Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Sadece soğutur. 15-20 saat aralığında, toplam 50 kilo veya 50 litreyi geçmeyecek şekilde yiyecek ya da içeceklerinizi azar azar yerleştirerek soğutabilirsiniz. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpayı çıkardığınıza emin olun. Ürün yeterli soğuğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir.
Yeni yiyecek yüklediyseniz, uzun süre elektrik kesilmiş ya da kapı açık kalmışsa kırmızı ünlem işareti (yüksek sıcaklık uyarısı) yanmaya başlar. Joker özellikli ürününüzü dondurma konumunda kullanmak istiyorsanır: Öncelikle ekranın sağındaki çizgi simgeli tuşa 1 saniye basarak uyarıyı kaldırın.
Kontrol panelindeki yeşil ışık ve kırmızı ışık yanacaktır. Yeşil ışık elektriğin cihaza Page 14 11 gittiğini, kırmızı ışık ise dondurucunun içi nin yeterince soğuk olmadığını gösterir. Dondurucunun içindeki sıcaklık yeterince seviyeye geldiğinde kırmızı ışık sönecek tir.
İç sıcaklık belirlenen değerin üzerine çıktığında kırmızı uyarı lambası yanar. Sıcaklık normale döndüğünde kırmızı uyarı lambası sönecektir.
İlgili 29 soru bulundu
Buzdolabı normalden yüksek bir sıcaklık derecesine ulaştığı zaman ekranda kırmızı bir ünlem işareti ortaya çıkar.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
Derin dondurucunuzda ayarlanan soğukluk derecesine ulaşıncaya kadar kırmızı renkli sıcaklık uyarı lambası yanacak ve sıcaklık istenen seviyeye geldiğinde sönecektir.
Uyarıyı ekrandan kaldırma
Ekranınız dokunmatikse, "Alarm Off" simgesi veya uyarı gelen ünlem işaretine bir saniye süreyle basarak uyarıyı kaldırabilirsiniz. Ekranda bahsettiğimiz gibi bir tuş yoksa, dokunmatik değilse veya ürünün ekranı iç bölmedeyse uyarıyı kaldırmak için herhangi bir tuşa basmanız gerekmiyor.
Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
Derin Dondurucu Arızaları
Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir. Bu durumdaPendik Derin Dondurucu Tamir Servisi Çözüm Teknik' i çağrılmalıdır.
Eğer buzdolabınızın soğutma performansında da düşüş varsa ya da dondurucu bölmesi eksi 10 derecenin altına düştüyse kullanıcıyı uyarmak için buzdolabı alarm vermeye başlar. Alarm belirli bir süre çalar.
Vestel Derin Dondurucu Neden Alarm Verir, kapı açık kaldığında alarm verir. Bu, içerideki sıcaklığın artmasını önlemek için tasarlanmış bir güvenlik özelliğidir. Kapıyı kapatmadan önce içerideki tüm ürünleri kontrol edin ve kapının tamamen kapandığından emin olun.
Normal modda her iki led sönecektir. Ayarlar tuşuna basarak ürününüzün soğutma sıcaklığını (-18 'C ile -25 'C) ayarlayabilirsiniz.
Yüksek sıcaklıkta çalıştırma: Vestel Derin Dondurucu, belirli bir sıcaklık aralığında çalışmalıdır. Çok yüksek sıcaklıklarda çalıştırıldığında, iç sıcaklık düzgün bir şekilde kontrol edilemez ve kırmızı ünlem işareti yanar. Bu durumda, cihazın daha serin bir yere taşınması gerekmektedir.
Dondurucu olarak kullanmak istediğinize: Düzenli olarak kullandığınız ürününüzün ısısını -18 derece olan ekonomik konuma ayarlayabilirsiniz. Eğer ürününüzün bulunduğu ortam sıcaklığı 30 dereceyi aşıyorsa -20, -22 ya da -24 konumunda çalıştırmalısınız.
Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur. Bu butonu bulmak için kullanım kılavuzunu kontrol edebilirsiniz. Reset butonunu bulduktan sonra, biraz basılı tutun. Bu işlem sırasında buzdolabının fişi prizde olmamalıdır.
Buzdolabımın alarm ışığı kırmızı yanıyor. Buzdolabınızın soğutucu veya dondurucu kapısı açık kalmış olabilir. Eğer kapıların kapandığından eminseniz ve alarm ışığı kırmızı yanmaya devam ediyorsa ve buzdolabınıza yeni taze gıda yüklemesi yaptıysanız buzdolabınızın sıcaklığı aniden yükselmiş olabilir.
Derin dondurucuyu ilk defa çalıştırdığınızda, uzun süre kapağı kapalı kalmış ya da kapağı açık kalmışsa, derin dondurucunuz verdiğiniz derecelere gelene kadar motor çalışmaya devam eder. Belirlediğiniz dereceye ulaştığında motor arada durarak çalışmaya devam edecektir.
Dondurucuya elektrik gittiği sürece yeşil ışık yanacaktır. Sarı düğmeye basıldığında ışığı yanar ve dondurucunuz en yüksek perfor- mansta çalışır (kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olacaktır.
Turuncu düğme – hızlı dondurma – bu işlev sadece dondurucu çalıştırma modunda kullanılabilir! Bu düğmeye bastığınızda, turuncu ışık yanar ve cihazın "fast freeze" (hızlı dondurma) moduna girdiğini gösterir.
Düğme bu derecedeyken yiyecekleriniz donmaz, beklemeden pişirebilirsiniz. 15-20 saatlik zaman aralığında toplam 50 kilo veya 50 litreyi geçmeyecek şekilde yiyecekleri azar azar yerleştirebilirsiniz. Düzenli yüklemeyi yaptıktan ve ürün yeterli soğukluğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir.
Yaz aylarında genel olarak hava daha sıcak olduğundan dolayı buzdolabının iç kısmı +2 dereceye ayarlanabilir. Bu, daha soğuk tutarak gıdaların bozulmasını önler. Buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusuna yanıt vermeye devam edecek olursak, yaz aylarında buzluk kısmının -20 dereceye ayarlanması önemlidir.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri