Özellikle deprem bölgesindeki öğrencilerin eğitiminin bir süre daha aksayacağı sebebiyle açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, LGS sınavında 8. sınıf 2. dönem konularının yer almayacağını bildirdi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran'daki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde yapılacağını bildirdi.
Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandı. Sıra, yerleştirme sürecinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem mağduru öğrencilere ek kontenjan müjdesi verdi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başvuruları bugün başlayan Liselere Geçiş Sistemi'ne ilişkin, deprem bölgesindeki öğrencilerin, isterlerse bölgelerindeki okullarda, istemezlerse farklı illerdeki istedikleri okullarda sınava girebileceklerini söyledi.
'FEN BİLGİSİ ALANI GEÇMİŞ YILLARA GÖRE ZORDU' Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, öğretmenlerin verdiği bilgiye göre özellikle Fen Bilgisi sorularının geçmiş yıllara göre en zor sınavı olduğunu söyledi. Erdem, "Öğretmenlerimiz Fen Bilgisi ve Türkçe alanında soruların zor olduğunu söylediler.
İlgili 21 soru bulundu
Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak. Her öğrenci, sınava, kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. Sınavda açık uçlu sorular yer almayacak. Sorular, çoktan seçmeli biçiminde olacak.
2024 LGS kalktı mı? LGS sınavının tamamen rafa kaldırılıp yerine başka bir sistem getirilmesi şu an gündemde olmasa bile bu, ilerleyen süreçte böyle bir karar verilmeyeceği anlamına gelmiyor. Hâlihazırda bu konuyla ilgili resmi mercilerden herhangi bir açıklama yok.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Özer, LGS kapsamında 4 Haziran'daki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde yapılacağını duyururken "Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen 10 ilde kayıtlı olan öğrencilerimiz, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecek." açıklamasında bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuru ve uygulama kılavuzunda, geçen yıl deprem bölgesine yönelik özel uygulamaya yer vermedi.
Bazı öğrencilerin kafasında LGS'de devlet 100 puan veriyor mu gibi bir soru oluşmuş durumda. Ancak LGS'de böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Katsayıları farklı olan soruları cevaplayarak kendi puanınızı kendiniz belirliyorsunuz. Bu durumda LGS için devlet ek puan vermiyor diyebiliriz.
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu.
Hesaplamaların titizlikle yapıldığı LGS Sınavı'nda devlet tarafından 100 puan verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Puanlar katsayıları farklı olan soruların ölçülmesiyle ortaya çıkıyor.
Bakan Özer'den LGS açıklaması: Depremzede öğrenciler diğer illerde sınava girebilecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacağını bildirdi.
Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme yönetmeliğine göre yazılı sınav haftası uygulaması başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sınav takvimi doğrultusunda 1. dönem 1. sınavları, 30 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında, 1. dönem 2. sınavları ise 25 Aralık 2023-05 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak.
Depremzedeler ve deprem bölgesindeki vatandaşlar için sınav zorunluluğu yok.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elazığ hariç, 10 ili kapsadığını söyleyen Bakan Özer, lise öğrencilerinin başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçeceğini duyurdu.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elâzığ hariç 10 ilde geçerli olacağını söyleyen Bakan Özer, “Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek.
Derece Deprem Bölgeleri. Türkiye'de deprem bölgeleri incelediğinde birinci derecede deprem bölgeleri şu şekilde sıralanabilir: İzmir, Manisa, Balıkesir, Aydın, Denizli, Muğla, Uşak, Isparta. Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Düzce, Karabük, Kocaeli, Bolu, Kırşehir ve Hatay.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) başvuruların başladığını belirterek, deprem bölgesindeki öğrencilerin, isterlerse bölgelerindeki illerinde, ilçelerinde ve okullarda, istemezlerse farklı illerdeki istedikleri okullarda sınava girebileceklerini söyledi.
Buna göre LGS sınavı için verilen süre toplam 155 dk olup yaklaşık 2.5 saat bir sınav süresi bulunmaktadır. Bu süre de 90 soru için gayet yeterli bir zamandır. Başka bir ifadeyle; LGS'de ilk oturumda her soru için 1,5 dakika süre tanınırken, ikinci oturumda soru başına 2 dakikalık süre ayrılmaktadır.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
DÜNDEN BUGÜNE LİSE GİRİŞ SINAVLARI
2014 yılından 2017 yılına kadar tüm liselere (2017 OKS'ye göre 12.542 liseye) sınavla öğrenci alındı. 2009 yılından 2017 yılına kadar yapılan SBS ve TEOG'da Liseye yerleştirme puanının %70'i merkezi sınavda alınan puandan, %30'u okul başarı puanından oluşuyordu.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri