Spor öncesi ve sonrası deodorant ya da parfümle vücut kokunu tazelemeni tavsiye ederiz.
6. DEODORANT. Yoğun bir antrenman sonrası nasıl koktuğunuzu düşündünüz mü hiç? Bu yüzden antrenmana başlamadan önce ve sonra mutlaka deodorant kullanmalısınız.
Ne zaman: Banyodan hemen sonra!
Kullandığın deodoranttan en yüksek etkiyi almak ve kötü kokuları daha oluşmadan yok etmek için deodorantını banyodan çıktıktan hemen sonra uygulamalısın.
Deodorantların savaştığı ve kötü kokuya neden olan bakteriler için ideal ortam ter bezlerinin yoğun olduğu vücut bölgeleridir. Ter salınımının azaltılması ya da önlenmesi bu bakterilerin oluşumunu da engeller. Bu nedenle antiperspirant ürünler, dolaylı olarak koku giderici etkiye de sahiptir.
Kullanım Önerileri: El, Ayak, Koltuk Altı, Meme Altı, Sırt, Kasık Bölgesi Gibi Bölgesel Terlemeler İçindir. Uygulama: Yatmadan Önce Ya Da Güne Başlamadan Önce Temiz Ve Kuru Cilde Sıkınız. Sıkılan Spreyin El İle Cilde İyice Yedirilmesine Özen Gösterilmelidir.
İlgili 38 soru bulundu
Deodorantı kıyafetlere veya terli olan bölgeye sıkmaktan kaçınmak gerekiyor.
Her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkar ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Deodorant kullanmadan önce koltuk altı su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.
Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz. Cildin havasız kalması terlemeyi artıran faktörler arasındadır. Bu nedenle cildinizin hava almasını sağlayan pamuklu kumaşları tercih edin.
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.
Temiz ve Kuru Cilde Uygulama Yapın
Uygulama için en doğru zamanın duş sonrası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Terlemiş koltuk altlarını antiperspirant içeriklerle buluşturmak, sanıldığının aksine ter kokusunu gidermiyor, daha kötü bir kokunun yükselmesine sebep oluyor.
Roll-on deodorantın uygulanması genellikle daha kolaydır ve deodoranttan daha az dağınıktır. Bununla birlikte, deodorant kötü kokuları kontrol etmede daha etkili olabilir.
Deodorantınızı Parfüm Gibi Kullanmayın
Duşunuzu yaptıktan sonra terleyen bölgelerinize sürmeniz gerekir. Amacı bakterilerin koku yapmasını engellemektir. İdeal olan önce deodorant kullanmak sonra da parfümü uygulamaktır.
Yapılmalı - Spor Sonrası Soğuk Duş Almak
Bunun sebebi soğuğun, spor sonrasında kaslara şok etkisi yaratarak toparlanmasına yardımcı olmasıdır. Sizin, bu kadar kompleks ve aşırı soğuk ortamlara olmasa da günlük tercih ettiğiniz sıcaklıktan biraz soğuk su ile duş almanız kaslarınız için faydalı olacaktır.
Spor bittikten sonra terleme yoluyla vücudumuzdan attığımız suyu yerine koymamız gerekir. Bunun için mineralli su tüketmek de faydalı olacaktır, böylelikle alkali seviyemizi dengelerken kaybettiğimiz sıvıyı da geri alabiliriz.
Spor sonrası ilk 30 dakika içerisinde protein alımı kasların beslenmesine yardımcı olacaktır. Tavuk göğsü veya hindi eti, balık, süzme peynir, barbunya, yumurta, yoğurt, yemişler (fındık, fıstık, badem, kabak çekirdeği) bu ihtiyacınızı karşılayacak besinlerdir.
Kasık Terlemesi Tedavisi ve Bacak Arası Terlemesinin İlaçla Tedavisinde en yaygın kullanılan ilaçlara antikolinerjikler denir ve bunlar vücudun ürettiği salgı miktarını azaltabilir. Çoğu durumda terlemeyi tedavi etmek için glikopirolat ve oksibutinin kullanılır.
Koltuk altı pedleri, genellikle yumuşak ve emici bir yapıya sahiptir. Koltuk altına yerleştirilerek, terin giysilere geçmesini önleyerek kötü koku ve leke oluşumunu engeller. Ayrıca, koltuk altı bölgesindeki nemli ortamı azaltarak, cilt tahrişini önler.
Terlemeye Karşı Alınabilecek Önlemler
Soğuk su içmek vücut ısısını dengeler ve aşırı terlemeyi engeller. Mümkün olduğunca soğu su içmek işinize yarayacaktır. Kahve ve kola gibi kafein içeren içecekleri az tüketin. Kafein ve diğer etken maddeler daha çok terlemenize sebep olur.
Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. BEBEK PUDRASI Emici yapıcı etkisi ile nemli ortamdaki sıvıyı azaltır.
Vücut ısısını dengede tutmak terlemeyi önler, bunun için bol bol soğuk su tüketmek terlemeyi önlemek adına oldukça faydalı olacaktır. Kaliteli koltuk altı deodorantları kullanmak terlemeyi önler ancak deodorantın kuru koltuk altına kullanılması gerekir.
Yoğun terlemeyi ve ter kokusunu önler
Duştan çıktıktan sonra koltuk altına uygulanan pudra hem ter yoğunluğunu azaltıp kuru tutacaktır, hem de ter kokusunu engelleyecektir.
Ter Kokusu Önleyici Doğal Ürünler Sağlığı Korur
Sentetik bileşen içermemeleri sayesinde hassas ciltlerde kimyasal maddelerin yol açabileceği tahrişe sebep olma riskleri yoktur. Her yaşa uygun olan doğal roll on'lar ile ter kokusu sorunu yaşamadan ve sağlığınızı da tehlikeye atmadan kişisel bakım yapabilirsiniz.
Deodorantlar, terlemeyi engelleyen kimyasallar içerirler. Bu yüzden ayaklarınıza deodorant sıkmak, ayaklarınızın terleyerek kokmasını engelleyecektir.
Deodorant kullanmanın yaşı var mı? Uzmanlar deodorant kullanımına 16 yaşından sonra başlanmasını öneriyorlar. Ergenlik döneminde hormonların faaliyeti sebebiyle oluşan kötü kokuyu önlemek için sık sık koltuk altını su ve sabunla temizleyerek koku oluşumunu engellemek mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri