Diğer mısıra geçmeden önce, ayırdığınız mısır tanelerini derin dondurucuya koyacağınız kaplara yerleştirin. Hepsi bittiğinde dolaba kaldırın. Geniş bir tencereye su koyup kaynattıktan sonra, mısır koçanlarını yalnızca 3 dakika kadar haşlayın.
Düdüklü tencereye 2 adet derin dondurucudan çıkarılmış mısır, 8 su bardağı soğuk su konulacak ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal (orta ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca; düdüklü tencerenin modeline göre, üzerindeki ağırlığı takılacak veya mandalı indirilecek.
Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır. Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
(resimlerde göstermeye çalıştım. Kasede görünen mısırlar 8 tane mısırın ayıklanmış şekli) daha sonra mısırları buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayın. Kullanmak istediğinizde istediğiniz miktarı çözdürmeden alıp tekrar buzluğa kaldırabilirsiniz. Yada porsiyonluk olacak şekilde de poşetleyebilirsiniz.
Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz. Buzlukta sakladığınız taze mısırları, arzu ettiğiniz zaman buzunu çözdürüp, kullanabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Bir bıçak yardımıyla mısır tanelerini koçandan ayırın. Bu işlem için keskin bir bıçak kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Diğer mısıra geçmeden önce, ayırdığınız mısır tanelerini derin dondurucuya koyacağınız kaplara yerleştirin. Hepsi bittiğinde dolaba kaldırın.
Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır.
Çatala ayıklamak zor geliyorsa; elinizle de mısır tanelerini temizleyebilirsiniz. Parmaklarınızı kullanarak mısırı aşağıya doğru itmeye çalışın. Bu sırada mısır taneleri teker teker dökülecektir. Dökülen mısırları soğuk sudan geçirip tozunu akıtmanız önerilmektedir.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Tencereniz büyük değilse mısırları ikiye bölebilirsiniz. Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Besinler dondurulduğunda, çok düşük sıcaklıklarda bakteri faaliyetleri duracağından dolayı besinler bozucu etkilere maruz kalmadan çok uzun süre saklanabilirler. Hijyenik koşullarda ve bakteri üremesine fırsat vermeyecek kadar kısa sürede hazırlanarak dondurulduklarında, dondurulmuş gıdalar son derece sağlıklıdır.
Yine pişirme suyunun içerisine eğer mısırınız çok tatsızsa 1 çay kaşığı kadar toz şeker ve yine 1 çay kaşığı kadar tereyağı atabilirsiniz. Bu sayede lezzeti güzelleşecektir.
Mısır pişirme sırasında en sık düşülen hatalardan biri de pişirme suyuna bir miktar tuz atmaktır. Atılan tuz, mısırın pişme süresini uzatacağından bu alışkanlıktan vazgeçmeli, tuzlamak için tüketme anını seçmelisiniz.
Tencereniz kaynayınca ocağınızın altını kısıp düşük ayara getirin ve mısırlarınızı en az 4 saat kaynatın 5 saat bile kaynatabilirsiniz. Suyu eksilirse kaynamış su ekleyebilirsiniz. Soğuk su eklemeyin. Süre sonunda mısırlarınız sapsarı, kararmamış, yumuşacık lezzetli bir şekilde yenmeye hazır olacaktır.
Eğer tencereniz küçükse mısırları ortadan ikiye bölebilirsiniz. Ardından mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Son olarak da 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı toz şeker koyup, hafifçe karıştırın. Hazırladığınız mısır tenceresini ocak üzerine alıp, tencerenin kapağını kapatın.
Tane tane ayıkladığınız mısırları derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Arzu ettiğiniz kadar tuz serpiştirip, 20dk kadar haşlayın. Mısırlar yeterince yumuşadığında ocaktan alın.
Şeker oranı yüksek süt mısırı olarak tohumu satılan tatlı, süper tatlı veya silajlık mısırdan elde edilen süt mısırlarını yemek için tencerede kaynattığımızda ''kara su '' ortaya çıkar. Bu kara suyu tencere de çok kaynatmanızın oluşturduğu mısırdaki yüksek şekerintepkimeye girerek '' yanması '' oluşturur.
Mısır hem düdüklüde hem de normal tencerede pişirilebilir.
Düdüklüde mısır pişerken ne altı çok açık ne çok kapalı olmalı. Orta büyüklükte bir ocak gözü seçmelisiniz. Saat tutmayı unutmayın. Düdüklü tencerede mısır ortalama 20-25 dakikada pişmektedir.
Mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika kadar pişirdiğiniz mısırları süzüp tekrar tencereye alın. Üzerine tereyağını ekleyip mısırların sıcağıyla eritin. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip mısırları kaselere bölüştürün.
Önce kabuklarını soymadan yaklaşık 1 saat buzdolabında beklettiğiniz mısırları daha sonra dolaptan çıkarıp tanelerine ayırın. Taneleri haşlamadan çiğ olarak kilitli dolap poşetlerine koyun. Bu şekilde hazırladığınızda ihtiyacınız olunca istediğiniz kadarını alıp haşlayarak kullanabilirsiniz.
Bunun için önce mısırları sıcak suda haşlayıp soğuk sudan geçirerek iyice süzmeniz gerekiyor. Ardından yukarıdaki mısır ayıklama yöntemlerini kullanarak mısır tanelerini koçanından ayırın. Bu mısır tanelerini havası alınmış, ağzı kilitli buzdolabı poşetlerine aktarın.
Sıcaklığın 30 dereceyi aşmasıyla önce gelişimde yavaşlama ve ardından çimlerde ölüm gözlemlenir. Bununla birlikte sıcaklık 9 derecenin de altına düşmemelidir. Mısır üretimi için en ideal sıcaklık aralığı, 24 ile 32 derece arasıdır. Bir sıcak iklim bitkisi olan mısır, buna rağmen yüksek sıcaklara dayanamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri