Çok pişirmeyin dondurucudan çıktığında da tekrar pişeceği için biraz diri kalması önemli. Pişen patlıcanları tepsiye dökün soğutun. Soğuduktan sonra buz dolabı poşetlerine yiyeceğiniz miktarda pay edin dondurucuya yerleştirin.
Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.
Gıdalar Buzlukta Ne Kadar Saklanır? Gıdaları Dondurmak İçin En Pratik Yöntem Nedir? Çorbadan tatlıya, pilavdan sebzeye kadar her türlü pişmiş gıdayı saklamak mümkündür. Bu saklama işlemleri için en uygun yol ağzı hava almayacak buzdolabı poşetleri içinde muhafaza etmektir.
Patlıcanlarımızı acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Tuzlu suyunu süzdükten sonra istediğiniz miktarlarda poşetlere doldurup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın tüketebilirsiniz.
Patlıcanı derin dondurucu ya da buzdolabı içerisinde saklamanın herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Patlıcanlar, yemeklik olarak doğranıp direkt bir şekilde dondurucuya koyulmamalıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Patlıcan, soğuktan hoşlanmaz. Bundan dolayı, yıkanıp soyulduğundan doğrudan derin dondurucuya atılamaz. Böyle yaparsanız patlıcanlarınız kullanılamaz duruma gelecek ve maalesef uzun bir süre boyunca patlıcana hasret kalmanıza sebep olacaktır.
Biberleri ve patlıcanları yuvarlak veya ince uzun olacak şekilde, tercihe göre kızartmalık doğrandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Soğuduktan sonra dondurucu poşetlerine ne kadar kullanılacaksa paylaştırılarak yerleştirilir.
Buzlukta patlıcan saklama için; ilk olarak 1 kilo patlıcanın kabuğunu alacalı olarak soyun. Ardından patlıcanları güzelce yıkayın. Daha sonra çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayın. Diğer tarafta geniş bir kaba doğradığınız patlıcanları koyun.
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra isteğe bağlı şekilde doğruyoruz. Tuzlu suda 10 dk kadar bekletiyoruz ki acı suyu çıksın. Patlıcan çok yağ çekeceği için ızgara yapılabilecek tost makinesine dizip üstüne birazcık sıvı yağ damlatarak kızartıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine doldurup buzluğa koyabilirsiniz.
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
-Buzlukta beklemeye en uygun yemek, pilavdır. Pirinç ya da bulgur pilavı arttığında, bir saklama kabına veya bir buzdolabı poşetine konarak, buzluğa kaldırılabilir. Bu şekilde saklanan pilav, çıkarılarak çözüldüğünde, fazla karıştırmadan ısıtılarak servis edilmelidir. Pilavlar, 30 günden önce tüketilmelidir.
➽Eti kavrulmuş veya haşlanmış olarak dondurucuya koyabilirsiniz. Haşladığınız etin suyunu süzüp uygun kaplara koyup dondurucuya kaldırın. ➽Pişmiş kıymayı derin dondurucuda 1-2 ay, etleri 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Derin Dondurucudan Çıkan Karnıyarık Nasıl Pişirilir? Fırında ya da tavada kızartıp dondurucuya koyduğunuz karnıyarık patlıcanları, dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözünmesini bekleyin. Daha sonra kıymalı iç harcını hazırlayın. Karnıyarıkların iç kısımlarını doldurup, fırında pişirin.
Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.
Hem kararmasını önlemek hem de acısını önlemek için közlenmiş patlıcanlarınızı hafifçe tuzlayıp bıçak yardımıyla doğrayabilir ya da mezelik şekilde ezebilirsiniz. Ardından buzdolabı poşetlerine pay edebilirsiniz. Patlıcanlarınızı bu şekilde buzlukta en az 6 ay tazeliğini koruyacak şekilde saklayabilirsiniz.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Genişçe bir tepsinin içine elinizi yakmayacak kıvamda soğumuş olan patlıcanları ters bir şekilde diziyoruz iyice soğumaya bırakıyoruz. Soğuduklarından emin olduktan sonra resimde gördüğünüz gibi poşetleme işlemine başlayabiliriz. Bu şekilde birbirine sıkıp birleştirdiğimizde daha az yer kaplar.
Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın. Poşetin ağzını bağlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
Biberleri de yıkayıp dilimleyelip hazırlayalım. Daha sonra kızgın yağda patlıcanları ve biberleri kızartalım. İyice soğuyunca buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya kaldıralım.
DERİN DONDURUCUDA
Kızartmanızın yağını iyice süzdükten ve bir kağıt havlu ile fazla yağını aldıktan sonra uygun porsiyonlara bölüp derin dondurucuya yerleştirin. Buzdolabı poşetlerini kapatmadan önce içindeki fazla havayı almayı da unutmamalısınız.
Tat Közlenmiş Patlıcan cam kavanozda satışa sunulmuştur. Serin yerde muhafaza ediniz. Ancak ambalajı açıldıktan sonra buzdolabında 3 gün süre ile muhafaza edebilirsiniz.
Yoğurdu dondurarak ömrünü 4-6 ay uzatabilirsiniz. Derin dondurucuya koyarken torbanın ya da saklama kabının üzerinde bir etikete kalıcı bir kalemle dondurduğunuz tarihi yazın. Böylecene zamandır dondurucuda beklediğini anlayabilirsiniz.
Kabaklar ise buzlukta 9 ay boyunca taze olacak şekilde saklanabilmektedir. Bu açıdan tarihleri karıştırmamak ve sağlığınızı tehlikeye atmamak adına kabakları hazırladıktan sonra buzdolabı poşetine koyarken poşetin üzerine tarih yazmalısınız. Bu sayede fark etmediğiniz ancak küflü olan bir kabağı tüketmemiş olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri