Deodorant uygulaması, sıklıkla koltuk altına yapılır. Koltuk altına deodorant uygulamadan önce bu bölgenin temiz ve kuru olduğundan emin olmalısınız. Gün içerisinde tekrar kullanıma ihtiyaç duyarsanız bir ıslak mendil ile koltuk altını temizleyip deodorant uygulayabilirsiniz.
Deodorant parfüm değildir!
Terlediğinde oluşacak kötü kokuları engellemek için tek yapman gereken, banyodan hemen sonra temiz koltuk altlarına deodorantını uygulamak!
Temiz ve Kuru Cilde Uygulama Yapın
Uygulama için en doğru zamanın duş sonrası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Terlemiş koltuk altlarını antiperspirant içeriklerle buluşturmak, sanıldığının aksine ter kokusunu gidermiyor, daha kötü bir kokunun yükselmesine sebep oluyor.
- Parfümler vücuttaki kötü kokular üzerine herhangi bir işlem yapmazken, deodorant ise kötü kokuları engellemek için çalışıyor. Zaten deodorantın anlamı koku önleyicidir. - Bu nedenle güzel kokuyu herhangi bir başka koku engellenmesin diye parfümün her zaman temiz cilde sıkılması öneriliyor.
Her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkar ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Deodorant kullanmadan önce koltuk altı su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Deodorant Kıyafete Sıkılır mı? Deodorantı kıyafetlere veya terli olan bölgeye sıkmaktan kaçınmak gerekiyor.
Uzmanlar deodorant kullanımına 16 yaşından sonra başlanmasını öneriyorlar. Ergenlik döneminde hormonların faaliyeti sebebiyle oluşan kötü kokuyu önlemek için sık sık koltuk altını su ve sabunla temizleyerek koku oluşumunu engellemek mümkün.
Gün boyu güzel kokmak istiyorsanız, temiz teninize deodorant uyguladıktan sonra parfümünüzü sıkabilirsiniz.
Kullanım Önerileri: El, Ayak, Koltuk Altı, Meme Altı, Sırt, Kasık Bölgesi Gibi Bölgesel Terlemeler İçindir. Uygulama: Yatmadan Önce Ya Da Güne Başlamadan Önce Temiz Ve Kuru Cilde Sıkınız. Sıkılan Spreyin El İle Cilde İyice Yedirilmesine Özen Gösterilmelidir.
Deodorant ne kadar sıkılmalı ve hangisi ne miktarda kullanılmalı gibi sorular akıllarda yer almaktadır. Bu noktada tercihiniz ve ihtiyacınız göz önünde bulundurulmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir nokta ise deodorantların vücudunuza ya da koltuk altınıza en az 15 cm lik mesafeden sıkılması gerektiğidir.
Deodorant ve antiperspirant ürünler mutlaka doğrudan cilde uygulanmalıdır. Kıyafet üzerine uygulanan ürünler, kötü kokular ile mücadele edemez. Ayrıca kıyafet üzerine uygulama yapıldığında ürünlerin kokuları, vücut kokusu ile karışır ve bu nedenle istenen etki görülmez.
Deodorantı kıyafetlerinizin üzerine sıkmayın. Direkt koltuk altına uygulamalısınız. Ne zaman: Duştan hemen sonra koltuk altına sıkılabilir.
Bazı deodorantlar, göğüs, sırt veya kasık gibi vücudun diğer bölgeleri için de kullanılabilir.
Bu sebeple duştan sonra zaten nemli olan vücudunuzda bakteri oluşumunu engellemek için deodorant kullanmalısınız. Özellikle koltukaltı bölgesi kollarımızı genelde kapalı tuttuğumuz için nem ile birlikte bakteri oluşumuna oldukça müsaittir.
Hem roll-on hem de stick deodorantın kendine göre avantaj ve dezavantajları olduğu için bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Roll-on deodorantın uygulanması genellikle daha kolaydır ve deodoranttan daha az dağınıktır. Bununla birlikte, deodorant kötü kokuları kontrol etmede daha etkili olabilir.
Etkili bir kullanım için temiz vücuda uygulanmaları tavsiye edilen parfüm çeşitleri, deodorantlara göre daha yoğun esans içerir. Deodorantlar, parfümlerden farklı olarak özellikle koltuk altı gibi sık ve yoğun şekilde ter üreten bölgelerde meydana gelebilecek vücut kokularını önlemek amacıyla kullanılır.
Spor Sonrası Bakım Ürünleri Olmazsa Olmaz
Fitness çantası içinde duş terliği, duş jeli, şampuan, yüz havlusu, vücut havlusu, lif, sabun, deodorant bulundurabilirsiniz.
Deodorantların vücudumuza zararları nelerdir? Doğal olmayan deodorant ve antiperspirant ürünler, doğrudan deri ile temas ettiğinden cilt kanseri riskini arttırmaktadır. İçerisinde barındırdığı kimyasallar nedeni ile vücut üzerinde yanma, kaşıntı, tahriş, kabarma ve yara oluşumu gibi sonuçlar doğurabilmektedir.
Roll-on, koltuk altı sticklerine gelecek olursak içeriği dolayısıyla hassas vücutlarda çok ciddi tahrişe sebep olabilir. Kanser yapma riski hakkında kesin bir şey söylemek mümkün olmasada gerekmediği sürece uzak durmakta fayda olduğunu bilmekte fayda var.
Marketlerden aldığımız Deodorantlar ikiye ayrılır; Deodorantlar ve Antiperspirantlar. (Ambalajında yazar). Bu ürün deodoranttır. Yani etkisi 5-6 saat sürer, iz bırakmaz, terlemeyi engellemez.
Roll on deodorant kullanımının avantajları, duş sonrası kullanımda daha etkili hale gelir. Temizlenmiş ve kurumuş olan bölgeye daha iyi tutunan roll on deodorant, etkisini tam anlamıyla gösterir. Roll on deodorant koltuk altına sürülerek kullanılır.
Bileklerin iç kısmı, boyun ve ense bölgesi ve kulak arkasını içeren bu bölgeler vücut ısısının yüksek olduğu bölgeler olduğu için parfümün kalıcı olmasına yardımcı olur. Uzun saçlar parfümün yayılması için önerilen bir diğer bölgedir.
Ergenlik çağına gelmemiş, 16 yaşın altındaki çocuklar için deodorant kullanımı uygun değildir. Deodorant ve terleme önleyiciler konusunda anneler çocuklarını eğitmelidir. Ergenlik çağında koltuk altı tüylerinin çıkması ile beraber hormonların etkisiyle kokulu salgı yapan apokrin bezler de salgı yapmaya başlar.
İlk dikkat edeceğiniz nokta, deodorantınızın koku giderici alüminyum bileşenlerini içermemesi olmalıdır. Alüminyum emilerek kan dolaşımına girerse vücutta birikir. Bunun Alzheimer hastalığına yol açabileceği öne sürülmektedir. Eğer deodorant etiketinde metil, etil, propil, benzil, butil yazılıysa o ürünü almayın.
Cilt Türüne Göre Deodorant Seçimi
Kuru cilde sahipseniz jel ve krem özellikli olan deodorantları seçebilirsiniz. Yağlı ciltler ise daha çok pudralı ve sprey formunda olan deodorantları tercih etmelidir. Alerjik bir bünyeniz varsa çok daha dikkatli olmalı, marka seçiminde hassas davranmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri