Bu maddenin “aylık karşılığı ders, ek ders ve hazırlık ve planlama görevi saati sayısına bakılmaksızın” ifadesine göre ders dışı egzersiz çalışmaları 40 saatin içine dahil değildir.
Egzersizlerde haftada kaç saat yapılır? Ders dışı eğitim çalışmaları kapsamında yapılan eğitim karşılığında öğretmenlere haftada 6 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Hafta 6 saatten fazla egzersiz ücreti ödenmez.
2016-2017 Ders Dışı Egzersiz 53578 sayılı 2010/49 Nolu Genelgeden hareketle aşağıdaki maddelere dikkat edilmesi gerekmektedir. 1- Ders dışı eğitim çalışması yapacak öğretmenlere ödenecek ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %6'sını geçemez.
bir okulda açılabilecek ders dışı çalışmalar hesaplanırken okulun toplam ders yükünün %6 sını gecmeyecek şekilde hesaplanır. bu okulda 36 saat ders dışı çalışma yapılabilir her çalışmayı yapan haftada 6 saat hazırlayacağı için okulda en fazla 6 kişi ders dışı çalışma yapabilir.
Bu maddenin “aylık karşılığı ders, ek ders ve hazırlık ve planlama görevi saati sayısına bakılmaksızın” ifadesine göre ders dışı egzersiz çalışmaları 40 saatin içine dahil değildir.
İlgili 15 soru bulundu
Yürüyüş, koşu, kick boks, yüzme, bisiklet ve ip atlama gibi sporlar orta yoğunlukta egzersizler arasında sayılabilir. WHO'nun haftalık olarak önerdiği süre, günlük 20-40 dakika arası bir zamana tekabül eder. Yani günlük ne kadar süre spor yapılmalı sorusuna ortalama yarım saat şeklinde yanıt vermek mümkündür.
EGZERSİZ (DERS DIŞI EĞİTİM) NEDİR? Öğrencilerin boş zamanlarının değerlendirilmesi için ders dışında yapılacak eğitim çalışmalarının bütününe egzersiz denilmektedir.
Murat Ağırtaş, "Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika, 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır" ifadelerini kullandı ve sözlerine şöyle ...
Egzersizin sıklığı:Kişi eğer yoğun tempoda çalışıyorsa, haftada 5 gün maksimum bir saati geçmeyecek şekilde egzersiz yapılmalıdır. Egzersizin süresi:Farklı söylemler olsa da genel olarak kabul edilen süre egzersizin en az 20 dakika sürmesi şeklindedir.
Okullarda Egzersiz açma yönetmeliği esaslarına göre okullarda açılacak tüm egzersizlerin ek derse oranı da egzersiz açılmasını etkilemektedir. Yönetmelik şartlarına uyarak siz değerli öğretmenlerimiz de ders dışı egzersiz açabilirsiniz.
Haftada 150 dakikalık orta düzeyde egzersiz, 5 günde 30 dakika şeklinde yapılabilir. Daha kısa sürede yapmak istiyorsanız yoğunluğu artırabilirsiniz. Haftada 3 gün 20 dakikalık yüksek yoğunluklu egzersiz yapabilirsiniz.
Ders Dışı Egzersiz Ek Ders ve Kurslardan Bağımsızdır
Yani bir öğretmen 40 saatten fazla kurs açamaz.
Her günün çalışması ayrı ayrı belirlenecektir. 9- Yıllık çalışma programı tamamlandığında, yapılan ders dışı çalışmaları hakkında bitiş raporu hazırlanarak okul idaresine verilecektir.
Bununla birlikte, genel olarak spor yapmak için en uygun zaman, vücudun doğal ritmine uygun olarak sabah saatleri veya öğleden sonra saatleridir. Sabah saatlerinde spor yapmak, gün boyunca enerji seviyesini artırabilir, zihinsel netliği artırabilir ve günün geri kalanında daha aktif olmanızı sağlayabilir.
YARIYIL TATİLİNDE (22 Ocak-2 Şubat 2024) EGZERSİZ ÇALIŞMASI PLANLAMAYA DÂHİL EDİLMEYECEKTİR. • ARA TATİLLERDE (22 Ocak-2 Şubat 2024 ve 8 Nisan-12 Nisan 2024) EGZERSİZ ÇALIŞMASI PLANLAMAYA DÂHİL EDİLMEYECEKTİR. • GENELGE EKİNDEKİ "DERS DIŞI EĞİTİM ÇALIŞMALARINA DAİR ESASLAR" DİKKATE ALINMALI VE EGZERSİZ ÇALIŞMALARI ...
egzersizler 2010-49 sayılı genelgeye göre açılıyor. ilgili genelgede zeka oyunları yer almadığı için, akıl ve zeka oyunlarının yer aldığı yeni genelge yayınlanana kadar akıl ve zeka oyunlarını ders dışı egzersiz olarak açmak mevzuata uygun değildir.
denilmektedir. Ders içi eğitim-öğretim çalışmalarını doğrudan etkileyen bu ders dışı etkinlikler; ev ödevleri ve projeler, bilgisayar destekli etkinlikler, yetiştirme kursları, sınavlara hazırlık çalışmaları, belirli gün ve haftaların kutlanması ve çevre-okul gezileridir.
2)serbest aktif hareketler: yerçekimine ek bir dış direnç olmaksızın tamamen aktif olarak gerçekleştirilebilen hareketlerdir. En iyi örnek serbest jimnastik hareketleridir.
Milli Eğitim Bakanlığı ders dışı egzersiz çalışmalarının hazırlık ve planlamadan sayılamayacağını açıkladı.
Eğer yeni başlanıyorsa haftada 3 gün 10-15 dk'lık yürüyüş veya benzer hafif egzersizler yeterlidir. Sonra süre yavaş yavaş artırılır. Eğer aktif iseniz ve kondisyonunuz yeterli ise o zaman hedef kalp hızında 30-60 dk egzersiz yapılmalıdır.
2010/49 sayılı genelge hükümlerine göre idareciler egzersiz açamaz, halk eğitim aracılığı ile kurs açabilir.
DERS DIŞI ETKİNLİKLER. Derslerin dışında düzenlenen sınıflar arası yarışmaları, okul takımlarının haftalık çalışmaları, izcilik faaliyetlerini, beden eğitimi faaliyet alanı içerisine her türlü hazırlık ve halk oyunları çalışmalarını kapsayan etkinliklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri