Depremzedelerin Almanya'ya gelebilmesi için vize almaları koşulunun halen geçerli olduğunu ifade eden sözcü, depremzedelerin mağduriyetlerini kanıtlayan "asgari ölçüde belgeyi" de Alman makamlarına ibraz etmesi gerektiğini kaydetti.
Almanya'da hükümet, Türkiye ve Suriyeli depremzedelere verilen vizenin otomatik olarak Ağustos'a kadar uzatılacağını açıkladı. Berlin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Almanya'daki yakınlarının yanına gelen depremzedelerin vizesini otomatik olarak uzatma kararı aldı.
Almanya'dan Depremzedelere Hızlı Vize
Kılıç, "Verilen 3 aylık vize, esasında normal bir 90 günlük turist vizesi. O yüzden geçerli kanun turist vizesi uzatılmaz diyor. Eğer uygulama değişmezse, gelen depremzedeler bu sürenin sonunda Almanya'dan gitmek zorunda kalacaklar.
Avrupa'daki akrabalarının yanına gitmek isteyen deprem bölgesinde yaşayan yurttaşların, vize kolaylığından faydalanmak için konsolosluklara gitmesi ve bizzat başvuru yapması gerekiyor. Yani Belçika'ya ya da Almanya'ya gelmek isteyen bir kişinin Ankara'ya, İstanbul'a ya da Antalya'ya gelmesi şart.
Vize başvurusu yapan kişiler, yaşadıkları şehre göre Büyükelçilik veya Başkonsolosluğa yönlendirilir, yani Almanya vize başvuruları; İstanbul Başkonsolosluğu, Ankara Büyükelçiliği ve İzmir Konsolosluğunun vize merkezlerinde gerçekleşir. Almanya vize harç ücretini ise başvuru işlemlerinden önce yatırmak gerekir.
İlgili 16 soru bulundu
BANKA HESAP DÖKÜMÜ :
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
Koronavirüs Ülkeye Giriş Yönetmeliği'nin 7 Nisan 2023 tarihi itibariyle sona ermesiyle test, sertifika ve karantina zorunluluğu bulunmamaktadır. Umuma Mahsus Pasaport hamillerinin, Almanya'ya girebilmesi veya transit geçebilmesi için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize alınması gerekmektedir.
Berlin. Almanya Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarından yapılan ortak yazılı açıklamada, Almanya'da akrabalarının yanında kalan Türk depremzedelerin Almanya'da 3 ay daha kalmalarına izin verildiği belirtildi.
Depremzedelerin Almanya'ya gelebilmesi için vize almaları koşulunun halen geçerli olduğunu ifade eden sözcü, depremzedelerin mağduriyetlerini kanıtlayan "asgari ölçüde belgeyi" de Alman makamlarına ibraz etmesi gerektiğini kaydetti.
Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir'de, vize hizmetlerinin sağlanması için yetkili tek resmi kurum olan “iDATA” üzerinden başvurular yapılabilecek. 13 Şubat'tan itibaren vize başvuruları için randevular ülke genelindeki vize kabul merkezlerinin şubelerinden alınmaya başlandı.
Almanya'nın, Kahramanmaraş depremleri sonrasında depremzedeler için yürürlüğe soktuğu kolaylaştırılmış vize uygulaması 6 Ağustos'ta sona eriyor.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, depremin olduğu ilk günden itibaren tüm illerde afetzede vatandaşların kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvurularından ücret alınmaması, sistemde mevcut olması halinde fotoğraf ve imzanın alınmamasına ilişkin tedbir alındığını bildirdi.
Depremzedeler için Kanada Vizesi şartlarından Kimler Faydalanabilir? Bu geçici özel önlemler 29 Mart 2024'te başlayacak ve 25 Eylül 2024'te son bulacaktır.
TS2023 Kanada Deprem Vizesi Uzatıldı Mı? Kanada hükümeti, TS2023 Kanada Deprem Vizesi programının başvuru süresini 3 Ocak 2023'e kadar uzattı.
birleşmiş milletler insan hakları komitesine göre evet. kabul etmek zorundalar. komiteye göre deprem sebebiyle göç bir zorunluluk.
Vizesiz girişler: 6 aylık dilim içinde 90 günü geçmeyen ziyaretler için T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri (yeşil, gri ve siyah pasaportlar), mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla vizesiz seyahat edebilirler.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ, DEPREMZEDELERDEN HARÇ ALMAYACAK Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana illerinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle vatandaşlardan kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport müracaatlarında değerli kâğıt bedeli tahsil edilmeyecek.
vatandaşları Schengen vizesi ile 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde Almanya'ya seyahat edebilmektedir. Hususi (yeşil) pasaport, diplomatik (siyah ve kırmızı) pasaport ve hizmet (gri) pasaportu sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, vizeden muaf olarak ülkeye seyahat edebilmektedir.
Bu vize türünün dışında, Berlin'de eşi veya reşit olmayan çocuğu yaşayan depremde mağdur olan kişiler için ayrı bir kolaylaştırılmış vize türü bulunmaktadır. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından bazı Avrupa ülkeleri, depremzedelere özel olarak kolaylaştırılmış vize uygulaması kararı verdi.
Normalde Schengen vizesi için başvuran bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından istenen belgeler, depremzedeler için de zorunlu olacak. Tüm eşyaları enkaz altında kalan depremzedeler, vize alabilmek için konsolosluk ya da büyükelçiliklere bir tomar belge teslim etmek zorunda.
Almanya'dan gelen davetiye ile vize başvurusunu İdata'ya yapacak vatandaşlarımız İdata web sayfasından öncelikle vize randevusu almaları gerekir. Davetiyeli Almanya vizesi başvuruları için İdata'dan randevu alınması zorunludur. Randevular ücretlidir. Davetiyeli Almanya vizesi için Schengen vize randevusu alınmalıdır.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Schengen vizeleri için en kolay yol olarak iDATA bürolarında başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru formları iDATA veya dış temsilcilikler tarafından ücretsiz olarak verilir veya internetten indirilebilir.
Yani akrabalarınızı, tanıdıklarınızı veya iş yapacağınız kişileri davet etmek istiyorsanız, davetiyeyi yazıp davet edilen kişiye gönderirsiniz. Davet edilen kişi daha sonra vize başvurusunda bulunurken davet mektubunu Alman Büyükelçiliğine sunar.
Almanya vatandaşları ile iş, eğitim ya da mültecilik sebebiyle Almanya'da bulunan kişiler Türkiye'deki biri için istek yapabilme hakkına sahiptir. Vize davet mektubu ya da yalnızca davet mektubu olarak da bilinen bu istek, konsolosluğa iletilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri