, denize ve havuza girmek, güneşlenmek gibi yapılan eylemler saç renginizin akmasına sebep olabilir. Deniz suyu doğal saçlarınızın açılmasına etki ettiği gibi boyalı saçlarınızın da açılmasına sebep olabilir.
Saç Renginizi Doğal Bir Şekilde Açar
Deniz suyundaki iyot, aslında saçın doğal rengini korur. Deniz suyu, tek başına saç rengini açmaz. Deniz tuzu, saçtaki pigmentleri kaldırma yeteneğine sahiptir. Ancak asıl etki, güneşle birleşince ortaya çıkar.
Deniz suyu, klor ve uzun süre güneşte kalmak rengin daha çabuk akıp gitmesiyle sonuçlanır.
İlgili 33 soru bulundu
deniz tuzu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 adet limon tuzunu 1 bardak sıcak suda iyice çözdürün. saat kadar zaman geçirin. Bu yöntemi düzenli uyguladıkça saç renginizin giderek açıldığını, tam bir yaz rengine büründüğünü görebilirsiniz.
İşte yazın en sevmediğimiz yönü! Hava sıcak, nem saçlarını ve makyajını mahvediyor, sıcaktan bunalıp denize ve havuza giriyoruz klor ve deniz tuzu da boyalı saçlarımıza zarar veriyor!
Deniz Suyunun Saça Etkileri
Bunun meydana gelmesi için saçların deniz suyuyla en az 20 dakika temas halinde olması gerekir. Tuzlu suyla ıslanmış saçlarda görülecek en önemli etki saç tellerinde tuz birikmesidir. Netice olarak bu tuz saçları oldukça sertleştirir.
Ancak, deniz suyunu saçlarınızda kullanmadan önce, aşırı kullanımın saçınızın kurumasına ve kırılmasına neden olabileceğini unutmayın. Ayrıca, tuzlu suyun saçınızda birikmesi saçınızın matlaşmasına ve kırılganlaşmasına neden olabilir.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Beraberinde doğal şampuanlar, kremler ve bakım yağları mutlaka uygulanmalıdır. Böylece tatil boyunca saçlarınızın ışıltısı ve dolgunluğu aynı kalacaktır. “Denizden çıktıktan sonra saç yıkanmalı mı?” sorusuna kesinlikle “Evet” cevabını verebiliriz.
Tuz ile saç rengini tamamen açmanın mümkün olmadığını ancak göz alıcı parıltılar elde edebileceğinizi söylemekte fayda var. Bir yemek kaşığı tuzu (yemeklik tuz, kaya tuzu vb.) yarım bardak ılık suda iyice eritin. Bu suyu sprey başlıklı bir şişeye doldurabilirsiniz veya bir fırça yardımıyla saçlarınıza sürebilirsiniz.
Deniz Suyunun Saça Etkileri
Deniz suyunun tuzu saçın dış kılıfı olarak adlandırılan dokusuna zarar veriyor. Tuzun nem çekme özelliğinden dolayı, saçların da dış kılıfında bulunan nem azalıyor. Saçlar nemini kaybetmesi sonucu da kuruyor.
Yaz aylarında güneş ışınlarına maruz kalan saçlar, yavaş yavaş açılmaya başlar. Kuaförde yapılan röfle, gölge gibi işlemlerin temeli güneş etkisini taklit etmeye dayanır. Özellikle yaz aylarında normalden daha açık renkler tercih edilmektedir.
Güneş ışınları saçımıza yani cansız hücrelere çarptığında, saçımıza rengini veren melanini parçalar ve bu nedenle de kaybedilen melanin hücresi doğrultusunda saçımız bir o kadar açılır.
Normalden fazla miktarda güneş altında kaldığınızda, güneşten gelen morötesi ışınlar (özellikle de UVA ve UVB ışınları), saçınızdaki melanin pigmentini parçalıyor. Melanin kaybeden saçlarınız ve vücudunuzun geri kalanındaki kıllar renk tonu olarak açılıyor; çünkü saçımızı farklı renklerde yapan pigment melanin.
Güneş ışınlarına yoğun bir şekilde maruz kalınan yaz döneminde, saç derisinde aşırı bir ısınma meydana gelmekte, bu durum ise saç yapısında bulunan suyun buharlaşmasına neden olabilmektedir. Buna bağlı olarak, saçların zayıflaması ve gücünü kaybetmesi, istenmeyen saç oluşumlarına zemin hazırlamaktadır.
Havuz veya denize girmeden önce saçınıza portakal yağı, badem yağı veya lavanta yağı sürün. Bu yağı saç diplerinden uçlara kadar uygulayın. Böylece saç derinizde koruyucu bir tabaka oluşacaktır.
Bu sorunun cevabı ne yazık ki evettir. Klor sarıya boyanmış saçları ya da balyaj ve omre gibi sarışın vurgular yapılmış saçların yeşillenmesine sebep olur.
Saçlarımızın sağlıklı olabilmesi için tıpkı cildimiz gibi neme ihtiyacı var. Nem sayesinde saçlarımız daha güçlü, esnek ve parlak oluyor. Ancak deniz suyundaki tuz saçlarımızdaki suyun azalmasını sağlıyor. Bu da saçların kurumasına ve kırılganlığının artmasına neden oluyor.
CİLDİ CANLI VE GENÇ TUTUYOR
“Araştırmalar gösteriyor ki deniz suyunun içerisinde 90'a yakın faydalı hatta şifalı diyebileceğimiz madde mevcut. Bunların içinde en önemlisi potasyum klorürdür. Potasyum klorür, cildin elastikiyet derecesini artırır ve cilt dış yüzeyini pürüzsüz, canlı ve genç hale getirir.
mayo ile denizden çıkıp o şekilde beklersen, deniz suyu değil, sadece tuz kalır cildinde ki o da cildinin kurumasına ve erken yaşlanmasına neden olur. bu nedenle, denizden çıkınca duş almak değil, yukarıda bahsettiğim gibi deniz elbisesi içerisinde değilsen duş almamak aptallıktır.
Boya ve oksidanla saç rengi açıldığında bu baz tonlar ortaya çıkar. Eğer saç rengi açıldıktan sonra turunculaşma ortaya çıktıysa, bunun nedeni baz saç rengindeki turuncu ve kırmızı alt tonların yeterli şekilde açılmamasından kaynaklanır.
Bunun için tamamen doğal bir saç kremi ya da yağı kullanabileceğiniz gibi, hindistan cevizi yağı gibi tamamen doğal ve koruyucu yağları da kullanabilirsiniz. İçeriğinde yer alan argan yağı ile saçın ihtiyacı olan besinleri almasına yardımcı olur.
Saçınızı tuz ile kepekten arındırabilirsiniz Kepeği gidermenin doğal yollarından biri de tuz kullanmaktır. Saçınıza şampuan dökmeden önce, saç derinize biraz tuz dökün ve en az 5 dakika boyunca masaj yapın. Daha sonra durulayın ve kepeklerden kurtulun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri