Depremzedeler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislerdeki konaklama ve yemek hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.
Kamu kurumu personeli veya Emniyet Mensubu olmayan vatandaşlar ise Emniyet Teşkilatı birimlerinde çalışan personelin referans olduğunu belirttiği dilekçesi ve kurum kimlik fotokopisiyle onaylı misafir tarifesiyle konaklama hizmetinden yararlanabilirler.
- Kamu mensubunun refakatinde olmayan yakınları ( eş, anne, baba, çocuk, gelin, damat ) kamu mensubunun yakını olduğunu belirtir belge ile belgelendirmeleri ve tesis müdürünün uygun görmesi halinde " Onaylı Misafirlere Uygulanan Ücretler " den yararlanır.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından yapılan açıklamaya göre, barınma ihtiyacı olan depremzedelerin, gönüllü olan otellerde konaklayabilmek için bulunduğu ilin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) veya Valiliğine başvuruda bulunması gerekiyor.
1- Otel bölümünde aralıksız konaklama süresi en fazla on beş (15) gündür.
İlgili 21 soru bulundu
Hayır kalamazsın. Kalamazsınız. Ancak ayrı ayrı odalarda yer verirler.
Polisevinden çıktığınızda kendinizi restoran ve cafelerin olduğu bir ortamda buluyorsunuz. Polisevinde kahvaltı fiyata dahil değil.
Depremzedeler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislerdeki konaklama ve yemek hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.
Uykuda deprem olursa ve yataktan kalkmak güç olursa şiltenin altına girin. Varsa masanın altına girin ve çök-kapan-tutun hareketi ile üzerinize düşen eşyadan korunun. Kapılara yakın devrilebilecek eşya koymayın; depremde devrilebilir ve dışarı çıkmak güçleşebilir. Merdiven, asansör veya balkonlara gitmeyin.
Peki, deprem anında evde nerelere saklanmalıyız ? Sağlam sandalyelerle desteklenmiş bir masanın altına, koruma sağlayabilecek herhangi bir hacimli koltuk, sandık ya da kanepe gibi yerlerin yanına çömelmeniz gerekir. Bu çömelmeyi gerçekleştirirken hayat üçgeni şeklinde bir pozisyon almanız çok mühimdir.
Şahsen başvuru ile rezervasyon yapılabildiği gibi telefon ile rezervasyon yapılabilmektedir. Ancak telefon ile yapılan rezervasyonlarda ilgilinin adı soyadı, telefon numarası ve adresi alınarak gerektiğinde kimlik bilgilerini faks ile teyit etmek suretiyle önceden başvurarak yer ayırtmaları mümkündür.
EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI PERSONELİ (POLİS) KARTI
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kadrolu ve fiilen görev yapan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli (Polis, Çarşı ve mahalle Bekçileri) yararlanır.
Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 30. Maddesine göre,Polis evlerinde konaklama hizmetinden yararlanabilenler şu şekilde belirtilmiştir. Emniyet personeli olan birinin referansı ile onaylı misafir olmak gerekmektedir.
Anlaşmalı polis evi, öğretmen evi, misafirhane, kantin ve sosyal tesislerde Vakıf ve Sandık üyelerine özel %5 indirimden yararlanırsınız.
Öğretmenevi hizmetinde öncelik sıralaması emekliler ya da eğitim çalışanları ile yakınları, kültürel etkinlik katılımcıları, öğrenciler, kamu çalışanları ve son olarak sivil vatandaşlardır. Eğer boşluk mevcutsa sivil vatandaşların da hizmetten yararlanması mümkündür.
DEPREMLER NERDEN GECE OLUR? Bilimsel olmasa da uzmanlar bu sorunun yanıtını belli bir çerçevede veriyor. Güneş'in çekim gücünün etkisiyle Dünya'nın gece bölümü büyük bir baskı altındayken, gündüz kısmı gevşek konumdadır. Bu sebeple depremlerin genelde gece olduğu ve aşırı basınca dayanamayıp kırıldığı tahmin ediliyor.
Uzmanlara göre bir haftaya kadar enkaz altında hayatta kalmak mümkün. Ancak bu süre kişinin ciddi şekilde yaralanıp yaralanmadığına ve hava koşullarına bağlı olarak değişebilir. Bir afetin ardından çoğu kurtarma ilk 24 saat içinde oluyor. Uzmanlara göre ondan sonra her geçen gün hayatta kalma şansı azalıyor.
Deprem anlarında en üst katta oturuyorsanız binayı terk etmeye çalışmayın. Çünkü deprem sırasında hem merdivenler hem de asansör sizin için çok daha büyük tehlikedir. Üst katlar alt katlara oranla daha çok sallanır. Paniklemeyin ve sakin olun.
Kaymakamlığın uygun bulduğu bu evler de kampanyaya dahil edilecek. Bu evler için de Kaymakamlık ile ev sahibi arasında "Kira Sözleşmesi" imzalanacak ve depremzedeler yine Kaymakamlık tarafından eve yerleştirilecek. Bu evler için belirlenen kira bedeli, AFAD hesabında toplanan kira bağışlarından karşılanacak.
İkamet ettikleri konutları yıkık/acil yıkılacak ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine aylık 5 bin lira, kiracılara ise aylık 2 bin lira barınma yardımı yapılacaktır. 12 ay boyunca verilecek yardımlar için başvurular e-Devlet "afetzede barınma desteği" sayfası üzerinden yapılmaktadır.
Deprem konutları ücretsiz mi olacak? Depremzedelere verilecek konutlar ücretsiz mi olacak sorusunun yanıtı 'hayır. '
Bu kapsamda Türkiye'deki polisevlerinde alkollü içki satışı yasaklandı. İl ve ilçelerdeki polisevleri de bu tesislerin 'moral eğitim tesisi' statüsünde yer alması nedeniyle TAPDD'ın 'eğitim kurumlarını' kapsayan genelgesine dahil edildi.
Odalarımızda uydu yayını, kablosuz internet, klima, 24 saat saat kesintisiz sıcak su ve buzdolabı mevcuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri