Çiziği derin olmayan kişiler araçları için çizik kalemi adı verilen kalemlerden kullanabilir. Bu kalemler ile çiziğin üzerinden gidince çizik kapatılabilecektir. Ancak çizginin üzerinden gidilmesi ve dışarı taşmaması son derece önemlidir çünkü çizgiden dışarı taşan kalemler aracın dışında bir miktar iz bırakabilir.
Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir. Böylelikle etrafındaki boyanın derinliği belli düzeyde eşitlenmiş olur.
Pasta cila, yüzeydeki ince çizikleri giderme konusunda oldukça etkilidir. Ancak derin çizikler söz konusu olduğunda, pasta cilanın bu tür hasarları tamamen ortadan kaldırma kapasitesi sınırlıdır.
Diş macunu ile çizik giderilemez. Diş macunu ile yapılan işlemler telafisi zor ve maliyetli hasarlara yol açan riskleri barındırır.
Hasarın derinliği boya tabakasına kadar ulaşmamışsa, araba sürtme lekesi Netfer pasta cila ürünleri ile çıkar. Arabayı park ederken veya kapıyı açarken sürtme sonucu oluşan küçük izler ve sürtme lekeleri eğer çok ağır seviyede değilse lokal pasta cila uygulaması ile giderilebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Cif ile Çizik Giderme ve Arabaya Cif ile Pasta Cila
Oto pastalarına alternatif olarak tercih edilen bu kimyasallar çizik giderme için değil, hijyen sağlama ve temizleme amacı ile üretilmiştir.
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır. Özellikle de sirke detoksu uygulanan ciltlerde gözle görülür bir şekilde çizikler zamanla azalır.
Cildi yumuşatma ve cildin kuruluğunu giderme etkisine de sahip olan vazelin bir bakım kremi olarak da kullanılabilir. Aynı zamanda ciltte kurumuş, çatlamış ya da kesilmiş olan bölümlerin üzerine merhem gibi de sürülebilir. Çizik ya da yanıkların giderilmesinde de etkin bir şekilde vazelin kullanılır.
Pasta cila işlemi, tek başına uygulandığı zaman çizikleri kapatmaz. Araçta oluşan çizik büyükse veya derinse yapılan cila işlemi bir süre sonra tekrar yüzeye çıkmaktadır. Tek başına yapılan cila uygulamaları, sorunu yok etmiş gibi görünse de gerçekte yok etmez.
Araçta oluşan çizikler hem görüntüye bozar hem de aracın değerini düşürür. Kaportada oluşan çiziklere müdahale edilmezse çizik giderek derinleşecektir. Araçta çiziklerin oluşma nedenleri ise farklılık gösterecektir.
Pasta cila fiyatları; kullanılan malzemeye, işçilik kalitesine ve hatta mevsime göre bile değişkenlik gösterir. 2022 yılında 500 TL – 2500 TL aralığında olan pasta cila fiyatları, 2023 yılı itibariyle ise ortalama 1000 TL ile 5000 TL aralığındadır.
Araçta bulunan kılcal çizikleri ve renk farklılıklarını ortadan kaldıran pasta cila işlemi, hem makine hem de el ile yapılabilir Etkili bir sonuç alabilmek için aracın her bölgesine ayrı ayrı özen göstermek gerekir.
Çizik giderici sihirli sünger, araçların dış yüzeyinde sürtünmeden dolayı meydana gelen çiziklerin saniyeler içerisinde çıkmasına yardımcı olur.
Doğru ürün, ekipman ve tekniklerle yapılan pasta cila ekspertizde çıkmaz. Pasta ile çizik giderme işlemi boyada değil ama vernik tabakasında incelmeye sebep olur.
SONAX çizik giderici set içresinde bulunan zımpara ile çizik istikametinde hafif bastırarak zımparalama işlemi uygulanır. Dikkat; fazla zımparalamayın ve zımpara işlemi sonrasında bölgeyi mikrofiber bez ile silin. Uygulama yapılan bölgede mat bir görünüm oluşur.
Vazelin seks için harika bir kayganlaştırıcı gibi görünüyor olsa da gerçek şu ki, cinsel ilişkide yalnızca kayganlaştırıcı olarak kullanım için üretilmiş ürünler kullanılmalıdır. Lateks veya poliüretan kondom kullanmayı düşünüyorsan, vazelin kullanılması uygun değildir.
Aracın tüm plastik aksamlarını deri koltuklarını ve birçok yüzeyi parlatıp beslemede çok ucuz bir ürün olan sıvı vazelin çok iyi iş yapmaktadır. Parlaklığın yanı sıra eskimesini önler daha dayanıklı bir hale getirir.
Balmumu – Vazelin gibi bariyer etkisi gösteren fakat zararlı hidrokarbonları içermeyen balmumu iyi bir doğal kaynaktır. Hindistan cevizi yağı – Vücuda pek çok faydaları olduğu gibi, cildi besleyen yağ asitleri ve laurik asit içerikleriyle cilt için iyi bir doğal kaynaktır.
Eğer aracınızdaki çizik orta düzeyde derinse pasta cila yardımıyla çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak çiziğin derinliği yüksekse öncelikle zımpara yardımıyla çizik yüzeyinin zımparalanması ve çiziğin etrafındaki boyanın derinliğinin çizikle dengelenmesi gerekmektedir.
KARBONAT YARDIMI İLE ÇİZİKLERİN OLUŞTUĞU BÖLGEYİ TEMİZLEYİN
Karbonatlı suyu kolaylıkla püskürtebileceğiniz bir şişede karıştırın ve çiziklerin olduğu bölgeye uygulayın. Temiz bir bez yardımıyla bu bölgeyi temizledikten sonra çiziklerin yok olduğunu gözlemleyeceksiniz.
Eğer polisaj makinesi kullanılacaksa çizik giderici pasta cila ürününün düşük devirde, yavaş ve dairesel hareketlerle uygulanması gerekir. Eğer araba çizik giderici ürünü elle uygulayacaksanız, aynı tekniği uygulamanız ve mümkünse mikrofiber bez kullanmanız gerekiyor.
Çizik Giderme ( Polisaj) işlemi aracın boyasının sahip olduğu mat , örümcek ağı , çizikler , kılcal çizikler , hareler, hologramlar gibi boyanın görüntüsünü olumsuz etkileyen faktörlerden arındırılması işlemidir.
Temiz bir bezin üzerine bir miktar diş macunu sıkın ve daha sonra çiziğin olduğu bölgeye dairesel hareketlerle uygulayın. İlk yapışınızda çizik tamamen yok olmazsa birkaç kez aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz. Çiziği giderdikten sonra ıslak bir bez yardımıyla diş macunu kalıntılarını temizleyebilirsiniz.
WD-40 arabanızı temizlerken yardımcı olabilir. Arabanın yüzeyinden kiri, yağı ve pisliği temizlemekle birlikte somunları ve vidaları gevşetmek ve metal parçaların paslanmasını önlemek için de kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri