Hızlı dondurma işlevi etkinken, buzdolabınız dondurucuya yönelik en düşük sıcaklık ayarında çalışır. Hızlı dondurma işlemi 50 saat sürer. Sonlandırıldıktan sonra, düğme hala FAST FREEZE" (Hızlı Dondurma) konumda olsa bile, buzdolabınız sıcaklık ayarı 3 ile normal kullanım koşullarına geri döner.
Bu düğmeye bastığınızda, turuncu ışık yanar ve cihazın "fast freeze" (hızlı dondurma) moduna girdiğini gösterir. Bu moddan çıkmak için düğmeye tekrar basılır ve bu durumda turuncu ışık söner. Dondurucu çalıştırma modunda, kapatma tıpasının kullanılması gereklidir.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
Hızlı Dondurma, dondurma işlemini maksimum fan hızına getirir. Dondurucu birkaç saat tam hızda çalışmaya devam eder ve sonra önceki sıcaklığa döner.
Sarı düğmeye basıldığında ürün hızlı dondurma moduna girer ve en soğuk değerlerde çalışmaya başlar (Kompresörü sürekli olarak çalışır). Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olur.
İlgili 19 soru bulundu
Kırmızı ışık yanıyor ise dolabın iç ortam sıcaklığı istenilen değerlerde değildir. Şu durumlarda da kırmızı ışık yanabilir; Derin dondurucu ilk defa çalıştırılıyor olabilir. Bir seferde çok miktarda taze yiyecek konulmuş olabilir.
Donmamış gıdalarınız için en az 20 saat bu konumda çalışması gerekir. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpanın takılı olduğuna emin olun. Ürün yeterli soğukluğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir.
Derin dondurucu yorumları dikkate alındığında; en iyi derin dondurucu markaları sıralamasında Uğur, Arçelik ve Profilo bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek derin dondurucu tavsiyesi olarak da Uğur UED 5218 DTK, Arçelik 2105 G, Profilo DF1024WFVV modelleri; no frost destekli olmaları, çekmeceli veya sandık tipinde ...
Sadece soğutur. 15-20 saat aralığında, toplam 50 kilo veya 50 litreyi geçmeyecek şekilde yiyecek ya da içeceklerinizi azar azar yerleştirerek soğutabilirsiniz. Ürünü çalıştırırken mutlaka içindeki tıpayı çıkardığınıza emin olun. Ürün yeterli soğuğa ulaştığında kırmızı tuş üzerindeki lamba kendiliğinden sönecektir.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Derin Dondurucu Arızaları
Sigortalar ve dondurucunun bağlı olduğu fiş kontrol edilir. Derin dondurucu çalışıyor ama soğutmuyor ise kapak veya kapak filtresi yıpranmıştır. Bunun yanında gaz kaçağı da olabilir. Bu durumdaPendik Derin Dondurucu Tamir Servisi Çözüm Teknik' i çağrılmalıdır.
Derin dondurucu sıcaklığını ayarlamak için Freezer (Derin Dondurucu) düğmesine basınız. Sıcaklığı -15 °C ve -23 °C arasında ayarlayabilirsiniz.
TEMP Süper dondurma (SUPER FREEZE) Yiyeceğinizi daha kısa sürede dondurmak isterseniz "süper dondurma (SUPER FREEZE)" tuşuna basınız.
Dondurucunuza elektrik geldiği sürece yeşil ışık yanar. Yanıp sönmesi halinde ise elektrik hattında sorun olabilir. Bu durumda ehliyetli bir elektrikçi tarafından kontrol edilmesi gerekir.
Karlanma iç kısımda oluşuyorsa:
Kapasitesinden fazla ve yeni yiyecek yüklemiş olabilirsiniz. Fazla yiyecekleri çıkartın. Bununla birlikte iç kısmında bir miktar kar oluşması normaldir. Düzenli olarak temizlik yapılması, karın ve buzun eritilmesi gerekir.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
Mevsim değişikliği dönemlerinde veya derin dondurucunuz çok sıcak ve nemli bir ortamda bulunuyorsa dış yüzeyinde terleme oluşabilir. Bu durum normaldir. Derin dondurucunuzu temiz ve kuru bir bezle silin.
No frost derin dondurucular karlanma yapmaması ve eşdeğer özellikli statik soğutmalı bir modele göre daha az enerji tüketimi ile avantaj sağlar. Statik derin dondurucular ise nispeten daha hızlı soğutma avantajına sahiptir. Sağladığı avantajlara paralel olarak no frost derin dondurucuların fiyatı daha farklı olabilir.
Enerji sınıfları; A, B, C, D, E, F, G harfleriyle belirtilir ve harflerde ilerledikçe enerji verimliliği düşer. Yani enerji tasarrufuna en çok katkı sağlayan enerji sınıfı A iken G de en az verimliliğe sahip enerji sınıfıdır.
A+++ Derin Dondurucu Ne Kadar Enerji Tasarrufludur? Evlerin yanı sıra dükkan, restoran ya da çeşitli alanlarda besinleri depolamak için özel olarak üretilen A+++ derin dondurucu modelleri; düşük enerji harcadığı için tasarruflu kullanım imkanı sunar.
Sarı ışık yandığında otomatik ısı ayarı (termostat) devreden çıkmış olacaktır. DİKKAT : Sarı düğmeye basıldığında termostat devre dışı kalır ve kompresör sürekli çalışır.
Yeni yiyecek yüklediyseniz, uzun süre elektrik kesilmiş ya da kapı açık kalmışsa kırmızı ünlem işareti (yüksek sıcaklık uyarısı) yanmaya başlar. Joker özellikli ürününüzü dondurma konumunda kullanmak istiyorsanır: Öncelikle ekranın sağındaki çizgi simgeli tuşa 1 saniye basarak uyarıyı kaldırın.
Normal modda her iki led sönecektir. Ayarlar tuşuna basarak ürününüzün soğutma sıcaklığını (-18 'C ile -25 'C) ayarlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri