Rutubet ve neme maruz kalan deri ceketlerde de koku oluşur. Özellikle uzun süre bu duruma maruz kalmış ise ceket çok daha fazla koku yayar. Bu nedenle neme ve rutubete maruz kalan deri ceket kokusu nasıl giderilir başlığı altında fön makinesi kullanmak gibi zararlı işlemlerden uzak durmak gereklidir.
Beyaz sirke ile temizlemek: Beyaz sirke, kötü kokuları deri eşyalarınızdan arındırmak için en etkili yöntemlerden biridir. İçinde bulunan moleküller sayesinde deri üzerine yapışmış olan kötü kokuyu hızlıca giderir. Karbonat ile temizleme: Deri malzemelerin kokusunda etkili çözümlerden biri de karbonattır.
Üstteki fotoğraf hakiki derinin yapısında bulunan porozite yapılarını mikroskop yardımıyla göstermektedir. Hakiki deri içerisinde de mevcut olan bu porozite yapıların içerisinde kötü kokular yuvalanmaktadır. İşte gazete kağıdı içerisinde de bulunan bu porozite yapıları deriye oranla sayıca çok çok çok daha fazladır.
Eğer deri ceketinizde ter kokusu varsa, astarının yüze gelecek şekilde ters çevrilerek bir süre havalandırılması, ter kokan yerlerin sirkeli su karışımıyla silindikten sonra; temiz suyla yıkanan bir bezle sirke ve ter kokusu kalmayana kadar silinip kurutulmaya bırakılması gerekmektedir.
Hakiki deriler daima, deri- post ve hammadde kokusunu taşır. Orijinal derilerde olan koku, suni derilerde yoktur.
İlgili 27 soru bulundu
Gerçek deri kokusu ve plastik kokusu birbirinden sert çizgilerle ayrılır. Yoğun plastik kokusunu alıyorsanız muhtemelen suni deri kullanılarak imal edilmiş bir ürünle karşı karşıyasınızdır. Gerçek deri kokusu doğal ve küflü bir koku yayar.
Koku Testi: Gerçek deri, büyük baş ve küçük baş hayvan derisinin tabaklanmasından ve işlemden geçirilmesinden üretilir. Her ne kadar işlem görürse görsün hakiki deri, deri gibi kokar. Gerçek veya suni olup olmadığına karar veremediğiniz deri malzemeyi koklayarak, malzemenin gerçek mi suni mi olduğunu anlayabilirsiniz.
İs kokusu sinen çamaşırları makinede sadece deterjan ile yıkamak onların temizlenmesini sağlasa da kokuyu tam anlamıyla arındırmaz. Eğer kıyafetlerinizi yıkamak niyetindeyseniz, deterjan gözüne biraz da karbonat ekleyin. Sonuçta is kokusundan arınmış tertemiz kıyafetlere sahip olacaksınız…
Nem ve Rutubet: Deri, nemli ortamları sever. Ancak nemli bir ortamda uzun süre bırakıldığında, deri üzerinde küf ve mikroorganizmaların büyümesine neden olabilir. Bu da hoş olmayan bir rutubet kokusuna yol açar.
Temizliği için de çamaşır makinesinde yıkama gibi zarar veren uygulamalar tercih edilmemelidir. Bunun yerine silmek veya kuru temizleme yapmak tercih edilir. Deri ceketlerin sabunlu suyla temizlenmesi mümkündür. Zararlı kimyasallar içermeyen sabunlar ile su yapılabilir.
Vücut kokusu Nedir? Teriniz cildinizin yüzeyindeki bakterilerle karşılaştığında bakterilerin bu bölgedeki faaliyetleri sonucunda vücut kokusu ortaya çıkar. Terleme, vücudunuzun sıcaklığı düzenlemenin bir yoludur. Ter kendisi neredeyse kokusuz olsa da, bakteriler onu üreme alanı olarak kullanır ve hızla çoğalır.
Deri ceketiniz hiçbir olumsuzluğa maruz kalmasa da koku oluşturuyor ise bazı solisyonlar kullanabilirsiniz. Ancak kolonya ya da alkol kullanarak, parfüm sıkarak ceket silmeye çalışmak yarardan çok zarar verir.
Deri kokusu deride bulunan ekrin, apokrin, sebase ve apoekrin bezlerden salgılana maddelerin atmosferde oksidasyonu yada deri yüzeyindeki bakterilerin bunları metabolize etmeleri ile ortaya çıkmaktadır.
Hakiki deri ceketleri çamaşır makinesine atılmamalıdır. Çamaşır makinesine atıldığı takdirde dokusu incelir ve onarılmaz çatlaklar oluşmasına sebep olur. Ceketlerin kullanım talimatı dışında yıkanması, derinin kurumasına ve çatlakların oluşmasına neden olmaktadır.
Deri ceketi yıkarken kesinlikle ılık su kullanmak gerekir. Doğrudan sabun ya da temizlik malzemesini ceketin yüzeyine uygulamaktan kaçının. Suyu sabun ile köpürttükten sonra ceketi suyun içerisine alarak, kısa bir süre lekeli bölgeleri çitileyerek işleme sürdürebilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey deri ceketinizi pamuklu bir bez yardımı ile silmek olacaktır. Beyaz kalıp sabun ile köpürterek hazırladığınız bir suda pamuklu bezi nemlendirerek deri yüzeyini silebilirsiniz. Deterjan deriye zarar veren bir kimyasal olacağı için bu konuda kalıp sabunlardan faydalanabilirsiniz.
Aynı zamanda ayak kokusuna neden olurlar. Özellikle yazın sıcak havalarda suni deri ayakkabılar, hakiki deri gibi nefes alan bir doku taşımadığı için ayakta terleme yapar. Hakiki deri ile üretilen ayakkabı modelleri, hava alan dokuları nedeni ile ayakta terleme yapmaz ve kötü koku oluşturmaz.
Hakiki deriler gözenekli yapısıyla nefes alır (dolayısıyla su geçirebilir) ve ayaklarda koku oluşumuna neden olmaz. Peki gerçek deri ile suni deriyi nasıl ayırt edebilirsiniz? -Öncelikle gerçek derinin kendine has bir kokusu vardır. Yani kokan deri iyi deridir.
Gerçek derinin kendine has bir kokusu vardır. Suni deri ise ham maddesi plastik olduğu için plastik ve ilaç gibi kokar.
Bakteriler koltuk altlarınız gibi nemli ortamlarda gelişir. Terlediğinizde, bu bölgelerde üremiş bakteriler terdeki bazı proteinleri asitlere ayırır. Bakterilerin bu işlem sonucu ürettikleri yan ürünlerde ter kokusuna sebebiyet vermektedir.
Bunun için ilk olarak, parfüm kokusunun oluştuğu giysiler hemen yıkanmalıdır. Giysileri yıkamadan önce ise üzerlerine karbonat veya beyaz sirke serpilerek birkaç saat bekletmek, kokunun hafiflemesine yardımcı olabilir. Giysilerin direkt güneş ışığına maruz bırakılması da kokunun hafiflemesine yardımcı olur.
Sigara dumanı, USB (uçucu sülfür bileşikleri) içerir. Aşırı sigara, kıllı dile yol açar, bu da tütün kokusunun ve gıda artıklarının tutulmasına sebep olur. Sadece sigaraya bağlı ağız kokusu 24 saat sürer.
Derinin gerçek olup olmadığını belirlemenin en kolay yollarından biri nem veya su testi yapmaktır. Çantanıza veya ceketinize bir miktar su damlatın, hakiki deri, suni deri cildin üzerinde yüzerken damlacıkları emecektir. Hakiki deri gözenekli olup bir miktar suya dayanıklıdır.
- Deri kumaşlar hem şık bir görünüme sahiptir hem de son derece rahat bir kumaş türüdür. - Doğal bir kumaş türü olduğu için insan vücuduna karşı bir zararı dokunmaz.
En iyi Deri Mont Hangi Deriden Yapılır? Hafifliği ve esnekliği ile deri mont yapımında en çok tercih edilen deri kuzu derisidir. Bunu yanı sıra malak ve dana derisi de sıkça tercih edilen deri türlerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri