Şişeyi açtıktan sonra en iyisi buzdolabında saklamaktır! Böylece, Kikkoman soya sosu kalitesini uzun süre korumak için en uygun koşulları yaratmış olursunuz. Çünkü oksitlenme ile, yani oksijen ile temas yoluyla, soya sosu koyulaşır. Düşük sıcaklıklarda saklamak böyle bir reaksiyonu önler.
Uzak Doğu esintileri uzun sürer: Soya sosu
Eğer soya sosu kullanmayı seviyor ve evinizde bol bol bulunduruyorsanız hiç açılmamış soya sosunuzu 2 yıl boyunca istediğiniz an açıp kullanmaya başlayabilir, açtıktan sonra ise 3 ay boyunca güvenle tüketebilirsiniz.
Oda sıcaklığında bozulmaz ama tadını kaybeder: Soya sosu
Ancak oda sıcaklığına bekleyen soya sosu zaman içinde tazeliğini yitiriyor ve tadı farklılaşıyor. Bu yüzden eğer soya sosu şişesinin tümünü birkaç ay içinde tüketmeyi planlamıyorsanız buzdolabında saklamanız çok daha doğru bir tercih olacaktır.
Soya sosu da son tüketim tarihi için endişelenmemeniz gereken besinlerden bir diğeri. Yani buzdolabında beklemekten eskimiş şişeyi çıkarıp rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Sosun içinde yağ ve şeker bulunmuyor. Soya sosu oda sıcaklığında bozulmuyor. Ancak tadının değişime uğramaması için ısı ve ışıktan korunması gerekiyor. Dolayısıyla şişesi açılıp kullanılmaya başlandıktan sonra sosun buzdolabında saklanması tavsiye ediliyor.
İlgili 44 soru bulundu
Şişeyi açtıktan sonra en iyisi buzdolabında saklamaktır! Böylece, Kikkoman soya sosu kalitesini uzun süre korumak için en uygun koşulları yaratmış olursunuz. Çünkü oksitlenme ile, yani oksijen ile temas yoluyla, soya sosu koyulaşır. Düşük sıcaklıklarda saklamak böyle bir reaksiyonu önler.
Soya fasulyeleri, kavrulmuş tahıl, su ve tuzdan yapılan fermente bir sostur. Et, sebze ve balık yemeklerine özel bir aroma kattığı gibi malzemelerin kendi gerçek lezzetlerini de ön plana çıkarır. İçindekiler: Su, Soya Fasulyesi %15, Buğday, Tuz, Alkol (Min. %1.7) (Soya Fasulyesi, Gluten ve Alkol içerir.)
20) Ketçap ve Hardal
Ketçap ve hardal başta olmak üzere birçok sos, kapakları açılmadığı sürece son tüketim tarihinden sonraki bir yıla kadar dayanabilir.
Et, balık veya sebzelere marine sos sürün ya da içinde bekletin: soya sosu her türlü marine sos için harika bir lezzet kaynağıdır. Kendi yaratacağınız marine sosta temel bir kural olarak, bir porsiyon marine sos harcı için (yaklaşık 120 ila 150 g) yaklaşık 3 ila 4 çorba kaşığı soya sosu kullanmanız gerekir.
O nedenle son kullanma tarihi geçen ürünleri kullanmak kesinlikle sakıncalıdır, sağlığınızı tehdit edebilir. Gıda zehirlenmesine yol açabilir ya da uzun süre etkisi belli olmayan toksik bileşikler ileriki zamanlarda sağlık sorunlarına sebep olabilir.
En iyi soya sosu markası diyebileceğimiz Kühne Soya Sosu ile birbirinden güzel ve lezzetli yemek tarifleri deneyebilirsiniz. Özellikle Asya mutfağına meraklı olanların mutfağından eksik olmayan bu özel fermente yöntemiyle edilen sos sayesinde özel tarifler elde etmek mümkün.
Soya alerjisi olan bireylerin soya içerikli gıdaları tüketmesi durumunda oluşabilecek reaksiyonlar değişebilir. Reaksiyonlara örnek olarak ishal, karın ağrıları, egzama, kurdeşen, astım ve alerjik şok gösterilebilir.
Soya sosu üzerinde yapılan bazı araştırmalarda, antioksidan özelliği olduğu görülmüştür. Araştırmalarda, soya sosunun kırmızı şarap kadar antioksidana sahip olduğu ispatlanmıştır. Aynı zamanda çok fazla laktik asit içeriyor. Soya sosu içerisinde bulunan maddeler nedeniyle, anti alerjin özelliğine sahiptir.
Soya fasulyesinin fermente edilmesiyle elde edilen soya sosu, doğru oranda kullanıldığında sağlığa faydaları ile adeta bir mucize halini alıyor.
Açık ve koyu renkli versiyonları vardır. Açık renkteki Çin soya sosu, oldukça akışkandır ve tadı hafif tuzludur.
Çikolatanızın tadı bozulmadığı sürece yemenizde bir sakınca yoktur. Eskiyen çikolatanın üzerinde zaman zaman beyaz bir tabaka oluşur. Bu çikolatanın içindeki şekerin ya da yağın kristalize olmasından kaynaklanır ve size zarar verecek bir şey değildir.
Soya sosu tavuk yemeklerinin en önemli tamamlayıcılarından birisidir. Tavuk eti için iyi bir marinasyon malzemesi olan soya sosu, kırmızı et ile birlikte de tüketilebilir. Sebze yemeklerinde ve makarnalarda da sıklıkla tercih edilen soya sosu, deniz ürünleri ve salatalara da rahatlıkla eklenebilir.
Şerit biçiminde doğranmış kırmızı biberi soteleyin. Küçük doğranmış mantarı ve mısırı atın. Karabiberi ve soya sosu ekleyerek, 1-2 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz pilava soya soslu malzemeyi ekleyip, karıştırarak servis yapın.
Çünkü Kikkoman doğal fermente soya sosu özellikle et yemeklerine tamamlayıcı, mükemmel bir tat verir. Sırrı, marinasyon sürecinde saklıdır. Marinasyon, etin kıvamını yumuşatır, hoş ve aromatik yapar.
Bunun yanı sıra su sadece bayatlamakla kalmaz, içerisinde sağlığımızı tehdit edebilecek zararlı maddeler oluşmaya başlar. Plastikte yer alan bazı kimyasallar zamanla şişelenmiş suya karışabilir. Bu durum sağlığınıza zarar verebilir. Bayatlamış su tüketilmesi durumunda ciddi sağlık sorunları meydana gelebilmektedir.
Son kullanma tarihi belirlenirken ürünün, hesap üzerinde ki (mikrobiyolojik) bozulma süresinden ve tüketilmesi halinde zarar verebilme yüzdesinden faydalanılarak tarih belirlenir ve ortaya çıkan süreden bir miktar önceki tarihler son kullanma tarihi olarak yazılır.
Son kullanma tarihi, bir ürünün daha öncesinde tüketilmesi veya kullanılması gerektiğini belirten tarihtir. Söz konusu bir gıda ise, o tarihe kadar tüketilmesi gerektiğini belirtir. Yasa gereği veya çabuk bozulan mallar için öngörülen raf ömrünü dolduran bir şey kullanılmamalıdır.
Tam bir protein kaynağı olan soya sosu, bir çorba kaşığında sadece 11 kalori içermesi, yağ ve kolesterol barındırmaması sayesinde sağlıklı beslenenlerin tercih ettiği bir sos.
Soya sosu, soya fasulyeleri, kavrulmuş tahıl, su ve tuzdan yapılan fermente bir sosdur. Çin kökenli olan sos, Doğu ve Güneydoğu Asya mutfaklarında yaygın bir şekilde ve bazen de Batı mutfaklarında tercih edilmektedir.
Soya sosun tadı nasıl? Soya sosu, zengin protein oranının yanı sıra birçok vitamin ve mineral de barındırır. Soya sosun tadı tuzludur. Soyu sosu acı mıdır diye merak edilir, pul biber gibi keskin bir acılığı olmayan bu sosun tadını tanımlarken daha çok tuzlu bir aromaya sahiptir diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri