Sirke, sabun, boraks, karbonat, çamaşır sodası v.b hem kolayca bulunabilir hem de ucuzdur.
Kimyasal deterjanlar yerine evde kolaylıkla doğal deterjanınızı elde edebilirsiniz. Bunun için sabun rendesi, sirke, boraks gibi malzemelerden faydalanabilirsiniz.
1 bardak suyun içine sirkeyi, lavanta yağını ve karbonatı ilave edin. İyice karıştırın. Her yıkama öncesinde çamaşır makinenizin yumuşatıcı bölümüne karışımdan yaklaşık 1 fincan koyarak çamaşırlarınızın doğal yollardan yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz. Tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
Bulaşık makinesi deterjanı yerine sirke ve limon tuzu karışımı Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
“Iyon yıkama” sistemine sahip çamaşır makinesi
“Ion Wash” (İyon yıkama) sistemine sahip olması sayesinde Evaque, çamaşırları deterjansız yıkayabiliyor.
Temel olarak tüm sabunlar ve deterjanlar sülfat bazlıdır ancak katkı maddeleri farklıdır. Yani bulaşıklardaki kiri çıkartmak için kullanılan katkı maddeleri cildiniz için tahriş edici olurken sabunlar da bulaşıklar üzerindeki yağları temizleyecek kadar güçlü katkı maddelerine sahip olmayabilir.
Canan Karatay çamaşır deterjanı yerine alternatif bir ürünü işaret etti. Canan Karatay, kendi evinde çamaşır deterjanı yerine sodyum bikarbonat kullandığını açıkladı. Beyazlatıcı etkisi ve güçlü temizleyici özellikleri ile sodyum bikarbonat, aynı zamanda bizlerin halk arasında karbonat olarak bildiğimiz ürün.
Bileşiminde Hindistan cevizi, palmiye, buğday ve patatesten elde edilen hammaddeler içermektedir. Boya, Petrokimyasal madde, Formaldehit, fosfat ve içermez. Formülasyonda kullandığımız anyon aktif madde suda biyolojik olarak parçalanabilirliği olan doğada biyolojik birikme yapmayan ve ekotoksik değeri düşük maddedir.
Sabun tozu leke çıkarıcı ürünler gibi elde ve çamaşır makinesinde kullanıma uygundur.
Doğanın kirlenmesine izin vermeden çevreci yıkama yaptığınız gibi, giysilerde deterjan kalıntıları da kalmadığından cilt allerjilerini önlüyor. Çamaşır makinenizin ayarlarında durulamayı kendiniz ayarlayabiliyorsanız kısa bir durulama yeterli oluyor ve dolayısı ile sudan da tasarruf etmiş oluyorsunuz.
b) Karbonat ile çamaşır yıkanır mı? Tabii ki. Çamaşır makinesinde karbonatı güvenle kullanabilirsiniz. Karbonat mükemmel bir koku gidericidir.
Elde çamaşır yıkamak için deterjan, sıvı sabun veya beyaz sabundan hangisini kullanırsanız kullanın, yıkama işlemini mutlaka eldivenle birlikte yapmalısınız. Beyaz sabun bile kullansanız eldiven takmayı ihmal etmemelisiniz.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur.
Organik yani doğal deterjanlarda kimyasal madde içeriği azdır. Bu nedenle son derece güvenilir bir şekilde kullanılabilir. Organik deterjanlar arasında bebek deterjanları da vardır. Siz de bu deterjanlar ile bebeğinizin cildini koruyabilirsiniz.
Çiçeğim çamaşır sodası deterjan ile birlikte kullanıldığında çamaşırlarınız yıpranmadan tertemiz olur. Elde ve her türlü çamaşır makinesinde güvenle kullanabilirsiniz.
Karbonat, sirke, Arap sabunu gibi ekonomik malzemelerle bulaşık makinenizi kolayca kir ve kokudan arındırabilirsiniz. Bu malzemeleri bulaşık makinesi borusu nasıl temizlenir diye düşünüyorsanız da kullanabilirsiniz.
Malzemeler Arap sabunu ( 250 gr) Carbonat ( 4 yemek kaşığı) Su (1,5 bardak) Önce arap sabununu koyup, 4 kaşık karbonatı ekleyin . Uzerine ılık suyu ekleyin ve mikserle karıştırın. Bu kadar basit. Ellerinize zarar vermeyen ve bulaşıklarınızı güvenle yıkayabileceğiniz bir temizleyici.
Aslında ilk Fairy 28 Aralık 1898 tarihinde satışa çıkarılmıştır. Sadece İngiltere'de üretiliyordu. Sonraki senelerde Avrupa'nın diğer ülkelerinde de satılmaya başlandı. Markanın ismi İngilizce'den "Peri" anlamını veriyor. 13 Nisan 1900 tarihinde Fairy sabunları sunuldu.
SÜNGER YERİNE FIRÇA TERCİH EDİLMELİ Toplanan tüm süngerlerin bulaşık yıkamak için kullanıldığı belirtildi. Portekiz'den gelen 20 süngerden 19'u haftada beş ile altı kez veya daha sık kullanıldı.
Karatay bu kez son dönemde kullanımı yaygınlaşan dezenfektanlar ve deterjanlar hakkında konuştu. Deterjanlarda bulunan kimyasalların son derece zararlı olduğuna dikkat çeken ünlü profesör “Ben çamaşırlarımı İngiliz karbonatı ile yıkıyorum” dedi.
Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın. Bulaşıkları da makinede değil normal sabunla yıkayın. Evde kullanılan temizlik malzemeleri sadece çarşaflarda vs. kalmıyor, havaya da karışıyor ve biz bunları soluyoruz, vücut o zehir içeri girmesin diye burnu tıkıyor. Vücut kendini böyle koruyor.”
Serap Kunak doğal deterjan yapımını şöyle anlattı: “Bir su bardağı karbonat, bir su bardağı çamaşır sodası, bir yemek kaşığı ezilmiş limon tuzu ve bir yemek kaşığı kaya tuzunu bir kaseye koyup karıştırıyoruz. Bunun içerisine güzel koku vermesi için 1 damla limon yağı koyuyoruz. Hepsini güzelce karıştırıyoruz.
Bulaşık makinesi ise çamaşır suyu kullanımına uygun bir deterjan değildir. Çamaşır suyu güçlü formülasyonuyla makinenin iç aksamına zarar verebilir. Ayrıca bulaşık makinesi az su ile temizlik vadettiği çamaşır suyu kullanıldığında bulaşıklarınızın üzerinde kalıntı kalmasına ve sizi hasta etmesine sebep olacaktır.
Granüllü ya da toz formda olan deterjanları, tablet ya da jel paketleri ve sıvı deterjanları bulaşık makinenizde kullanabilirsiniz. El sabunu, çamaşır suyu, limon gibi kimyasallar ve diğer maddeler makinenize zarar verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri