Doğru da aslında! Ancak uzmanlara göre gece yatmadan önce sıkarsanız da etkili çözüm olabilir. Gece, teniniz deodoranta daha iyi uyum sağlayabilir ve gece terlemeleriniz sabaha istenmeyen koku olarak çıkmayabilir.
Gece yatağa girmeden önce ter önleyici kullanın. İnsanların daha az terledikleri bir zaman dilimi olan geceleri, ter önleyicinin alüminyum bazlı etkin maddesi daha yüksek oranda fazlası ter kanallarına çekilir. Mevcut ter önleyici miktarı arttığı için, gözeneklere daha etkin nüfuz eder.
Bu yüzden parfüm gibi vücuduna ve kıyafetlerine sıkmaman gerekir. Terlediğinde oluşacak kötü kokuları engellemek için tek yapman gereken, banyodan hemen sonra temiz koltuk altlarına deodorantını uygulamak!
Deodorant uygulaması, sıklıkla koltuk altına yapılır. Koltuk altına deodorant uygulamadan önce bu bölgenin temiz ve kuru olduğundan emin olmalısınız. Gün içerisinde tekrar kullanıma ihtiyaç duyarsanız bir ıslak mendil ile koltuk altını temizleyip deodorant uygulayabilirsiniz.
Nasıl: Deodorantı terlemeden önce kullanın. Terledikten sonra kullanmanızın yararı olmadığını unutmayın.
İlgili 35 soru bulundu
- Parfümün yaydığı güzel koku çok daha uzun süre kendisini gösteriyor. Asli görevi olan teri önlemeyi uzun süre yapsa da deodoranttan uzun süre koku vermesi beklenmiyor. - Son olarak iki ürün arasında esans özü açısından da önemli fark var.
Her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkar ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Deodorant kullanmadan önce koltuk altı su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.
Bu sebeple duştan sonra zaten nemli olan vücudunuzda bakteri oluşumunu engellemek için deodorant kullanmalısınız. Özellikle koltukaltı bölgesi kollarımızı genelde kapalı tuttuğumuz için nem ile birlikte bakteri oluşumuna oldukça müsaittir.
Deodorant Kıyafete Sıkılır mı? Deodorantı kıyafetlere veya terli olan bölgeye sıkmaktan kaçınmak gerekiyor.
'Ne kadar fazla sıkarsam, o kadar iyidir' diye düşünmek hiç doğru değil. Her bir koltuk altı için 1- 2 saniyelik bir püskürtme idealdir. Roll-on Kullanırken: Yuvarlak roll-on başlığını koltuk altlarınızda iki – üç tur gezdirmeniz yeterli olacaktır.
Kullanım Önerileri: El, Ayak, Koltuk Altı, Meme Altı, Sırt, Kasık Bölgesi Gibi Bölgesel Terlemeler İçindir. Uygulama: Yatmadan Önce Ya Da Güne Başlamadan Önce Temiz Ve Kuru Cilde Sıkınız. Sıkılan Spreyin El İle Cilde İyice Yedirilmesine Özen Gösterilmelidir.
Nasıl ki parfüm deodorantın yerini tutmazsa, aynı şekilde deodorant da parfümün yerini tutmaz. Gün boyu güzel kokmak istiyorsanız, temiz teninize deodorant uyguladıktan sonra parfümünüzü sıkabilirsiniz.
Marketlerden aldığımız Deodorantlar ikiye ayrılır; Deodorantlar ve Antiperspirantlar. (Ambalajında yazar). Bu ürün deodoranttır. Yani etkisi 5-6 saat sürer, iz bırakmaz, terlemeyi engellemez.
Terlemeyi önleyici bir deodorant olduğu için, gece yatmadan önce temiz ve kuru cilde uygulamanızı öneririz. Uzun süreli etkisi sayesinde günde bir kereden fazla uygulamanıza gerek kalmayacaktır.
Deodorantlar, terlemeyi engelleyen kimyasallar içerirler. Bu yüzden ayaklarınıza deodorant sıkmak, ayaklarınızın terleyerek kokmasını engelleyecektir.
Deodorant kullanabilirsiniz, ancak bunlar da terlemeyi engellemez, sadece ter kokusunun bastırılmasına yardımcı olur.
Vajinal duş yapmak için özel olarak tasarlanmış bir cihaz kullanılabilir. Bu cihaz, suyun vajina içine verilmesini sağlar ve daha sonra bu su tekrar cihaz yardımıyla dışarı alınır. Vajinal duş yaparken, doğru sıvının kullanılması ve cihazın temizliği de önemlidir. Duş yapmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Parfüm, içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle ciltle etkileşime geçebilir ve bazı insanlarda tahrişe yol açabilir. Koltuk altı da hassas bir bölge olduğundan parfüm kullanmak, ciltte yanmaya veya tahriş hissine neden olabilmektedir.
En başta koltuk altı ter kokusunu önlemek için yapabileceğiniz şeyler var. Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar.
Pürüzsüz ve yumuşak koltuk altlarına sahip olabilmek için peeling ve tonik gibi ürünlerden yararlanmanız gerekir. Bu bölgeye peeling uygulayarak açık gözeneklerdeki kir oluşumunu engelleyebilir ve sağlıklı görünümüne katkı sağlayabilirsiniz.
Tıraş olmadan önce cildinizi nemlendirin
Cildi yumuşatmak ve tüylerin suyla kalınlaşmasını sağlamak için banyo veya duşa girerek koltuk altlarınızı yaklaşık üç dakika ıslatın. Bu işlem, koltuk altı tüy temizliği aşamasını kolaylaştırır.
Deodorant kullanmanın yaşı var mı? Uzmanlar deodorant kullanımına 16 yaşından sonra başlanmasını öneriyorlar. Ergenlik döneminde hormonların faaliyeti sebebiyle oluşan kötü kokuyu önlemek için sık sık koltuk altını su ve sabunla temizleyerek koku oluşumunu engellemek mümkün.
Roll-on, koltuk altı sticklerine gelecek olursak içeriği dolayısıyla hassas vücutlarda çok ciddi tahrişe sebep olabilir. Kanser yapma riski hakkında kesin bir şey söylemek mümkün olmasada gerekmediği sürece uzak durmakta fayda olduğunu bilmekte fayda var.
Tek yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı karbonatla bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmak. Koltuk altına sürüp bir süre beklettikten sonra durulayın. Diğer bir seçenek ise mısır nişastası ile az miktarda karbonatı karıştırmak ve fazla teri emmesi için koltuk altına uygulamaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri