2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılında ders kaydı yapan öğrenciler Öğrenci Bilgi Sisteminde "Aktif", ders kaydı yapmayan öğrenciler ise "Pasif" olarak gözükecek, bilgileri YÖKSİS'e bu şekilde aktarılacaktır. Öğrenim durumu "Pasif" olarak gözüken öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.
Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Kayıt silinemez ancak, iki yarıyıl üst üste kayıt yaptırmayan veya iki yarıyıl üst üste uzmanlık alan dersinden başarısız olan öğrencinin danışmanlığı; danışmanın talebi, anabilim dalı başkanlığının teklifi ve enstitü yönetim kurulunun onayı ile danışman üzerinden alınabilir.(bkz.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Üniversitede kayıt işlemini yaptırmayan, gerekli öğrenci şartlarını yerine getiremeyen, harç ücretini ödemeyen, derslere ve sınavlara girmeyen öğrenci tipi "pasif öğrenci" tipidir.
İlgili 33 soru bulundu
Ders seçimi yapmayan öğrenciler genellikle pasif öğrenci statüsüne dahil edilir. Üniversitede öğrenciler istediği zaman kayıtlarını dondurabiliyor. Dondurulma işlemleri sonrası öğrenciler pasif öğrenci olarak adlandırılıyor.
Azami eğitim-öğretim süreleri; iki yıllık ön lisans öğrenimi için 4 yıl, dört yıllık fakülte ve yüksekokullar için 7 yıldır. Kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıt yenilemediği her dönem azami süreden düşer; fakat kayıt donduran öğrencinin kayıt dondurduğu dönem/dönemler azami süreden düşmez.
Eğitim & Kariyer konusunda 992 cevap paylaştı. 2 dönem üst üste kayıt yaptırmazsan okuldan atılırsın. Devamsızlıktan kalmak pek bir sorun etmez. Sorun olmaz.
Haklı ve geçerli sebeplerle ders kaydı yapamayan öğrenciler, 20-24 Eylül 2021 tarihlerinde Meslek yüksekokulumuz müdürlüğüne dilekçe ile başvurmak zorundadır. Bu öğrencilerin kayıtları, mazeretlerinin haklı ve geçerli olduğu birimin yönetim kurulunca kabul edilmesi koşuluyla yenilenebilir.
Ders kaydını yapıp gitmezsen devamsızlıktan kalırsın sadece. Okulun uzar.
Erkek öğrenciler (kayıt yenileme ve/veya derse kayıtlanma ) işlemlerini yerine getirebilirler. Ancak kayıt yenileme ve/veya derse kayıtlanma askerliklerinin tecilini sağlamaz.
Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Bu yolla ayrılan öğrencinin kaydının yeniden yapılması mümkün değildir.
En İyi Cevaplar. öğrenci işleriyle görüş. mazeretli kayıt yapılır veya danışmanın yardımcı olur. üniversitesine göre değişiyor.
İşte, üniversite ders seçim tarihi ve kayıt ekranı 2023! YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos tarihinde başladı. Adayar, 1 Eylül 2023 tarihine kadar kayıtlarını tamamlamak zorunda. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.
Ocak ayına kadar kredi ve burs yatmaya devam eder, diğer dönem kayıt yenilersen öğrenim kredin kesilmez. Eylül ayında kaydını yenilemezsen Ocak ayında kesilir. Kesildiği taktirde de kayıt yaptırdıktan sonra E-devlet üzerinden tekrar açtırabiliyorsun.
Ancak öğrencinin ders seçimlerinde akademik danışmanı ile irtibat içinde olması önemlidir. Ders kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen ve de danışman tarafından kesinleştirilmeyen öğrenciler o dönem için kayıtsız sayılır ve öğrencilik haklarından faydalanamaz.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer. Kayıt yenilenmeyen yıl/yarıyıllar azami öğrenim süresine dâhil edilir.
Üniversitelerde hazırlık sınıfı okuyacak öğrencilerin herhangi bir ders kaydı yapması gerekmiyor. Üniversite 1. Sınıf öğrencilerinin genelde ders kaydı yapması gerekmiyor fakat üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermekte olduğu için kazanmış olduğunuz üniversitenizin öğrenci işlerini aramanız daha iyi olacaktır.
2. Bizde kaydı yaptıktan sonra onayın pek önemi olmuyor hoca kafasına göre yapıyor yapmasa da öğrenci işleri hallediyor. 6. bazı üniversitelerde hoca onaylamasa da otomatik onaylanıyor. sen onaylayıp kesinleştirdiysen panik yapmanı gereken bir durum yok.
Dekana bağlı. Duruma göre 30sn ile 2 gün arası değişir.
Sınıfta kalan, kayıt sildiren ya da disiplin suçu işleyen öğrencilere okul yönetimi tarafından tasdikname verilir. Tasdikname alan öğrenciler tasdikname aldıkları okula geri dönemez ve aynı okulda eğitim hayatına devam edemez.
Af çıktığı zaman, terör hariç her ne olursa olsun(kendi isteği dahil) ilişiği kesilenler kayıt yaptırabilir diyor. Siz de 4 yıllıktan kendi isteğinizle sildirdiğiniz için ayrıldığınız fakülteye geri dönebilirsiniz.Önlisansta aldığınız ve lisansla uyumlu olan dersleri de muaf edebilirler.
“Pasif öğrenci, kayıtsız geçirdiği yarıyıllara ait öğrenim ücretinin üçte birini ve kayıt yaptırılacak yarıyıla ait ÖSYM bursluluk oranlarına göre hesaplanmış öğrenim ücretinin tamamını ödemek koşuluyla ertesi yarıyıl başında kaydını yenileyebilir.”
Pasif öğrenci yazan kişilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimine göre ders seçim işlemlerini yapmalarının ardından danışman onayı ile aktif öğrenci yapılması mümkündür. Ders kaydı yapılana kadar ''pasif öğrenci'' olarak sistemde gözükmesi mümkündür.
2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılında ders kaydı yapan öğrenciler Öğrenci Bilgi Sisteminde "Aktif", ders kaydı yapmayan öğrenciler ise "Pasif" olarak gözükecek, bilgileri YÖKSİS'e bu şekilde aktarılacaktır. Öğrenim durumu "Pasif" olarak gözüken öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri