En İyi Cevap. Eğer su vanasını tamamen kapatırsan evi asla su basmaz. Tabi evde el yıkamak, sifona basmak veya banyo yapmak için su kullanacağın zaman vanayı açman gerekecek, açtığında su basmazsa hiç basmaz.
su kesintilerinde açık unutulan çeşme,patlayan çürük su borusu,su doldururken unutulan kova gibi sebeplerle,kuru olması gereken ev zamininin su ile kaplı olması durumudur.
Su Basması Nedenleri
Yağmur suyu giderlerin kapasitesinden fazla olduğunda dış alanlardaki su seviyesi yükselerek ilk katları su basmasına neden olabiliyor. En üst ve ara katlarda oturanlar ise çatı ve balkon giderlerinin yetersiz olması durumunda yağmur suyu basması sorunu yaşayabiliyor.
Sudayken ASLA cereyan ana akım bağlantısını kendiniz açıp kapatmayın veya elektrik izole edilmiş bir alet veya cihaz kullanın. sistemine kontrol ettirin. girin, evde daha fazla kalmadan önce evi bir süre (en az 30 dakika) havalandırın. Evinizi su bastıysa ve birkaç gün kapalı kaldıysa, evinizde küf olduğunu varsayın.
“Su baskınında hangi kurum aranır?” sorusunun cevabı itfaiyedir. Yardıma ihtiyaç duyduğunuz durumda itfaiyeyi arayabilirsiniz. Eğer konut sigortanız varsa sigortanızın sunduğu teminatlar da bu konuda size yardımcı olabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Sudan etkilenen parkeyse maalesef hepsi şişer. Bizim mutfakta damla damla akmış tesisattan.
Tüm hasar durumları için kurutma süresini genelleyecek olursak: „Optimum temel koşullar sağlanır ise, kurutma işlemlerinin bir çoğu genelde 3 ila 4 hafta arası sürer. “ Niye bu kadar uzun diye şaşırmış olabilirsiniz.
Su baskınının meydana gelmesine kiracının kullanım hatası ya da ihmali neden olmuşsa oluşan zararlardan kiracı sorumludur. Ancak kiracının hiçbir kusuru olmaksızın su tesisatının yıllar boyu kullanılmasından kaynaklanan yıpranma dolayısıyla bir su baskını gerçekleşmişse zararlara ev sahibinin katlanması gerekir.
Kısa vadeli olarak ele alınırsa su bina temeline zarar vermez. Ancak yer altında olduğu için bina temelinin betonu uzun süre suya maruz kalır. Uzun süre su ile temas eden beton zamanla kararmaya başlar ve çürüme söz konusu olur.
Konut sigortası, poliçedeki teminat kapsamına göre su hasarının belli bir miktarını ya da tamamını karşılar. Bu durum tamamen sizin ihtiyacınıza göre belirlenir. Konut sigortası su baskını teminatını genişleterek komşularınızın su baskınından zarar görme ihtimaline karşı da gerekli güvenceyi sağlayabilirsiniz.
Can ve mal kaybına yol açan sel felaketleri Karadeniz dışında en fazla Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde görülüyor. Bu bölgelerin jeolojik özellikleri de bu afetlerin yaşanmasında önemli bir faktör.
Bu davanın taşınmazın bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesinde açmak gerekir. Hâkim bilirkişi incelemesi yaptırarak, su tamiratının yaptırılmasına hükmeder. Bu bedeli de sorumlu olan üst kat komşu öder. Alt kat komşunun evindeki boya ve badana ya da diğer zarar ziyandan da zarar veren bu komşu sorumlu olur.
Tesisatın yılların verdiği etki ile yıpranması nedeniyle bir hasar oluşmuşsa bu hasarı ev sahibinin gidermesi gerekir. Ancak hatalı kullanımdan yahut normal kullanım dışında zarar verici bir davranış varsa bu takdirde masrafların kiracı tarafından karşılanması gerekir.
Evdeki su kaçağı nasıl bulunur? Bu sorunun cevabını verebilmek için, dairenize ait ana su vanasını kapatmanız gerekir. Ana su vanasını kapatmanıza rağmen su sayacı dönmeye devam ediyorsa evinizde su kaçağı olduğu anlamına gelir. Böylece evdeki su sızıntısı kesin olarak tespit edilir.
Mesela laminat parkenizde su, sıcaklık ya da olası herhangi bir durumdan dolayı meydana gelen problemleriniz şişme, parçalanma, kırılma gibi durumlarda parkeler dikkatli bir şekilde sökülmelidir, zemindeki bozukluklar varsa düzeltilme, nem problemleri varsa kurutulmalı daha sonra yeniden parkeler döşenmelidir.
Suyu kapatın.
Su sızıntısının daha kötü bir hal almasını önlemek için yapabileceğiniz ilk şey su kaynağını kapatmaktır. Vana veya stop valfi, genellikle mutfakta veya banyoda bulunur ve kapattığınızda evinize gelen suyu anında keser. Su sızıntısı, izole edebileceğiniz belirli bir kaynaktan geliyor olabilir.
Özellikle binaların bodrum katlardaki taşıyıcı kolon ve kiriş sistemleri, su yalıtımsız ise, yoğuşma etkisiyle korozyona uğrar. Korozyon, kolon ve kirişlerin taşıma gücü zayıflar ve bina her an yıkılabilir.
Beton kalitesinin denetlenmediği ülkemizde su taşıyıcı yapı elemanları içerisine rahatlıkla girmektedir. Binalarımıza nüfus eden su, yapımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur.
“Yerin kaç metre altından su çıkar?” sorusunun cevabını bulabilmek için kaynağın derinliğinin bilinmesi gerekmektedir. Bu kapsamda yer altı suları, her bölgede farklı derinliklerde olabilmektedir. Sondaj yöntemiyle ulaşılabilen sular bazen 1000 metre, bazen ise 100 metrede çıkabilmektedir.
Yani şofbenin su borusunun patlaması ve alt daireye zarar vermesi, üst katın mal sahibinin değil, oturan kiracıların sorumluluğudur.
Kişinin mal ve mülk kaybı yaşayacağına işaret eder. Bazı rüya yorumcuları ise rüyada evi su basmasını hayırlı bir rüya olarak ele alır. Eğer rüyayı gören kişi evli ise hanesinde huzur ve mutluluğun eksik olmayacağına yorulurken, bekar rüya sahibinin de kısa sürede hayırlı bir evlilik yapacağına işaret edilir.
Gider Borusu Tıkanıklığı Kimin Sorumluluğundadır
Eğer bu tıkanıklık veya kaçak bina kanalında fakat sorun sadece sizin dairenizi etkiliyorsa yine sorumluluk tüm apartmana aittir. Çünkü bina hattında bir tadilat işlemi gerekir. Bu işlem ise ortak alan olduğu için tüm binanın sorumluğundadır.
Duvarın arkasındaki sızıntının görünmediği durumlarda, sızıntıyı koku duyunu kullanarak tespit edebilirsin. Duvarlara sızan suyun hiçbir zaman kuruma şansı olmadığı için duvarlar nemli, küflü bir koku yaymaya başlayacaktır. Küf kokulu duvarlara genellikle diğer sızıntı belirtileri eşlik eder (renk değişikliği gibi).
Banyodan alt kata su sızıyorsa fayans aralarındaki derz dolgu işlevini kaybetmiş olabilir. Banyo zeminine su dökülmesi sırasında fayans aralarına sızan su alt katın tavanında kendini gösterir. Bir diğer sebep ise; gider borularında meydana gelen su kaçaklarıdır. Bu durum banyo veya tuvaletin tavanında kendini gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri