Ailede deri sarkması sorunu olan bireyler, bu durumu daha fazla yaşama eğilimindedir. Hormonal değişiklikler de deri sarkmasına katkıda bulunabilir. Özellikle menopoz döneminde, hormon seviyelerindeki değişiklikler deri elastikiyetinin azalmasına ve sarkmaya neden olabilir.
Deri dokusu genelde yağdan oluşur, kilo verildiği zaman da yağ dokusu kaybedilip deri sarkması oluşur. Ergenlik döneminde yaşanan boy uzaması da deri sarkması oluşumuna neden olabilir. Aynı zamanda ani kilo kaybı da deri sarkması oluşmasında önemli bir etmendir.
Kişinin özelliklerine, cilt yapısına göre değişse de genellikle obezite cerrahisi ile 20 kilo verme sonrasında vücutta sarkmalar meydana gelmeye başlar. 40 kilo ve üzerinde kilo kaybeden kişilerde de yüz sarkması kaçınılmaz olabilir.
Özellikle de çok hızlı kilo kaybı olduğunda deri sarkması sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sorunun kendiliğinden doğal olarak çözülmesi ve tamamen ortadan kalkabilmesi için ne yazık ki düşük bir ihtimaldir.
Spor ve egzersiz, bu bölgede kasların güçlenmesine fayda sağlar. Ancak elastikiyetini yitirmiş sarkık cilt yapısı için düzelme sağlamaya yetmez. Bu nedenle sarkmalardan rahatsız olan hastalara kol germe ameliyatı yapılarak sarkık görünüm ortadan kaldırılır.
İlgili 23 soru bulundu
Eğer kısa bir zaman diliminde çok fazla kilo verirseniz cildiniz azalan vücut yüzey alanınıza tam olarak adapte olamaz ve bu sebeple sarkmalar meydana gelir. Ama vermeyi hedeflediğiniz kiloyu zamana yayarak verdiğinizde, bu hacimsel küçülmeye deriniz de adapte olarak ilerleyeceğinizden dolayı sarkma olmayacaktır.
En sık görülen deri sarkması ameliyatı komplikasyonları arasında, seromlar (cilt altındaki sıvı birikimleri) ve küçük deri ayrılmaları yer alır. Enfeksiyon, geç yara iyileşmesi, kanama ve kan pıhtıları daha az yaygın komplikasyonlardır.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
Kilo Verdikten Sonra Vücut Şekillendirme
Muazzam miktarda bir kişi kilo vermiş ise, gerçekten hayatını değiştiren bir başarı elde etmiş demektir. Bunun sonucu olan deri sarkmaları için ise plastik cerrahlara başvuruyorlar.
Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
Meme Estetiği
Fazla kilo kaybedenlerde sıklıkla görülen meme sarkmaları da estetik uygulamalarla düzeltilmektedir. Meme dikleştirme, hacmi küçültme ve sarkık derilerin toparlanması amaçlarıyla gerçekleştirilen operasyonlarda bir miktar iz kalması normaldir.
Kilo azaltma ameliyatının ya da önemli miktarda kilo vermenin ardından deri ve dokular genellikle elastikiyetini kaybeder ve vücudun yeni küçülmüş boyutuna uyum sağlayamaz.
Cilt Sarkmasını Engellemek İçin Yapılması Gerekenler
Ne yazık ki yaşın ilerlemesine engel olunamaz. Ancak meydana getireceği sorunlar büyük ölçüde geciktirilebilir. İşte cilt ya da yanak sarkması diye adlandırılan cildin elastikiye kaybı da alınacak ciddi önlemler ile engellenebilir.
Karın sarkması hem ciltte hem de karın kaslarında meydana gelen bir sorundur. Kadınlarda ve erkeklerde genellikle fazla kilo alıp verme durumlarında görülebilir. Ayrıca hamilelik sırasında alınan kilolar nedeniyle ve bu dönemde karın kaslarındaki esneme ve uzama sebebiyle doğumdan sonra da bu bölge esnek kalabilir.
Radyofrekans ve ultrason kaynaklı tedavi yöntemleri bu noktada devreye girebilir. Botox, dolgu ve kök hücre (PRP) tedavileri, sarkma yaşanan cildin toparlanması ve sıkılaşması için sıklıkla tercih edilen diğer yöntemler arasında yer alır.
Ameliyatı Devlet Karşılıyor mu? Tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi devlet tarafından ödenmez.
Karın Germe Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı? Ameliyat sırasında, içerideki kaslara müdahale edilmesi halinde ameliyattan sonra iz kalabilir. Bu iz, genellikle iç çamaşırının içinde kalır ve belli olmaz. Göbeğin kenarında da bir iz olabilir ama göbek çukurunda kaldığı için bu iz de fark edilmez.
Türkiye'de karın germe ameliyatı fiyatları, genellikle 15.000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir. Fakat abdominoplasti fiyatları karın bölgesindeki sarkıklığın derecesine, yağ fazlalığının derecesine, beraberinde liposuction yapılıp yapılmayacağına, hastanın yaşına ve medikal durumuna göre değişmektedir.
Yüzümüzde gevşeme 30 lu yaşlardan itibaren ortaya çıkar. Özellikle göz altında ve üst göz kapağında hissedilir. Zamanla yanakların biraz aşağı sarkması ve bunun sonucu nazolabial katlantıların belirginleşmesi ortaya çıkar.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Yaklaşık 3-4 saat sürer.
Karın germe ameliyatından önce sabit kiloda olmanız gerekir
Karın germe ameliyatından altı ila on iki ay önce ideal kilonuza yakın olmanız önemlidir. Çoğu cerrah, hastalarının ideal kilolarının en fazla 4.5-7 kilo üstünde olmalıdır.
Liposuction operasyonları deri üzerine yapılan çok küçük kesiler üzerinden liposuction kanülünün girişiyle yapılır. Dolasıyla, kesiler çok küçük olduğu üzere operasyon sonrasında genelde pek bir iz oluşmaz, bazen ise genel cilt renginden daha koyu ya da kabarık ufak izler oluşabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri