Okul idareleriyle muhtar ve mülki amirlerin bu vazifeleri devamsız öğrenciler hakkındaki kovuşturmanın her safhasında devam eder.
MADDE 18 – (1) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Çocukların devamsızlıkları, okul öncesi eğitim kurumlarında (Değişik ibare:RG-14/10/2023-32339) okul öncesi öğretmeni, ilkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise okul yönetimi tarafından e-Okul sistemine işlenir ve yöneticiler tarafından takip ...
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre ise “Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul/e-Mesem sistemine işlenir.” ifadesi geçmektedir.
Sınıf öğretmenine yoklama izni vermeye gerek yoktur, öğretmenlere kendi sınıflarında otomatik olarak izin verilir. Fakat sınıf öğretmeninden başka bir öğretmenin mazeret kabul edebilmesini istiyorsanız, ona izin vermeniz gerekir.
Madde 56 – (Değişik: 23/1/2008-5728/282 md.) Muhtarlıkça veya mülkî amirce yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veli veya vasiye okul idaresince tespit edilen çocuğun okula devam etmediği beher gün için onbeş Türk Lirası idarî para cezası verilir.
İlgili 42 soru bulundu
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
a) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul/e-Mesem sistemine işlenir.
Veliler artık okul yönetimi ya da öğretmenden randevu almadan okula giremeyecek. Karar yeni eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlanacak.
öğretmenler her ne kadar yönetmelik sebebiyle. arama yapma haklarının olduğunu düşün. buseler de. bu husus kanunen düzenlenmediği için kanuna aykırıdır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı önemini korurken, öğrencilerin konuyu detaylı araştırması ise hız kesmiyor. Okulun son haftası yoklama alma inisiyatifi bulunmakta olup bazı öğretmenler bunu kullanmayabilmektedir.
Madde 27 —İlköğretim kurumlarında öğrencilerin okula devamları zorunludur. olmayan bir yere gidenlerin durumu, okul yönetimince e-okuldaki devam bölümüne zamanında işlenir. Öğrencilerin devamsızlıkları, e-okul sistemi üzerinden okul yönetimlerince sürekli takip edilir.
3- Devamsızlık
ÖĞRETMEN • Yoklama alır. aranır. devamsızlık mektubu gönderir. Raporlu öğrenciyi okula kabul etmez.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
Yönetmeliğe göre öğrenciler 20 gün özürsüz, 25 gün de özürlü devamsızlık yapabiliyor. Özürlü devamsızlık için yönetmelikte belirtilen durumlar için resmi belge, rapor alınması gerekiyor. Ancak genelgeyle, resmi rapor alınmasına gerek kalmadan öğrenciler velilerinin izniyle 25 güne kadar devamsızlık yapabilecek.
AMAÇ Eğitim – Öğretim Süreçlerinden Tam Olarak Faydalanma KURAL Okula devam zorunludur. UYGULAMA AŞAMALARI ÖĞRENCİ • Devamsızlık durumunda; devamsızlık durum belgesini okul idaresine teslim eder (dilekçe /rapor). yardımcısına teslim eder. 3 gün süresince okula gelmeyen öğrencinin velisini arar.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre devamsızlık silmek yasal değil. MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir diyor, silinebilir demiyor.
Özürsüz devamsızlığı 20 günü geçen öğrenciler, bu sınırı 1 gün dahi geçerse devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapar. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir.
Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Liselerde artık devamsızlık affı da yapılmayacak.
DEVAMSIZLIK 10 GÜN OLURSA SINIFTA KALINIR MI? Lisede 10 Gün Devamsızlık olursa sınıfta kalma süreci 9,10,11'inci sınıflar için geçerli olacaktır. 12'nci sınıflar ise bu durumdan muaf tutulacaktır.
Millî Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik kapsamında devamsızlık konusu açıklanmıştır. 10 gün ve üzeri özürsüz devamsızlık yapan, 20 gün ve üzeri özürlü devamsızlık yapan öğrencilerin ders puanları ne olursa olsun öğrenciler başarısız olarak sayılır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri