GAVISCON ADVANCE, reflü özofajite bağlı belirtilere sahip hasalarda veya gebelik sırasında ya da yemeği takiben oluşan mide yanması, asit regürjitasyonu ve hazımsızlık (reflüye bağlı) gibi gastroözofageal reflüye bağlı belirtilerin tedavisinde kullanılır.
mide gazını anında kesen alkol alınan günlerde mide bulantısına çare olan ilaçtır. etkisini anında gösterir, yoğun şurup yemek borunuzdan aşağı inerken her dokunduğu yerdeki yanmayı keser.
GASVİN, reflü özofajit (yemek borusu iltihabı) kaynaklı şikâyetleri olan hastalarda, gebelikte ya da yemeklerden sonra oluşan (reflüden kaynaklanan) hazımsızlık, mide yanması ve mideden ağza asit gelmesi gibi gastroözofageal reflü (mide ve yemek borusu iltihabı) belirtilerinin tedavisinde kullanılır.
Aşırı su içilmemelidir. Yemek yemek için zorlamayınız. Emedur tablet günde 2-3 kez güvenle aç ya da tok içebilirsiniz.
Şişe açıldıktan sonra 6 ay içinde kullanılmalıdır. Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra GAVISCON DOUBLE ACTION'ı kullanmayınız. Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar farkederseniz GAVISCON DOUBLE ACTION'ı kullanmayınız.
İlgili 43 soru bulundu
GAVISCON ADVANCE, reflü özofajite bağlı belirtilere sahip hasalarda veya gebelik sırasında ya da yemeği takiben oluşan mide yanması, asit regürjitasyonu ve hazımsızlık (reflüye bağlı) gibi gastroözofageal reflüye bağlı belirtilerin tedavisinde kullanılır.
Simetidine, Ranitidin, Famodin gibi H 2 reseptör antagonisti denilen ilaçların yanısıra günümüzde Omeprazol, Lansoprazol, Nexium gibi proton pomba inhibitörü denilen ilaçlar kullanılmaktadır. Özellikle PPI (proton pompa inhibitörleri) kullanıldığında sorunların büyük bir kısmının ortadan kalktığı gözlenir.
hamilelerin bile kullanmasında sakınca olmayan, mide yanmasına ve fazla aside birebir gelen ilaç.
GASVİN DUO, alındıktan sonra mide asidi ile etkileşime girer. Bu etkileşim sonucunda mide içinde hareket eden nötr pH'a sahip jel oluşur. Bu sayede asitli mide içeriğinin yemek borusuna kaçma (gastroözofageal reflü) sıklığı azalır.
LANSOR, lansoprazol etkin maddesini içerir. Bir kapsül içinde 30 mg etkin madde bulunur. Lansoprazol, proton pompası inhibitörü olarak sınıflandırılan ilaç grubuna dahildir. Proton pompası inhibitörleri mide tarafından salgılanan asit miktarını düşürür.
GASVİN, reflü özofajit (yemek borusu iltihabı) kaynaklı şikayetleri olan hastalarda, gebelikte ya da yemeklerden sonra oluşan (reflüden kaynaklanan) hazımsızlık, mide yanması ve mideden ağza asit gelmesi gibi gastroözofageal reflü (mide ve yemek borusu iltihabı) belirtilerinin tedavisinde kullanılır.
gaviscon kullanımı kas ve iskelet sistemi üzerinde ciddi yan etkilere neden olabilir. bu ilaç halsizlik, kemik ağrısı, kas ağrısı ve güçsüzlüğü gibi sorunlara neden olabilir. kemiklerde görülen bu tür belirtiler osteomalazi yani kemik yumuşamasına neden olabilir.
En sık karşılaşılan tipik reflü belirtileri arasında; midede yanma, ekşime, ağızda acı bir tat hissedilmesi, göğüste ağrı veya yediklerinin ağıza gelmesidir. Atipik reflü bulguları ise genellikle kulak burun boğaz hastalıklarıyla karıştırılmaktadır.
Günde en fazla dört defa olmak üzere yemeklerden sonra ve yatmadan önce 10-20 ml (2-4 tatlı kaşığı). Uygulama şekli: Oral yolla kullanıma yöneliktir.
Reflü hastalarında göğüste, genelikle kalp bölgesinde yanma başlıca şikayettir. Hastaların çoğunda yemeklerle yenilen yiyeceklerin ağıza gelmesi şikayeti de görülür. Reflü pekçok akciğer sorunu ile ilişkili bulunmuştur.
Yapılan çalışmalar sonucunda reflüye yoğurtun asit reflüsüne veya mide ekşimesi için zamanla doğal bir çare olduğu kanıtlanmıştır.
Az miktarda sık ve düzenli yemek yiyin. Yiyecekleri yavaş yiyip, iyi çiğneyin. Yemek borusunu irite eden maddelerden kaçının. Alkol, kola, gazoz gibi asitli içecekler, konserve meyve suları, içmeyin.
Reflü şikayetlerinde yastığı yükseltmek yerini yatağın başını 30- 45 cm yükseltmek daha uygundur. Yemek sonrası karın basıncını arttıran hareketler yapılmamalıdır. Eğilme ve doğrulmaya neden olacak fiziksel hareketler için bir müddet beklenilmelidir. Beli sıkan giyecekler giyilmemelidir.
Boğaz reflüsü nedenleri; yemek borusunun iki ucunda bulunan kasların mekanik açıdan bozulması olarak açıklanabilmektedir. Söz konusu kas halkalarının düzgün çalışmaması sonucunda mide içeriğinin mideden yemek borusuna, gırtlağa hatta solunum yoluna geri kaçması problemi yaşanmaktadır.
Reflü ağrısı, göğsün orta bölümünde bazı hallerde ise karın kaslarının üst kesiminde ve yemek borusunun boyuna yakın bölgelerinde hissedilmektedir. Hatta bu ağrılar, sırta kadar vurabilmektedir. Reflü, mide ağrısının yanı sıra mide ekşimesi gibi şikayetlere de neden olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri