Afet bölgesinde ikametleri bulunan depremzedelerimiz için sağlık hizmetlerine erişimde özel sağlık kurum ve kuruluşları da ücretsiz şekilde dâhil edilmelidir.
Ayrıca depremzedelerin sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için fark ücret alınmamasına karar verilmiştir. Bu sayede, deprem sırasında veya sonrasında acil müdahaleye ihtiyaç duyan depremzedelerimizin. Özel Hastaneler Platformu'nun üye hastanelerinde tedavi görmeleri sağlanmaktadır.
-Yoğun bakım hizmetlerinden özel hastaneler ücret alamazlar. -Yanık tedavisi hizmetlerinden özel hastaneler ücret alamazlar. -Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri), -Yeni doğana verilen sağlık hizmetlerinden ücret alınamaz.
SGK'ya bağlı kişiler, SGK anlaşmalı özel hastanelerden fark ücretini ödeyerek yararlanabilirler. SGK'lıların fark ücreti ödemeden özel hastanelerden ücretsiz yararlanması ise tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) ile mümkün.
Afet bölgesinde yaşayanların herhangi bir ücret ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanması için hastane başvurularında muayene katılım payından muaf tutulması sağlandı.
İlgili 34 soru bulundu
Sağlık hizmeti almak isteyen kişilerin devlet hastaneleri yerine özel hastaneleri tercih edebilmektedirler. Bu kişiler hastane muayene ücreti ödemekle yükümlüdürler. Muayene ücreti hastanelerde doktorun unvanına göre değişiklik gösterebilmektedir.
Bu haklar, acil yardım, barınma, gıda, su ve temel sağlık hizmetlerini içermektedir. Devletler, depremlere hazırlıklı olmalı ve afet sonrası hızlı bir şekilde müdahale etmelidir. Ayrıca, depremzedelere uygun barınma alanları sağlanmalı, temel ihtiyaçları karşılanmalı ve psikolojik destek hizmetleri sunulmalıdır.
SGK'lılar, SGK ile anlaşması bulunan özel hastanelerdeki tüm muayene ve tedavi işlemlerini fark ücreti ödemeden gerçekleştirebiliyor.
Karar vermeleri için son tarih 7 haziran. Sosyal Güvenlik Kurumu, özel hastane - devlet hastanesi ayrımını ortadan kaldıracak bir adım attı. Özel hastanelere, "ya tamamen SGK kapsıma gir ya da çık" dedi. SGK ile anlaşan özel hastenelerde tüm branşlar devlet hastanelerinde olduğu gibi ücretsiz olacak.
“Özel hastanelerde muayene ücreti kaç gün geçerlidir?” diye merak eden kişiler için bu soruyu şu şekilde yanıtlayabiliriz. Özel hastanede kontrol süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Yani 10 gün içinde aynı branş ve uzmana ikinci kez muayene olduğun takdirde bu işlem için herhangi bir ücret ödemezsin.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın özel hastaneleri başta olmak üzere tüm özel hastaneler depremzede hastalardan %200 ilave ücret almaya devam ediyor.
Sağlık Uygulama Tebliği'nin katılım payı alınmayacak sağlık hizmetleri ile ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerine ilişkin maddelerine göre Kurumla sözleşmeli veya sözleşmesiz sağlık hizmet sunucuları tarafından sunulan acil sağlık hizmetlerinden dolayı kişilerden katılım payı ve ilave ücret alınmamaktadır.
Depremlere bağlı olarak vücut travması sonrası sinir ve ekstremite hasarı oluşanlara uygulanan protez ve ortez tedavisinin giderleri devlet tarafından karşılanacak.
Sağlık hizmetlerine öncelik verilecek
- Depremzedelere devlet hastaneleri gibi özel hastanelerde de ücretsiz sağlık hizmeti verilecek. - Bölgedeki askeri birlikler yardımlarda görevlendirilebilecek. - Hasar tespiti için gerekirse bütün illerden teknik heyetler görev alacak.
Toplu taşıma araçlarını kullanacak depremzede vatandaşlar ise müracaat noktalarına başvurarak valilik ve kaymakamlıklarca temin edilen uygun araçlar ile ulaşımlarını sağlayabilecek. Ayrıca, kendisi bilet alanlar da yine müracaat noktalarına başvurarak bilet ücretlerini geri alabilecek.
Özel hastaneler muayene tutarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre belirler. Bu tebliğe göre özel hastaneler en fazla yüzde 200 oranında ücret talep edebilir.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dahilinde sağlık güvenceleri olan kişiler devlet hastanelerinde olduğu gibi anlaşmalı özel hastanelerde de SGK'nın sunduğu imkanlardan yararlanabilirler.
SGK tarafından belirlenen taban tutar özel hastanelerde sgk muayene ücreti 15 TL'dir. Özel hastaneler minumum 15 TL muayene ücreti almakla beraber muayene birimi, doktor, branş gibi durumlara göre ücretler farklılık gösterebilir.
ÖZEL HASTANELERDEKİ ENJEKSİYONLAR BUGÜNDEN İTİBAREN ÜCRETSİZ.. Değerli halkımız, özellikle merkez hastanelerimizin acillerindeki yoğunlukları değerlendirdiğimizde enjeksiyon uygulamalarının da bunda önemli bir paya sahip olduğunu gözlemledik.
Sigortalı olarak çalışan kişiler devlet hastanelerinde ücretsiz muayene olabilirken, Özel Sağlık Sigortası ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırarak da özel hastanelerde ücretsiz muayene olmak mümkündür.
Depremzedeler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislerdeki konaklama ve yemek hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.
Madde 3- Bu Yönetmelikte yer alan “Hak sahibi” deyimi, afetzedelerin, yıkılan veya ağır hasar gören binalarla olan mülkiyet ilişkilerini ve yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilme durumlarını ifade eder.
Konutları yıkık/acil yıktırılacak/ağır/orta veya az hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere, acil ihtiyaçlarını karşılamaları için hane başı 10.000₺ nakdi destek ödemesi yapılmaktadır. Herhangi bir başvuru gerektirmeyen ödemeler, Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleşmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri