Deri çantaları temizlemek için ihtiyacınız olan üç malzeme; ılık su, sabun ve yumuşak bir bezdir. Deri çanta temizliğinde kullandığınız suyun soğuk veya kaynar olmamasına dikkat etmelisiniz. Tercih ettiğiniz sabun veya temizleyici ürün de agresif ya da yoğun kimyasal içeriğe sahip olmamalıdır.
Bunun için bir kaba 1 kaşık beyaz sirke ve yarım kaşık zeytinyağı döküp karıştırılmalıdır. Bu karışım sprey şişesinin içerisine eklenerek beyaz çantadaki lekeli bölümlere sıkılmalıdır. Daha sonra nemli bir bezle silip kuru bezle kurulanmalıdır.
Islak mendil gibi malzemeler kullanılmamalıdır, çünkü ıslak mendil içerisindeki kimyasal maddeler çanta yüzeyinde renk bozulmalarına sebep olabilir. Ayrıca temizlik malzemesi olarak kesinlikle renk açıcı, ağartıcı kimyasallardan -çamaşır suyu gibi- kaçınılmalıdır.
Deri çanta zamanla kurur ve elastikiyetini kaybeder. Kuruyan çantada çatlaklar ve soyulmalar olabilir. Bunları önlemek için deri çantalar düzenli aralıklarla yağlanarak temizlenmelidir. Bunun için tatlı badem yağı veya vazelin ile deri temizleme yapılabilir.
Temiz ve hafif nemli bir beze çok çok az miktarda sabun alın. Bu bezi kullanarak deriyi dairesel hareketlerle nazikçe temizleyin ve kurumaya bırakın. Ardından derinin nemini geri kazanması için deri bakım kremi uygulamayı ihmal etmeyin. Eşit oranda karıştırılan su ve beyaz sirke ile temizleyebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Yapmanız gereken tek şey deri ceketinizi pamuklu bir bez yardımı ile silmek olacaktır. Beyaz kalıp sabun ile köpürterek hazırladığınız bir suda pamuklu bezi nemlendirerek deri yüzeyini silebilirsiniz. Deterjan deriye zarar veren bir kimyasal olacağı için bu konuda kalıp sabunlardan faydalanabilirsiniz.
1-Deri kaplı eşyanızı tüy bırakmayan bir ıslak bezle iyice temizleyin. 2-Daha sonra geniş bir pamuk parçasına vazelin sürün. 3-Sürdüğünüz vazelin ile tüm yüzeyini silin. Doğal derinin üzerindeki gözeneklerin tamamen temizlenmesi için bu pratik bakım yeterli olacaktır.
Aynı zamanda çamaşır suyu gibi ağartıcıların da deri çanta temizliğinde kullanılmaması önemlidir. Aksi takdirde çantanız aşınabilir. Temizlik sırasında kullandığınız bezin yumuşak olması da çantanın deforme olmaması adına mühimdir. Bu yumuşak bezi sabunlu ılık suya daldırıp güzelce sıkarak çantanızı silebilirsiniz.
Yağlama maddesi olarak mineral yağ, sentetik ester yağ ve sülfone Hint yağı kullanılır.
Bir kaba yarım kaşık zeytinyağı ile bir kaşık beyaz sirkeyi döküp karıştırın daha sonra elde edilen karışımı sprey şişelerinin içine doldurup lekelenmiş olan beyaz deri çantanın üzerine sıkın ve birkaç dakika bekletip daha sonra nemli bir bez ile silin ve kuru bez ile kurulayın.
Sırt çantasını makineye atarak yıkamaya başlayabilirsiniz. Yıkama işlemini aşırı sıcak su ve yüksek ayarda değil, orta seviyelerde sıcak su ile yapabilirsiniz. Ayrıca çantayı çamaşır makinesinde sıkmamanız da önerilir. Daha sonra çantayı makineden çıkararak kuruması için uygun bir yere asabilirsiniz.
Deride Oluşan Yağ Lekesinin Temizliği
Yağ damlası için arap sabunu veya bulaşık deterjanı işinizi görebilir. Birebir oranında su ile karıştırdığınız bulaşık deterjanı veya arap sabunu yağı temizlemek için yeterli olacaktır. Hazırlanan bu karışımı mikrofiber nemli bir bezle lekeli bölgeye uygulayın.
Sürekli sürtünme, baskı ve gerilme, derinin zamanla soyulmasına yol açabilir. Fiziksel Darbeler: Düşürme, sıkıştırma veya çantanın sert yüzeylere sürtülmesi gibi fiziksel etkenler, derinin yüzeyinde çatlaklara veya soyulmalara neden olabilir. Doğal Yıpranma: Suni deri ürünlerde zamanla doğal yıpranma oluşabilir.
Deri giysilerin biçimlerini muhafaza edebilmek için, onları daima geniş ya da enli askılara asınız. Ayakkabılar için ayakkabı tutucuları kullanın ve boş el çantalarına bez doldurun. Böylece şekillerini korurlar. Deri giysilerin biçimlerini muhafaza edebilmek için, onları daima geniş ya da enli askılara asınız.
Karbonatla Temizleme: Karbonat, doğal bir koku giderici olarak bilinir. Deri çantanın içine bir miktar karbonat serpilip bir gece bekletildiğinde, kötü kokuların emilmesine yardımcı olabilir. Ertesi gün çanta iyice sallanarak karbonat dökülür.
Bir bez veya pamuk üzerine sürülen vazelin, deri ayakkabının üzerine nazikçe uygulanabilmektedir. Bu yöntem sayesinde deri ayakkabıların parlaklığı artırılabilmektedir.
Deri ceketler çok narin oldukları için deri ceket bakımı yaparken kumaşın hassaslığına da dikkat etmelisiniz. Uzun süre kullanılan deri ceketler, bir süre sonra rengini kaybedebilir. Deri ceketlerinizin renginin solmaması için zeytinyağı ile vazelin kullanarak deri ceket parlatma işlemini yapabilirsiniz.
Temizliği için de çamaşır makinesinde yıkama gibi zarar veren uygulamalar tercih edilmemelidir. Bunun yerine silmek veya kuru temizleme yapmak tercih edilir. Deri ceketlerin sabunlu suyla temizlenmesi mümkündür. Zararlı kimyasallar içermeyen sabunlar ile su yapılabilir.
* Gerçek deri tırnağın ucuyla kazındığında iz kalır ve kısa bir süre içerisinde eski haline döner. Suni deride ise kazındığında iz oluşumu gözlenmez. * Bir iğne ucunu batırdığında deriye hemen batıyor ve içinden geçiyorsa suni deridir, ancak iğneyi batırmakta zorluk çekiyorsan ve kolayca batmıyorsa ürün gerçek deridir.
Özellikle yıkanmış deri çanta modelleri renk akması ve ya dökülme gibi olumsuzlukların gözlenmediği ürünlerdir.
Nemlendirici bir krem veya deri için özel bakım yağlarından biri çizik bölgesine sürülmelidir. Bu, derinin elastikiyetini artırarak çiziklerin görünümünü azaltabilir. Nazikçe Ovma: Nemlendirici sürüldükten sonra, yumuşak bir bez yardımıyla çizik üzerine hafifçe basınç uygulayarak dairesel hareketlerle ovulmalıdır.
Sirke ve arap sabununu karıştırıp bir beze az miktarda yedirin ve deriyi ovalayarak silin. Sonrasında kalıntıları temizlemek için pamuklu bir bez ile silmeniz yeterlidir. Kesinlikle ama kesinlikle ıslak mendil kullanmayın! (Islak mendil içinde bulunan alkol ve diğer kimyasallar deriye zarar verir.)
Sıcak sabunlu su ile hafif dairesel hareketlerle siliniz. Bu işlemden sonra yüzey temiz yumuşak bir bez ile bir kez daha silinerek kurulanır. Her durumda ürünün görünmeyen bir yerinde ön deneme yapınız. *Yağ,mineral yağ,hardal gibi lekeler: Lekenin fazlasını %100 pamuklu kuru bir bez ile alınız.
Deri eşyalar, damıtılmış su ve hassas yapıdaki çamaşır deterjanı kullanarak temizlenebilir. Özellikle deri araç koltuğu temizlerken, temizlik ürününü spreyli şişeye boşaltmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Deri koltuğu düzenli olarak buharla temizlemek, hijyenik kalmasını da sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri