Muz dilimlerini buzdolabı poşetine yerleştirin ve havasını çıkartarak düğümleyin. Muz dilimlerini bu şekilde buzluğa yerleştirin.
Muzların kabuklarını soyduktan sonra, isteğimize göre dilimliyoruz. Dilimlediğimiz muzları kararmaması için limon suyuna batırıyoruz. Suyunu süzdükten sonra poşetleyip, ağzını sıkı bir şekilde kapatıyoruz ve derin dondurucuya kaldırıyoruz.
Muz, derin dondurucuda 6-8 ay saklanabilir.
Muzların çok yumuşamaya yakın kabuğunu soymadan buzluğa atın. Kabuğu kararır ama tadı bozulmaz. Sonra buzluktan çıkartın, tezgahın üzerinde beş dakika beklesin ve kabuğunu bıçakla soyup içini ezin. İster keklerde, muffin veya muzlu pastalarda kullanın.
Hem ülkemizde hem de dünya genelinde sık tüketilen meyvelerden biri olan muz, olgunlaşma sürecini tamamladıktan sonra kararma yapmaktadır. Özellikle kabuğu soyulan bir muz 30 dakika içinde tüketilmezse hızlı bir kararma süreci yaşar. Bu yüzden muzu mutlaka kabuklu olarak saklamalıyız.
İlgili 45 soru bulundu
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
Zayıflamak istiyorsanız, muzu dondurarak tüketin!
Muz potasyum yününden son derece zengin bir meyvedir ve dondurulduğunda, ev yapımı dondurmalar için harika bir temel oluşturur! Dondurulmuş muz ile yapılan tatlı ve ev yapımı dondurmalara şeker ilave etmenize gerek kalmayacağından oldukça iyi bir alternatiftir.
Hazırlanışı Bir gün önceden yahut 4-5 saat önceden muzlar derin dondurucuda dondurulur.
Muzun yapısında bulunan enzimler muzu sıcak havalardan koruyacak özelliktedirler. Bu nedenle soğuk bir ortamda saklandığında muz kolayca bozulabilmektedir. Muzun bozulması; muzun hızlı bir şekilde olgunlaşarak kararması ve çürümesi şeklinde gerçekleşir.
Marketten veya pazardan aldığınız muzları eve geldiğinizde plastik poşetlerinden çıkartın. Plastik torbalar nemli olduğu için muzun daha çabuk çürümesine yol açar. Muzlar hemen tüketilmeyecekse kağıt poşete veya normal bir şekilde buzdolabının kapaklı bölmelerine konulabilir. Böylece saklama süresi artacaktır.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Havasını aldığınız buzdolabı poşetinin ağzını güzelce bağlayın ve buzluğa koyun. Bu şekilde meyveleri 8-12 ay kadar tazeliğini koruyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman buzluktan çıkartıp, reçel, marmelat ya da soslarında kullanabilirsiniz.
İlk olarak biraz çikolata eritin ve kalıpların dibine koyun üzerine muz dilimlerini koyun ve muzların üzerini fıstık ezmesi ve karamel ile kaplayın. Son olarak bir miktar daha çikolata koyup bir gece buzlukta bekletin. Ertesi gün yemelere doyamayacaksınız.
Ve son olarak, bıçağınızın kenarını alın ve dikkatlice muzla kabuğu arasına yerleştirin. Muzun kabuğunu çıkarmak için bıçağı yavaşça aşağı doğru kaydırın. Kabuğun tamamı çıkarılana kadar bu işlemi tekrarlayın!
Çünkü ilk olarak kabuk kısmı ortam sıcaklığından etkilenir. Düşük sıcaklık nedeniyle kabuktaki hücrelerin zarlarının geçirgenliğinde ortaya çıkan değişim enzimlerin etkinliğinde artışa neden olur. Bunun sonucunda kabuğun yapısındaki fenol bileşikleri yükseltgenir ve muzun kabuk kısmı kahverengileşir.
Kararmış muz yediğinizde, yeşil muz yemenizden daha hızlı kana karışır. Bu nedenle diyabet tip-2 hastalarına kahverengi benekli veya tamamen kahverengiye dönüşmüş muzlardan uzak durması önerilir, çünkü bu muzların şeker oranı çok artmıştır. Az olgunlaşmış muz, şekeri kesmeye çalışan kişiler için daha sağlıklıdır.
Sıcaklık +2-3 dereceye düşünce kritik sıcaklık başlar. 0 derecede muz zarar görmeye başlar. -1 derecede toprak üstü organları donar. Donmuş meyveler siyah bir renk alarak olgunlaşmaz.
Bir adet muzu haşlayarak uykusuzluk sorununuzun üzerine sünger çekebilirsiniz. Muzu haşladığınız suyu afiyetle içtikten dakikalar sonra göz kapaklarınız ağırlaşmaya başlayacak. Bunun sebebi ise muzda bulunan potasyum. Günlük potasyum tüketimine dikkat edildiği takdirde uykusuzluk sorunu yaşamanız çok da mümkün değil.
Beslenme uzmanları yeşil muzun olgunlaşmış sarı muzdan daha faydalı olduğunu belirtti. İçeriğindeki lif oranı muz yeşilken daha fazla. Bu sayede yeşil muzun sindirimi daha zor ve daha uzun süre tok tutuyor. Diyet yapıyorsanız ve sizi tok tutacak bir alternatif arıyorsanız yeşil muzu tercih edebilirsiniz.
Kansere Karşıdır
Kararmış muz içerisinde bol miktarda spesifik bir protein olan tümör nekroz faktörü bulunur. Bu özelliği sayesinde onkolojik hastalıkları önleme konusunda güçlü bir savaşçıdır.
DONMUŞ MUZ
Muz potasyum yününden son derece zengin bir meyvedir ve dondurulduğunda, ev yapımı dondurmalar için harika bir temel oluşturur! Dondurulmuş muz ile yapılan tatlı ve ev yapımı dondurmalara şeker ilave etmenize gerek kalmayacağından oldukça iyi bir alternatiftir.
Ülkemizde pek yaygın olmasa da muz kabuğu yemek dünyanın birçok bölgesinde sıklıkla görülen bir durumdur. Toplumdaki kanının aksine muz kabukları zehirli bir yapıya sahip değildir. Bunun aksine, muz kabuğu kaynatılıp ya da kızartılıp tüketildiğinde oldukça besleyici bir içeriğe sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri