Depremden etkilenen, evini kaybeden veya tedaviye ihtiyacı olan kişiler hızlandırılmış bir süreçle vize alıp Almanya'daki yakının yanına gidebilecek. Vize için istenen belgeler normale göre biraz daha az, ayrıca depremzedelerin başvuruları hızlıca işleme alınıyor.
Berlin. Almanya Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarından yapılan ortak yazılı açıklamada, Almanya'da akrabalarının yanında kalan Türk depremzedelerin Almanya'da 3 ay daha kalmalarına izin verildiği belirtildi.
Normalde Schengen vizesi için başvuran bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından istenen belgeler, depremzedeler için de zorunlu olacak. Tüm eşyaları enkaz altında kalan depremzedeler, vize alabilmek için konsolosluk ya da büyükelçiliklere bir tomar belge teslim etmek zorunda.
Türkiye ve Suriye Depremzedeleri İçin Son Başvuru Tarihi 3 Ocak 2024. Bu özel tedbirler ve genişletilmiş uygulamalar 29 Eylül 2024 Tarihinde güncellenmiş son başvuru tarihi 3 Ocak 2024 olarak belirlenmiştir. Depremden etkilenmiş bölgede ikamet edenlerin başvurularına öncelik verilecektir.
Almanya / T.C. Dışişleri Bakanlığı Ülkemizden Almanya'ya seyahatlere ilişkin vize uygulamalarında Covid-19 bağlamında bir kısıtlama bulunmamaktadır. Vize uygulamaları hakkında detaylı bilgiye Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin sayfası üzerinden erişilebilir.
İlgili 37 soru bulundu
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
Almanya'ya Vizesiz Giriş Yapabilecek Ülkeler
Umumi pasaport (bordo) sahibi T.C. vatandaşlarının Almanya Schengen vizesi alması gerekirken; Hizmet (gri) ve Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 gün vizesiz olarak ülkeye giriş yapabilirler.
Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın aktardığına göre, depremzedeler randevu almadan vize başvurusu yapabiliyor ve bütün belgelerinin tam olması halinde beş gün içinde vize alabiliyor. 13 Şubat'tan bu yana Türkiye ve Suriye'den 111 depremzedeye vize verildiği bildirildi.
Almanya'nın "depremzede vizesi" uygulaması sona eriyor – DW – 24.07.2023.
Kanada depremzede vizesi kaç günde açıklanıyor? 15 gün oldu.
Depremzedelerin Almanya'ya gelebilmesi için vize almaları koşulunun halen geçerli olduğunu ifade eden sözcü, depremzedelerin mağduriyetlerini kanıtlayan "asgari ölçüde belgeyi" de Alman makamlarına ibraz etmesi gerektiğini kaydetti.
Almanya'dan Depremzedelere Hızlı Vize
Kılıç, "Verilen 3 aylık vize, esasında normal bir 90 günlük turist vizesi. O yüzden geçerli kanun turist vizesi uzatılmaz diyor. Eğer uygulama değişmezse, gelen depremzedeler bu sürenin sonunda Almanya'dan gitmek zorunda kalacaklar.
Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir'de, vize hizmetlerinin sağlanması için yetkili tek resmi kurum olan “iDATA” üzerinden başvurular yapılabilecek. 13 Şubat'tan itibaren vize başvuruları için randevular ülke genelindeki vize kabul merkezlerinin şubelerinden alınmaya başlandı.
Almanya Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarından yapılan ortak yazılı açıklamada, Almanya'da akrabalarının yanında kalan Türk depremzedelerin Almanya'da 3 ay daha kalmalarına izin verildiği belirtildi.
Depremzedelere özel Almanya vizesine başvurmak için evrakları hazır olan kişiler [email protected] adresine ''Adana Mobil'' başlığıyla mail atarak başvurabileceklerdir. Vize randevu saatleri, başvuru sahiplerine mail adresine yapılacak başvuru çerçevesinde ayrıca bildirilecektir.
Avrupa'daki akrabalarının yanına gitmek isteyen deprem bölgesinde yaşayan yurttaşların, vize kolaylığından faydalanmak için konsolosluklara gitmesi ve bizzat başvuru yapması gerekiyor. Yani Belçika'ya ya da Almanya'ya gelmek isteyen bir kişinin Ankara'ya, İstanbul'a ya da Antalya'ya gelmesi şart.
Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi, Türklere vizenin kaldırılması önergesini oy birliğiyle onayladı. Meclis'teki tüm siyasi partiler, Almanya'nın çok önemli ekonomi partneri olan Türkiye 'ye vizenin kaldırılmasına 'Evet' dedi.
Almanya'nın Avrupa kıtasındaki konumu ve jeolojik yapısı, depremlere Türkiye kadar duyarlı değildir. Ayrıca Almanya'nın sağlam altyapısı ve bina yönetmelikleri de binaların meydana gelen depremlere dayanacak şekilde inşa edilmesini sağlar.
Almanya Federal Cumhuriyeti'ne Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Standart evraklar: Davetiye, Pasaport, biyometrik fotoğraf, Almanya vize başvuru formu, banka dökümleri standart seyahat amacını destekleyici rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortası standart evraklar arasında yer almaktadır. Mesleki evraklar: Mesleki evraklar kişisel durumunuza göre farklılık göstermektedir.
Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi T.C. vatandaşları Schengen vizesi ile 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde Almanya'ya seyahat edebilmektedir.
Bu nedenle Almanya vizesi kaç günde çıkar? Sorusunun cevabı da tam, eksiksiz ve hatasız bir başvuru dosyası ön görülerek verilir. Olası aksilik, hata, arıza, red cevabını bu süreç kapsamaz. Almanya Konsolosluk vize birimleri kısa süreli vize başvuru süreci için cevaplanma süresini 8 ile 15 gün olarak belirlemiştir.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Almanya'ya turistik amaçlı ve 90 güne kadar seyahat edecek bordo (umuma mahsus) pasaport sahibi T.C. vatandaşları Schengen vizesi almalı ve Almanya turistik vize başvurusu yapmalıdır.
Schengen vizeleri için en kolay yol olarak iDATA bürolarında başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru formları iDATA veya dış temsilcilikler tarafından ücretsiz olarak verilir veya internetten indirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri