Yulaf ezmesi günlük rutininiz için mükemmeldir, bu yüzden liflerin bağırsaklarınızın düzgün çalışmasını sağlar. Öğle veya akşam yemeği yedikten sonra sorun yaşıyorsanız, yulaf ezmesi yemek safra kesesi asitlerini azaltmaya yardımcı olur. Bu aynı zamanda bağırsak geçişini kolaylaştırır ve kabızlığı önler.
Gün içinde tüketeceğiniz yulaf ezmesi: Kas oluşumunu destekler. Bağırsakları çalıştırır. Kabızlığı önler.
Özellikle içermiş olduğu zengin lifler sayesinde yulaf bağırsakların düzenli şekilde çalışmasına olanak tanır. Yani sindirimi kolaylaştırır. O yüzden kabızlık problemi yaratmasının aksine, sağlıklı bir şekilde kabızlık probleminin ortadan kalkmasına imkan verir.
Yulaf demişken; bağırsakları temizlemeye yardım eden bir diğer besin ise lif bakımından zengin olan yulaftır. Günün ilk saatlerinde yulaf tüketmek sindirim sisteminize fayda sağlar. Yulaf yemek aynı zamanda kabızlık ile savaşmanın harika bir yolu olabilir.
Yulaf ezmesini sade probiyotik yoğurt ile karıştırıp içine posadan zengin bir meyve doğrayıp, üzerine de toz tarçın ekerek çok sağlıklı ve barsak faaliyetlerini arttıracak bir ara öğün alternatifi yaratabilirsiniz. Artan barsak faaliyetleriniz metabolizmanızın da hızlanmasını sağlayacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
İçerisindeki lif oranı sebebiyle özellikle diyetlerin baş tacı olan yulaf, kabızlık problemi konusunda hayli etkilidir. Suyu daha hızlı emmesi sebebiyle besinlerin bağırsaklardan daha kolay sindirilmesini sağlar. Bununla birlikte kabızlığın yarattığı şişkinlik ve hazımsızlık problemini de giderir.
Yulaf kepeği lifi dışkıyı yumuşatmaya ve bağırsaklardan geçişini rahatlatmaya yardımcıdır.
Kuru erik, elma, armut, kivi, incir, turunçgiller (portakal, greyfurt, mandalina), ıspanak, Brüksel lahanası, brokoli, enginar, bezelye, fasulye, mercimek, chia tohumu, keten tohumu, tam tahıllı çavdar ekmeği, kefir gibi besinler kabızlıkta oldukça faydalıdır.
Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
İçeriğindeki besin lifi ve beta glukan sayesinde sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek oluyor. Özellikle kabızlık sorunu yaşayanların bu sorundan kısa sürede kurtulmasına yardım ediyor. Antioksidan özellikler göstermesinin de etkisiyle yulaf ezmesi kan şekerinin dengelenmesine destek oluyor.
Lifli gıdalar: Baklagiller, pancar, pırasa, enginar, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, keten tohumu gibi lif bakımından zengin gıdaların tüketimi bağırsakların harekete geçmesine yardımcı olmaktadır. Yine lifli gıda gruplarından fasülye, bezelye ve mercimek kabızlığa iyi gelmektedir.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
1- Yulaf Lapası
Bir porsiyon için 1 çay bardağı süt veya su, 3 yemek kaşığı yulaf gerekiyor .
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir.
Yulaf, zengin besin değerleri ve antioksidan kaynağı olması nedeniyle vücudun daha sağlıklı ve zinde kalmasını sağlayan bir besindir. Özellikle diyet yapanların daha uzun süre tok kalmasına yardımcı olarak hızlı kilo vermesine yardımcı olan yulaf, sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilmektedir.
Yulaf içerisinde çok miktarda melatonin barındırır ve bu sayede uykusuzluğu önleyerek uyku kalitesini artırır. Akşamları yoğurt ile birlikte tüketeceğiniz yulaf tohumları gece uykusunu en verimli şekilde geçirmenizi sağlarken, kaslarınız için gerekli olan protein desteğini de büyük oranda karşılar.
* Yulaf, sindirimi yavaşlatan ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayan düşük kalorili bir besindir. Böylece yeme isteklerinizi azaltır ve size kilo vermenizde yardımcı olur. * Yulaf, kaşıntıyı ve tahrişi hafifletirken aynı zamanda cilt için bir dizi fayda sağlar.
Mühim ve güçlü bir prebiyotik. Bağırsaklarımızdaki probiyotik bakterilerin çok hoşlandığı bir gıda. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kan şekerini dengelemede de mühim faydalar sağladığı da anlaşılıyor. İsterseniz yulaf güzellemesini biraz daha sürdürelim.
Peki, kahvaltıda yulaf ezmesi nasıl yenir? Kahvaltılık gevreklerin içinde genellikle yulaf bulunur. Yulafı süt, yoğurt ve taze ya da kuru meyvelerle birlikte kahvaltıda tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesi her öğün tüketilebilen çok yönlü bir besindir.
Yulaf, çoğu insan için sağlıklı bir tahıldır. Ayrıca yulaf ezmesinin ana maddesidir. Yulaf ezmesi ve şişkinlik genellikle bir arada olmaz çünkü yulaf çok nadiren şişkinliğe ve gaza neden olan yiyeceklerden biridir.
Yulaf tüketimi sağlıklı kişilerde herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Fakat yulaf tüketimi bazı kişilerde gaz yapabiliyor. Bu durumdan farklı olarak avenin duyarlılığı olan kişilerin yulaf tüketimi yapmaması gerekiyor. Bu durum sindirim sistemi problemlerine yol açıyor.
14. Yulaf ise yaklaşık bir buçuk saatte sindirilebilir. Yulaf, karbonhidrat, protein, lif, Omega 3 ve Omega 6 ile doludur ve genellikle sindirimi kolaydır.
1)Lifli Beslenin!
Bu lifler, bağırsaklara su emilimini arttırarak dışkı hacmini arttırır ve dışkı kıvamının daha yumuşak olmasını sağlar. Kurubaklagiller, taze sebze ve meyveler lif içeriği en yüksek besinlerdir. Haftada en az 2 kez nohut, kuru fasulye, barbunya gibi kurubaklagilleri tüketmeye özen gösterin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri