2023 LGS'DE 8. SINIFIN, YKS'DE 12. SINIFIN İKİNCİ DÖNEM KONULARI SINAV KAPSAMINA DÂHİL OLMAYACAK. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası eğitim alanında alınan kararlara ilişkin açıklamada bulundu. Özer, "LGS'yi sadece 8'inci sınıfın I. dönem konularından yapacağız.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başvuruları bugün başlayan Liselere Geçiş Sistemi'ne ilişkin, deprem bölgesindeki öğrencilerin, isterlerse bölgelerindeki okullarda, istemezlerse farklı illerdeki istedikleri okullarda sınava girebileceklerini söyledi.
Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandı. Sıra, yerleştirme sürecinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem mağduru öğrencilere ek kontenjan müjdesi verdi.
Depremzedeler ve deprem bölgesindeki vatandaşlar için sınav zorunluluğu yok.
Özer, şunları söyledi: "Deprem bölgesinde eğitim alan öğrencilerimizin 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde devam mecburiyeti bulunmuyor. Aldığımız bu karara deprem felaketi nedeniyle on ilden diğer illere nakil yaptıran öğrencilerimizi de dâhil ettik.
İlgili 35 soru bulundu
Bakan açıkladı: Depremzede öğrencilere istedikleri okullara nakil imkanı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen 10 ildeki okullarda eğitim gören öğrencilerin, istediği illerdeki okullara nakillerini yapacaklarını bildirdi.
Afet bölgesinde yaklaşık 150 bin on ikinci sınıf öğrencisi bulunduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Özer, ÖSYM'nin aldığı kararla onların da isterlerse kendi illerinde isterlerse başka bir şehirde sınava girebileceklerini hatırlattı.
DEPREM BÖLGESİNDEKİ İLLERDE ÖĞRENCİLER İÇİN İKİNCİ DÖNEMDE DEVAM KOŞULU ARANMAYACAK.
Artık liselerde tüm kademelerde sınavlar, klasik ölçme yöntemleri ile yapılacak. Türk dili ve edebiyatı dersi sınavlarının, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olarak yapılmasına yönelik düzenleme yapıldı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki 10 ilde lise öğrencilerinin sınıfta kalmayacağını ve sorumlu olarak üst sınıfa geçeceklerini duyurdu.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Özer, LGS kapsamında 4 Haziran'daki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde yapılacağını duyururken "Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen 10 ilde kayıtlı olan öğrencilerimiz, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecek." açıklamasında bulundu.
LGS'ye girmeyen öğrenciler ne yapacak 2023? Merkezî sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek.
Hesaplamaların titizlikle yapıldığı LGS Sınavı'nda devlet tarafından 100 puan verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Puanlar katsayıları farklı olan soruların ölçülmesiyle ortaya çıkıyor.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) başvuruların başladığını belirterek, deprem bölgesindeki öğrencilerin, isterlerse bölgelerindeki illerinde, ilçelerinde ve okullarda, istemezlerse farklı illerdeki istedikleri okullarda sınava girebileceklerini söyledi.
Peki, depremzedelere ek kontenjan nasıl olacak? Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek kontenjan ayrılmasını kararlaştırdı.
Yerel yerleştirme
Tercih döneminde merkezi sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme tercihi yapmış öğrenciler için her 30 kontenjana 2 olacak şekilde ek kontenjan verilecek. Ek kontenjanlara yerleştirme işlemleri merkezi yerleştirme esasları çerçevesinde puan üstünlüğü ve tercih önceliğine göre yapılacak.
İlkokullarda yazılı sınavlar ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı yeni yönetmeliğe göre ilkokullarda yazılı sınavlar kaldırıldı.
Öğrencilerin sınavlarının nasıl yapılacağına ilişkin düzenlemenin yer aldığı yönetmelikte, daha önceki düzenleme ile bir dersin bir sınavının test usulü ile yapılabilmesi uygulamasına son verildi.
Resmî Gazete'de yayımlanan, 'Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği' yeni eğitim öğretim yılının başlarken okullardaki sınav uygulamalarına önemli değişiklikler getiriyor. Buna göre artık ortaokul ve liselerde yazılı sınavlar belirlenen ortak tarihlerde 'ortak sınav' usulüyle yapılacak.
Erdoğan, "Depremde yakınlarını kaybeden veya evi, iş yeri orta veya üstü hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verilecek, bunu ilk defa açıklıyorum" dedi.
DEPREM OLAN İLLERDE OKULA GİTMEK ZORUNLU MU? Deprem olan ve OHAL ilan edilen bölgelerde okullarda devam zorunluluğu bulunmuyor.
Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme yönetmeliğine göre yazılı sınav haftası uygulaması başladı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sınav takvimi doğrultusunda 1. dönem 1. sınavları, 30 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında, 1. dönem 2. sınavları ise 25 Aralık 2023-05 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak.
Bakan Özer, LGS'ye ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrenciler için 3 bin 405 noktada Destekleme ve Yetiştirme Kursu açtıklarını belirterek, bölgede yaklaşık 150 bin 12'nci sınıf öğrencisi olduğunu ve bu öğrencilerin de başka illerde sınava girme hakkı bulunduğunu söyledi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 8-9 Haziran'da uygulanacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) kılavuzuna göre, merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programlarda depremzede adaylara yönelik kontenjanlar olacak.
Bir deprem yaşamış ve depremde zarar görmüş kimse anlamına gelir. -zede ile oluşturulmuş birleşik kelimeler bitişik yazılır: depremzede, afetzede, selzede, kazazede vb. Bu kelime genellikle deprem zede şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı depremzede şeklinde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri