Koruyucu giysi: Denize ya da havuza giderken yüzme çantasına uzun kollu, pamuklu bir tişört eklenmelidir. UV ışınların cilde temasını engelleyen yüzme tişörtleri cildin yanmasına engel olur. Ayrıca mutlaka şapka kullanılmalıdır. Şapka hem yüzün yanmasını hem de başa güneş çarpmasını önler.
En az 30 faktörlü, mümkünse suya dayanıklı güneşten koruyucular tercih edilmeli ve her 3 saatte bir yeniden güneşten koruyucu kullanılmalıdır. Özellikle güneş altında yüzen ve yoğun spor yapan kişilerin güneşten koruyucu kremleri daha sık aralıklarla sürmeleri gerekir.
Denize girmeden önce mutlaka suya dayanıklı güneş koruyucu faktör içerikli kremler kullanılmalıdır. Özellikle yüz, kol ve omuz bölgesine güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. Mümkün olduğunca 11:00-15:00 saatleri arasında yüzme süresi kısa tutulmalıdır.
UVB ışınları sudan geçerek yarım metre derinliğe kadar ulaşabilirler. Bu nedenle yüzerken omuzlarının yanması veya deniz yatağında uzanırken hızlıca yanmak gibi problemlerle karşılaşabilirsin. Denize girmeden önce UVB ışınlarına karşı koruyan güneş kremini mutlaka uygulamalısın.
İlgili 27 soru bulundu
Güneş kremini plajda sürmeyin
Çünkü kremin cilt tarafından emilip koruyucu özelliğinin başlamasına kadar ortalama 30 dakikaya ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle en ideali kremi dışarı çıkmadan 20-30 dakika önce, mümkünse ayna karşısında ve giyinmeden önce sürmeniz.
Sedef Şahin cevapladı. Uzmanlar güneş kremini plajda değil evden çıkmadan sürmelisiniz diyor. Plaja gittikten ya da dışarı çıktıktan sonra sürülmesinin korumayı azalttığını belirten Türk Dermatoloji Derneği üyesi Prof. Dr.
Güneşe çıkmadan en az yarım saat önce güneş kremini sürmeniz gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta ise güneş kreminin faktörüdür. Amacımız güneş ışınlarının derimizle temasını engellemek değil, yumuşatmak olduğundan ilk günlerde 20 -30 faktörlü kremler sürerek cildimizi yavaş yavaş güneşe hazırlamalıyız.
Denizde güneş kremi nasıl kullanılır? Güneş kremini denize girmeden 30 dakika önce sürdüğünüzden emin olmalısınız. Denizden sonra cildinizi durulayıp kurutarak kremi mutlaka yenilemelisiniz.
Cilde dair birçok olumlu etkisiyle gündeme gelen zeytinyağı ise güneşten korunmaya yardımcı olabilecek etkili bir bakım iksiri olarak görülüyor. Çünkü zeytinyağının da bir SPF (Sun Protection Factor) değeri bulunuyor.
Güneş koruyucu, cilt kararmasını önlediği gibi sağlıklı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.
Bu yüzden de sadece deniz ya da havuz kenarında güneşlenirken değil, günün her saatinde güneşten korunmamız büyük bir önem taşıyor. Dolayısıyla özellikle güneşe, yaz, kış direkt maruz kalan yüzümüze kullandığımız nemlendiricilerin güneşten koruma özelliği olması önemlidir.
Soğuk su ile nemlendirilmiş havlu ya da bez günde bir kaç defa 10-15 dakika süre ile cilde uygulanmalıdır. Soğuk kompres ardından aloe vera veya nemlendirici losyonun cilde uygulanması, nemlendirici özelliği ile iltihaplı cildi yatıştırır, sakinleştirir ve ağrıyı giderir.
Limon: Güneş kararmalarında en etkili ürünlerden biri limondur. 1 limonu sıkıp kararmış olan bölgeye masaj yapabilirsiniz. Limonu ciltte 30 dakika beklettikten sonra iyice durulayabilir ve işlemi haftada 3 kez tekrar edebilirsiniz.
<#text> 7.<#text> Mükemmel bir bronzluk yakalamak için vazelin kullanın. Bronzlaştırıcı krem kullanıyorsanız, onu uygulamadan önce aynı bölgelere vazelin uygulayın. Bronzlaştırıcı kremden önce bir bariyer işlevi görerek, kremin vücudunuzda bırakabileceği leke ve çizgileri engeller.
Havuç tüketmek bronzlaşmaya yardımcı
Havuçta bulunan karoten melanositlerin çoğalmasını hızlandırır. Güneş ışınlarının çok dik gelmediği saatlerde güneşlenip havuç yemek ya da havuç suyu içmek cilde istenen görünümün kazandırılmasına yardımcı olabilir.
Güneşe karşı ciltte bariyer oluşturan kremlerin koruma süresini hesaplamak için dakika ve faktör değerinin çarpılması yeterlidir. Zararlı UV ışınlarına maruz kalan bir cildi daha fazla muhafaza eden 50 faktör güneş kremleri, 500 dakikaya kadar koruma sağlar.
Kutusunda UV-A+UV-B yazan kremler mümkün olduğunca tercih edilmelidir. Güneşten koruma faktörü değerleri 30'dan yüksek olan ürünler kullanılmalıdır. Yağlı bir cildiniz var ise yağlı ciltlere özel olan güneş kremlerini, hassas bir cildiniz var ise güneşten koruma faktörünü en az 50 olan kremleri kullanılması önerilir.
Güneş yanığı problemlerinde de zeytinyağı nemlendirici etkisi ile bu bölgeyi rahatlatmakta oldukça etkilidir. Güneş yanıklarının acısını hafifletmek amacı ile kullanılabilen bir diğer yağda lavanta yağıdır. Bu bölgenin acısını hafifletir ve güneş lekeleri oluşumunun da önüne geçer.
Deniz, havuz ve havluyla kurulanma ile etkinlikleri azalır. Bu nedenle deniz ve havuzdan çıktıktan sonra da yenilenmelidir. Ayrıca bu ürünler 2 saatte bir tekrardan vücuda sürülmelidir." dedi.
Sürdüğünüz güneş koruyucuları yüzerken zehre dönüşebilir. Kanser olmak istemiyorsanız, yüzmeye giderken güneş koruyucu sürmeyin. Avobenzon, dünyada yaygın olarak kullanılan çok popüler bir güneş koruyucudur. Bu bileşik UV ışınlarının cilde zarar vermesini engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri