Mama ile devam sütü arasındaki fark nedir? Formül mama ile devam sütü arasında aslında hiç fark yok. Her iki ürün de aynı sadece farklı şekilde adlandırılıyor. Devam sütü almaya karar verdiyseniz 1, 2 ve 3 gibi farklı numaralarda ürünlerle karşılaşabilirsiniz.
Devam sütü halk arasında bilinen adıyla mama, anne sütüne en yakın özellikleri taşıyan formül bir süttür. Devam sütü formül süt olarak tanımlanabilir. Organik sütlerin yapısına bebek gelişimini destekleyen bazı faydalı maddelerin eklenmesi ile elde edilir.
El değmeden hazırlanır. A, D, C, B6, B12 vitaminleri kaynağıdır. Su ile hazırlanır. Devam sütü içerdiği için ayrıca süt eklemenize gerek yoktur.
Anne sütü ile devam sütleri arasındaki en büyük fark bebeklerin sindiriminden kaynaklanmaktadır. Çünkü devam sütlerinde yüksek miktarda kazein bulunmaktadır. Bu madde anne sütünde de bulunmasına rağmen oranı son derece düşüktür ve bebeklerin sindirim sistemleri tarafından kolaylıkla sindirilebilmektedir.
0-12'nci aylar arasında inek sütüne başlanmaması önerilir. 1 yaşından sonra bebek, inek sütünü sindirmeye hazırdır.
İlgili 43 soru bulundu
Yukarıda belirttiğim şekilde bir gündüz beslenmesi düzeni olan 1 yaşındaki bir çocuk gece aç kalmaz. Çocuk uyumadan önce süt içmeye çok alışmışsa yarım saat önce sadece anne sütü ya da devam sütü verilebilir (içine bisküvi katılmamış). Yalnız biberonuyla yatmasına izin verilmemelidir.
Bu nedenle hiçbir mama, enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı anne sütü gibi koruyucu değildir. Anne sütü içeriği ile eşleşemez: Mamalar bebeğin ihtiyacı değiştikçe değişen anne sütü içeriğini henüz birebir sağlayamamıştır.
Çocuk devam sütü ile bebeğinizin muhallebisini yapabilirsiniz. (200 ml su 2 tatlı kaşığı pirinç unu ile pişirilir, pişme işlemi bittikten sonra 6 ölçek çocuk devam sütü ilave ederek karıştırılır, muhallebiniz hazırdır.)
Bebek beslenmesinde son derece önemli ve değerli olan anne sütü yetersizliğinde bebeğine destek olarak verebileceğin en doğru gıda, devam sütü. Bu nedenle tabii ki bebeğin için faydalı. Ancak sütün yeterliyse bebeğini emzirebildiğin kadar emzirmen en iyisi.
Bebeğiniz günde 2-3 biberon kadar devam sütü içebilir. İçtiği miktar da bir seferde, her bebeğin kendi ihtiyacına göre değişmekle birlikte ortalama olarak 210-240 ml civarı olabilir.
İçine sütü koyduğun küçük bir bardağın kenarını bebeğinin alt dudağına hafifçe daya. Sonra bardağı biraz devirerek sütü bardağın kenarına kadar getir, tam bebeğinin dudaklarının yetişeceği kadar. Bebeğin uyanık olmalı ve hem ağzını hem de gözlerini açmalı. 3. Yavaş yavaş içir.
Bebeklerde hazır mama 2 yaşına kadar kullanılabilir. 1 yaşını geçtikten sonra ihtiyacına göre hazır mamayı kesebilir ya da arttırabilirsiniz.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür.
Anne sütü olmayan veya yetersiz olan bebeklere altıncı aydan sonra anne sütü yerine verilmeli. İlk aylarda verilen bebek sütüne göre daha besleyici daha çok tok tutan ve sindirimi biraz daha zor olan süttür.
Suyun bebeğe hiçbir zararı bulunmuyor. Ancak, bebeğe su verilmemesinin temel sebebi, zaten çok az miktarlarla beslenen bebeğin anne sütü yerine su içmesinin önüne geçmek. Buna karşın, bebek anne sütü haricinde mama gibi ek bir gıda alıyorsa, bebeğe su vermek gerekebiliyor.
Anne sütünün yerini hiç bir besin veya süt tutmaz. Hatta inek sütü, bir yaşına kadar olan dönemde bebek için bazı olumsuzluklara da yol açabilir. Tamamlayıcı beslenmenin içeriği, zamanlaması ve uygulanma şekli sanıldığından daha önemlidir.
Mesela bebeklere anne sütü aldıkları ilk 6 aylık dönemde kesinlikle su verilmez. Ancak ek besinlere geçtikten sonra su verilmeye başlanır. 6 aydan önce normal şartlarda anne sütü alan bebeğin ihtiyacı anne sütü içeriğindeki su ile karşılanır.
Yoğurt vermek için uygun saat ikindi saatleridir. Devam sütü veya anne sütü ile yoğurt yapılışı: 90 ml kaynar su ılıdıktan sonra su içine 4 ölçek devam sütü koyarak karıştırın. İçine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyip oda sıcaklığında 5 saat hareket ettirmeden mayalayın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
Toz halde ya da içime hazır sıvı halde satılırlar. Temelde bebeklerin ihtiyaç duyduğu protein, karbonhidrat, vitamin, mineral gibi tüm besin ögelerini içerirler.
Devam Sütü Nedir? Anne sütünün eksikliğinde kullanılan devam sütlerine aynı zamanda bebek maması da denir. Devam sütleri, inek sütünün içine çeşitli besinlerin katılmasıyla oluşur. Devam sütünün, anne sütünün yerine kullanılmasının en büyük sebebi içerdiği bileşenlerin benzer olmasıdır.
Almanya'da bulunan kil biberonlar, 5.000 yıldan daha uzun bir süre önce anne sütünü ve zayıf çocukları desteklemek için kullanılmış olabilir.
Anne sütünün kalitesi için proteince zengin beslenmek, bolca yeşil yapraklı sebze tüketmek de tavsiye edilenler arasında. Anne sütünün kalitesi için kuru incir, hurma, badem, ceviz, fındık gibi besin değeri yüksek gıdaların alınması ve bol sıvı tüketimi de çok değerli.
ANNE SÜTÜ AZLIĞININ BELİRTİLERİ
– Bebeğinizin katı dışkılamasının sayısı az, koyu renk ve kıvamda olması sütünüzün az olduğunu ifade eder. Bebeğiniz günde 5 defa katı dışkı yapıyor ve hardal renginde oluyorsa sütünüz yeterli demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri