C ve B vitamini içeren rezene tohumlarından demlenen çay ile hazımsızlık ve sindirim problemlerinize çare bulabileceğiniz gibi vücutta biriken ödemi de kolaylıkla atabilirsiniz. Şişkinliği gideren rezene çayı aynı zamanda baş ağrısını dindirebilir, stresi azaltır, sakinleştirir. Gaz giderici özelliğe sahiptir.
Karın bölgesini sıcak tutmak, bitki çayları, egzersiz ve yürüyüşler ağrının geçmesinde yardımcı olabilir. Ancak sürekli devam eden ağrılarda mutlaka doktora başvurulmalıdır.
Gazlı içeceğin yüksek asitliği bazı hastalar üzerinde mide asidi gibi davranır ve şiddetli karın ağrısı ve tıkanıklık sorunlarını ortadan kaldırabilir. Fikre odaklanmak: İçerdiği kafein sebebiyle tıpkı sabahları içtiğiniz fincan kahveniz gibi, kola da oldukça uyarıcı özelliklere sahiptir.
İlgili 28 soru bulundu
Karın ağrısına ne iyi gelir, karın ağrısına en iyi gelen şeylerin başında bol su tüketmek gelir. Bol su tüketmek karın ağrısına da faydalı olacaktır. Karın ağrısına ne iyi gelir, Ağrıyı hafifletmek için karın bölgesine ısıtmak faydalı olacaktır.
Aniden ve şiddetli karın ağrısına dikkat!
Çok kısa sürede ve şiddetli başlayan karın ağrılarının altında apandisit, safra kesesi iltihabı, mide delinmesi, pankreas iltihabı gibi önemli hastalıklar yatabilir. Ani başlayan karın ağrısı yaşayan her hasta detaylı bir şekilde ele alınmalıdır.” diye konuştular.
Karın ağrısı birçok olası nedeni mevcuttur. Gaz ağrıları, hazımsızlık veya kas ağrıları gibi en yaygın nedenler genellikle ciddi değildir. Menstrüasyonla ilişkili kramplar da alt karın ağrısının potansiyel bir kaynağıdır, ancak bunların daha yaygın olarak pelvik ağrıya neden olduğu bilinmektedir.
Ağrının yanında ateş, bulantı, kusma, ishal, kanama, kabızlık gibi yandaş şikayetler varsa, -Karın ağrısı ani başlayıp giderek şiddetlenip geçmediğinde -Ağrı hafif bile olsa çok uzun süren (günler, haftalar süren ağrılar) ağrılarda mutlaka bir hekime başvurmalısınız.
Mide üşütmesi; sulu ishal, karın krampları, bulantı, kusma ve bazen de ateş ile seyreden bir bağırsak enfeksiyonudur. Tıbbi literatürde viral gastroenterit olarak adlandırılan mide üşütmesi, kişiye en yaygın olarak enfekte bir kişiyle temas veya kontamine yiyecek ya da su tüketimi yoluyla bulaşır.
Evde karın ağrısını geçirmek isteyenlerin aklına gelen ilk yöntem her zaman sıcak su torbası oluyor. Sıcak su torbasını sıcak su ile doldurup bir süre karnınızın üzerine koyabilirsiniz. Karın ağrısına iyi gelen bir diğer yöntem de sıcak duş almaktır. Sıcak duş almak kan dolaşımını artırır ve kasları gevşetir.
Karın ağrısı apandisit açısından çok önemli bir belirti olmakla birlikte her ağrı apandisite bağlı gelişmiyor. Karın ağrısında yapılan en önemli hata ise ağrı kesici kullanmak.
Kolon spazmı, kolondaki kasların aniden ve kendiliğinden kasılması halidir. Kolon spazmları sıklıkla “Irritabl Bağırsak Sendromu” (IBS) ile ilişkilendirilir. Bu spazmlar, durumun bir işareti veya semptomu olabilir. IBS'de yaygın olarak gözlemlenen bağırsak bozukluğu bazen "Spastik Kolon" olarak da adlandırılır.
Elma sirkesi de karın ağrısını geçiren yöntemlerden biridir. Bir bardak suyun içine bir çay kaşığı bal ve bir çorba kaşığı elma sirkesi karıştırılır. Hazırlanan bu karışım, yavaş yavaş içilir. Bu karışımla karın ağrısına karşı şifa bulunabilir.
Orgazm sırasında pelvik kaslarınız kasılır. Bazı insanlar için bu kasılmalar alt karın ve pelviste ağrılı kas spazmlarına neden olur. Orgazm sırasında veya sonrasında ağrı disorgazmi olarak da bilinir.
Karın bölgesine bastırdığınızda bu bölge normalden daha sert ya da şiş hissediliyorsa (ağrıyla birlikte) apandisit olabilir. Apandisit ağrısı yürümenizi zorlaştırabilir. Ayağa kalkın ve yürüyün, yürürken dahi ağrı yaşıyorsanız bunun sebebi apandis iltihaplanması olabilir.
Aniden başlayan ve çok şiddetli geçen karın ağrıları “akut karın” olarak isimlendirilir. Yaklaşık 6 saat içinde başlayan karın ağrıları bu sınıfa girer. Birden başlayan bu ağrıların altında; apandisit, mide delinmesi veya pankreas iltihabı gibi önemli rahatsızlıklar yatıyor olabilir.
Uzun süre açlık sırasında safra kesesi içinde kalan safra koyulaşır, akışkanlığı azalır ve yeni taşların oluşum riski artar. Bu durum, özellikle aşırı yağlı besinlerin yenmesi sonrası hazımsızlığa, karın ağrısına, bulantı ve kusmaya neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri