Denizli, Türkiye'nin Denizli ilinin merkezi olan şehirdir. Bir sanayi, ihracat ve ticaret merkezi olan Denizli, aynı zamanda altmış beş bine yaklaşan üniversite öğrencisine ev sahipliği yapmaktadır.
Denizli'de mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında mutlaka Pamukkale Travertenleri olmalıdır. UNESCO Dünya Mirası listesinde olan travertenlerin dünyada eşi benzeri yok. Bunun yanında Kleopatra Havuzunu da görmeden gitmek olmayacağı için travertenlerle birlikte Hierapolis Antik Kentini de gezmelisiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Denizli'nin en meşhur doğa harikası yeri olan Pamukkale Travertenleri, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir.
Denizli'nin meşhur yemekleri arasında; Yen Böreği, Kuyu Kebabı, Yaprak Sarma, Arabaşı, Zeytinyağlı Patlıcan Gömme, Katmer, Çiğ Dolma, Patlıcanlı Kapama, Çaput Aşı, Biber Tatari, Börülce Böreği, Cızlama, Sucuklu Un Karıştırması, Cerpleme, Pekmezle Kabak Aşı, Hamur Dolması ve Yoğurtlu Köfte yer almaktadır.
Denizli'de gezilecek yerler merkez rotası için 3 gün ideal olacaktır. Eğer Denizli'ye yakın gezilecek yerler, şelaleler, Denizli'de yapılacak aktiviteler de planlarınız arasındaysa o zaman süreyi 5-6 güne çıkarabilirsiniz.
Seyir Tepesi Denizli manzarasını farklı bir şekilde izleme imkanı sunan seyir salıncağının yanı sıra, 725 metre mesafeli ve 5 duraklı "Zipline Kuleleri", 680 metre uzunluğundaki 40 araç kapasiteli "Dağ Kızağı", 36 oyunlu, 3 katlı ve 10 metre yüksekliğe sahip "Macera Parkuru" ile macera severlerin ilgisini çekiyor.
Denizli iline yakın olan ve denize girilebilecek olan yerler arasında ilk sırada Muğla gelmektedir. Özellikle günübirlik olarak gidilebilecek Muğla'nın Akyaka plajı çok sık tercih edilmektedir. Bunun dışında Marmaris'te denize girilebilecek pek çok yer de bulunmaktadır.
Pamukkale Travertenleri giriş ücreti 2023 yılı fiyat tarifesini sizler için şu şekilde sıralayabiliriz; Pamukkale Travertenleri giriş ücreti = 400 TL. Antik Havuz giriş ücreti = 150 TL.
Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan Yusuf Sağ, annesinden öğrendiği Saraylı tatlısı yapımını 40 yıldır sürdürdüğünü, ilçede ve ilçe dışında yaşayan hemşehrilerinin tatlıdan vazgeçemediğini dile getirdi.
“Tengiz” kelimesi eski Türkçe'de “deniz” demektir. “Tengüzlü” ise bugünkü imlâsıyla “Denizli” demektir. Netice olarak yukarıda ifade ettiğimiz açıklamalarda belirtildiği gibi, kesin bir ad veremiyoruz. Kanaatimizce “Tonguzlu” ve “Tenguzlu” kelimeleri zamanla ağızdan ağıza değişerek “Denizli” şekline gelmiştir.
Denizli denilince ilk akla gelenler arasında üzüm bulunuyor. Denizli'de yaklaşık 5 milyon 640 bin ağaç meyve veriyor.
Giriş Ücreti ve Kahvaltı: Denizli Seyir Tepesi'ne giriş ücretsizdir. Tepede bulunan işletmelerde kahvaltı yapma imkanı bulunmaktadır. Kahvaltı ücreti ve detayları işletmelerin politikalarına ve hizmet verdiği döneme göre değişebilir.
Denizli Seyirtepesi'nde Dağ Kızağı 50₺ / Aşırı eğlenceli Denizli merkezden 15 dk mesafede - YouTube.
Denizli şehir merkezinden 20 – 30 dakikada bir kalkan dolmuşlarla travertenlere ulaşmak hem ekonomik hem pratiktir. Özel araç ile gitmek isteyenler ise kent merkezinde Ankara Bulvarı çıkışından sonra Develi güzergahında ilerleyerek yaklaşık 15 km sonra Pamukkale travertenlerine ulaşmış olacaklar.
Ziyaretçiler sadece travertenler ve antik kent ile ilgileniyorsa bahar ve yaz ayları daha ideal bir zaman dilimidir.
Denizli denince akla gelen antik kentler, şelaleler ve en önemlisi de Pamukkale Travertenleri olunca havaların daha güzel ve yağışsız olduğu zamanlarda Denizli'ye gitmek doğru olacaktır. Mayıs ve haziran ayları bu bölgeyi gezmek için en ideal aylar.
Dünyaca bilinen doğa harikası Pamukkale de şehrin simgelerinden biridir. Pamukkale, UNESCO'nun dünya kültür mirası listesindedir.
Cızlama - Denizli
Un, su ile hamur haline getirilir. Patatesler haşlanır, rendelenir, hamur ile karıştırılır ve mayalanmaya bırakılır. 30 dakika dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, önceden yağlanmış tepsiye döşenerek üzerine hafifçe bastırılır. Hamurlar tepside de 15 dakika dinlendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri