Genellikle, devirdaim pompasının yaşam süresi 100.000 ile 150.000 km arasındadır. Ancak, aşırı yük altında çalışan veya sık sık uzun yolculuk yapan araçlar için daha düşük bir yaşam süresi beklenebilir. Devirdaim pompasının değiştirilmesi, aracın motor performansını ve güvenliğini kontrol etmek amacıyla önerilir.
Devirdaim pompası elektrikli bir motor olduğu için herhangi bir arızada tamir veya bakım genelde mümkün değildir ve değiştirilmesi gerekir.
Triger Kayışı Kaç Km'de Değişir? Triger kayışının değişimi sadece kullanım süresi dolunca yapılmamaktadır. Eğer 3 yıl içerisinde 90.000 kilometre yol alındıysa, triger kayışı gözden geçirilir ve genellikle değiştirilir. Özetle, 90.000 kilometre ya da 3 yıl sonunda triger kayışı değişimi gerçekleştirilmelidir.
Devirdaim pompası bozulursa, motorun hararet yapmasına ve silindir kapak contasının yanıp pistonun da erimesine neden olarak büyük zarar görür. Isı dengesini kuramayan devirdaim, motordaki suyun sürekli ısınmasına ve radyatördeki suyun da soğumasına neden olur.
İlgili 23 soru bulundu
Genellikle, devirdaim pompasının yaşam süresi 100.000 ile 150.000 km arasındadır. Ancak, aşırı yük altında çalışan veya sık sık uzun yolculuk yapan araçlar için daha düşük bir yaşam süresi beklenebilir. Devirdaim pompasının değiştirilmesi, aracın motor performansını ve güvenliğini kontrol etmek amacıyla önerilir.
Devirdaim pompası aracınız için stratejik bir öneme sahiptir. Belirli periyodlarda değiştirilmesi gerekmeyen fakat dikkat edilmesi gereken bir parçadır.
Devirdaim pompası bozulursa, motorun hararet yapmasına ve silindir kapak contasının yanıp pistonun da erimesine neden olur. Eğer aracınızın motoru olması gereken sıcaklığın üzerine çıkar ise hararet yapar ve büyük zarar görür.
Devirdaim pompası, destek plakasına sahip iki parçalı bir ünitedir. Gövde ile arka kapak arasındaki conta su sızdırıyor olabilir. Pompanın iç mekanizmasında bir problem meydana gelmişse yine görevini yapamaz ve su kaçağına neden olur. Devirdaim pompası, arızalanmasını beklemeden düzenli aralıklarla değiştirilmelidir.
Motor çalışırken kendi içinde Devir daim eder, 80 dereceden sonra su radyatör den devirdaim eder. 90 dan sonra da fan açılır.
Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.
Triger zinciri değişimi profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. 100.000 kilometrede bir veya her 3 yılda bir triger zincirinin değişmesi gerekir.
Kombiniz kalorifer konumunda çalışırken sirkülasyon pompası sürekli olarak devrededir. Kalorifer konumundan sıcak su konumuna geçildiğinde sirkülasyon pompası bir süre daha çalışmaya devam eder ve daha sonra kendiliğinden devreden çıkar.
Triger seti motorda bulunduğu yer ve fonksiyonu açısından araçların ayrılmaz bir parçasıdır. Setin içinde kayışı, gergi bilyası ve devirdaim pompası bulunur.
Triger kayışı veya zinciri belirli yıl veya km'ye bağlı olarak periyodik değişim isteyen üründür. Devridaim pompası ise arıza vermediği sürece değişim yapılmaz.Periyodik değişimi yoktur. Triger dişlisi ile devirdaim pompası, ikisi de triger kayışına bağlı hareket ediyorlar.
Triger kayışı ile birlikte neler değişir araştırmacıları için; su pompası, termostat veya radyatör gereçleri sayılabilir. Tüm bakım ve onarım işlemlerinde olduğu gibi kayış bakımları ve değişimi gibi kritik işlemlerde de uzman uygulayıcıların tercih edilmesi oldukça önemlidir.
Ancak motorun su eksiltmesi, normal bir durum değildir. Yani “motorun suyu eksilebilir” algısı yanlıştır. Araç motor suyu eksilirse bir sızıntı var demektir. Sızıntı varsa radyatörde çatlak, delik ya da aşınma olabilir veya radyatör kapağı contasında sorun olabilir.
Ayrıca hararetin aşırı yükselmesini önleyerek ortaya çıkan ısıyı etkili bir şekilde emer. İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir. Çoğu radyatör yaklaşık 2 galon sıvı tutabilir.
Devirdaim Pompası Çekişi Etkiler Mi? Devirdaim pompasının çekişi, pompanın çalışmasını etkileyebilir. Çekiş, pompanın çalışma hızını ve su akışını kontrol eden bir parametredir. Pompanın çekişi düşerse, su akışı azalabilir ve bu durumda pompa motoru da daha fazla enerji harcayarak çalışma gücünü arttırabilir.
devirdaim kasnağı ve mili dışarıdan gözükür, dönüyorsa içteki parçada sorun vardır. hararet müşürü, fan, radyatör ve borularını ve boru bağlantılarını kontrol edebilirsiniz. radyatör suyunda gariplik yoksa bu sayılan parçalara yoğunlaşın. su bulanıksa conta gitmiştir.
Zamanla eskiyen devirdaimin kanatları eskir ve suya karşı direnç oluşturamaz ve suyu yönlendiremez hale gelir. Bu durum da motor içerisindeki suyun sürekli ısınmasına, radyatördeki suyun ise sürekli soğumasına neden olur yani motor sıcaklığı bir dengeye ulaşamaz. Bu durum da hararete neden olur.
Triger kayışının pek çok önemli görevi bulunur. Bu sorumluluklardan biri de motor soğutma sıvısıdır. Triger kayışı, birçok araba modelinde devirdaim pompasını hareket ettirme görevini üstlenir.
Triger zincirinin ömrünü uzatmak için aracın motorunun yağ bakımları zamanında yapılmalıdır.
Triger kayışı motorun soğutma sıvısından da sorumludur. Birçok otomobilde devirdaim pompasını hareket ettirir bu hareket ile motor soğutma sıvısının soğutma işlemi içerisine girmesini ve soğutma işlemini yerine getirmesini amaçlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri