Pire ısırığının iyileşmesinin daha kolay olması için duş alınarak o bölgenin rahatlamasını sağlamak gerekmektedir. Pire ısırığı kendiliğinden geçebilmektedir.
Pireler suda yaşayamadıklarından hayvanınıza her gün banyo yaptırmak da iyi bir fikirdir. Hayvanınızı fırçalarken, ölü veya yapışan pirelerin su dolu bir kapta toplandığından emin olun ve bunların tekrar sıçramalarını önlemek için kabı hemen tuvalete boşaltıp, sifonu çekin.
Pire ısırığı tekrarlayıcı kaşıntıya yol açtığından, kişilerin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Pire ısırıkları aslında insanlarda ciddi hastalık tablolarına yol açmaz. Pireler uzun süre insan cildinde yaşam sürmediğinden, kişiler arasında bulaş gerçekleşmesi sık rastlanılan bir olgu değildir.
Pireler okaliptüs yağını sevmediklerinden oradan kaçacaklardır. Yerleri, halıları, koltukları okaliptüs damlamtılmış su ile durulayabilirsiniz. Çamaşır suyu ile silerbilirsiniz.
Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.
İlgili 23 soru bulundu
1 ölçü sirke ve 1 ölçü su karışımıyla bir sprey şişesi hazırlayarak evinize ve evcil hayvanlarınıza püskürtebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise limon kullanmaktır. Limon karışımını evcil hayvanınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Doğal pire ilacı sayılabilecek ürünler arasında diatom toprağı yer alır.
Yetişkinliğe ulaştıklarında, pire ilk kan yemeğini aramaya başlar. Daha sonra sırtından beslenecek bir konukçu bulmak için 7 günü vardır, aksi takdirde ölür. Pire günde birkaç kez beslenirse, birkaç gün yemek yemeden hayatta kalabilir.
Evini Böcek İlacıyla İlaçlamak
Boratlar, ahşap koruyucu, deterjan ve böcek ilacı olarak yaygın biçimde kullanılır ve pirelerin midesini zehirler. Yetişkin bir pire, konağından kan emmeden ortalama iki ila üç ay, hatta 100 güne kadar yaşar.
Bunun dışında pireleri kaçırmak için uygulayabileceğiniz yöntemler de mevcuttur. Elma Sirkesi: Temiz bir sprey şişesi edinin. İçerisine yarı yarıya su ve elma sirkesi koyun, iyice çalkalayın.
Bulaşık deterjanı
Ardından kasenin yanına bir lamba yerleştirin. Böylece karışımın üzerinde ışık parlak ve pireler ışığa doğru gelir. Suya atladıklarında ise sabun onları öldürür.
Ancak unutmayın ki pireler kısa süre de olsa ayakkabıların ya da giysilerin üzerinde de barınabilir. Bu nedenle kedi piresini siz anlamadan eşyalarınız üzerinde eve taşıyabilirsiniz de. Pire kedinize ulaştığı takdirde hızla çoğalıp vücudu üzerindeki nüfusunu artırabilir.
Yani insanları ısırsalar bile neredeyse hiç insan saçına yumurta bırakmazlar. Zavallı evcil hayvanınızın kanını yedikten yaklaşık 36 ila 48 saat sonra dişi bir pire, yumurtalarını evcil hayvanınızın kürküne bırakır – ama kaldıkları yer orası değildir.
İnsan Saçında Yaşar mı ve Nasıl Temizlenir? İnsan saçında Köpek piresi yaşayabilir. Bu pirelerden kurtulabilmek için öncelikle profesyonel ilaçlama firmalarında pire bulunan yerleri ilaçlatmak gerekir. Pireler genellikle daha çok pis ve tozlu ortamları sever.
Dişi pire yumurtalarını konakçının yüzey tüylerine ya da derisine bırakır.Pire yumurtaları, konakçı üzerinde değil yerde, halılarda, kilimlerde, yatak örtülerinde, döşemelerde ya da yerdeki çatlaklarda kuluçka evresini geçirirler ve çoğu pire iki gün içinde yumurtadan çıkar, 12 gün içerisinde bu yumurtalardan larvalar ...
Birkaç milim boyu olan bu böcek 50 cm yüksekliğe zıplayabilir. İnsan kanını çok seven ve özellikle taze kandan hoşlanan pireler ısırıkla birlikte rahatsız edici bir kaşıntıya neden olur.
Sirke ile Kedi Piresi Temizliği Yapmak
Bu şekilde pirelerden kurtulmak mümkün ve kesindir. Pire temizliğinde en doğal ve en etkili metot sirkedir. Kedide bulunan pireleri temizlemek adına ilk önce ”sprey şişesine” sahip olunması gerekir.
Bir istila başladığında tüm battaniyeleri, yastık kılıflarını ve çarşafları sıcak suyla yıkayın ve hemen kurutucuya koyun. Yatak çarşaflarında pire varsa, böcekler de şilte ve yastıklara yayılmış olabilir. Her bir parçanın yanı sıra daha fazla pire ve yumurta içerebilecek kilim veya halıları süpürün.
Su gibi sıvılar : Serbest ortamda olan pireler sudan hoşlanmazlar, çünkü su bulunan ortamda zıplayamazlar ve yeni konakçıya ulaşamazlar. Limon Suyu : Limon suyunun asidik yapısı ciltlerini tahriş ettiğinden dolayı uzaklaşırlar ve ortamda çok kaldıklarında öldürebilir.
Pireleri erkenden fark etmenin en kısa yolu, küçük dostunuzun hareketlerini gözlemlemektir. Eğer evcil hayvanınız her zamankinden daha çok ve şiddetli kaşınıyorsa, buna ek olarak kaşıdığı yeri ısırıyorsa bu ne yazık ki pire sorunuyla karşı karşıya olduğunuz anlamına gelebilir.
Sadece bir dişi pireden 21 günden az bir sürede 1.000 pire oluşabilir.
Pireler kan emerek beslenen canlılardır. Bu yüzden sadece hayvanların değil; insanların vücutlarını da ağız kısımlarındaki delici iğnelerle delip kanlarını emerek yaşamlarını sürdürürler.
Pire ısırığı görüntüsü ufak, kırmızımsı, etrafında hale olan bir şişlik şeklindedir. Pirenin ısırdığı bölgede sivrisinek ısırığında oluşan şişliğe nazaran çok daha küçük bir şişlik oluşur. Isırıkların en ayırt edici özelliği ise düz bir hat üzerinde ya da kümelenmiş halde olmasıdır.
Pireler Uçucu Yağları Sevmez
Sitronella, okaliptüs, nane, çay ağacı ve biberiye doğal olarak pireleri uzaklaştırır. Burada belirttiğimiz uçucu yağları yarım litre sprey şişesine damlatarak pire bulunan alanlara ve evcil hayvanlarınızın tüylerine sıkabilirsiniz.
Pire ısırığı özellikle çocuklarda ve beyaz tenli kişilerde çok daha fazla etki etmekte kaşıntı ve kızarıklığa neden olmaktadır. Pire Isırığına Ne İyi Gelir? Pire ısırığı oluşan bölge su ve sabunla yıkanmalıdır.
Yaz ayları başta olmak üzere, soğuk havalarda da kapalı ve sıcak ortamlarda sıklıkla görülen pire, barındığı kapalı alanlarda ciddi problemlere yol açabilir. Sıcak ve nemli ortamlarda hızla üreyen pireler evlerde, bodrumlarda, iş yerlerinde, depolarda sıklıkla görülebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri