Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
Mobil ya da sabit hatlarınızı kullanarak Sağlık Bakanlığı'nın "ALO 182" çağrı merkezini arayarak, randevu oluşturabilirsiniz. ALO 182'yi aradığınızda işlemlerinizi yapmada size çağrı merkezi elemanı yardımcı olacak ve istediğiniz hastane ve hekime randevu alabileceksiniz.
Ultrasonografi ve MR çekimleri ise en geç üç gün içerisinde randevu ile çekilebilmekte ve sonuçlar raporlama gerektirdiğinden en geç üç günde alınabilmektedir.
MHRS ile en erken 1 gün, en geç 15 gün sonrasına muayene randevusu alabilir, zamanı kendinize uygun şekilde planlayabilirsiniz.
Akıllı cihazınızdan MHRS Mobile giriş yaptıktan sonra açılan ekranda randevu geçmişini seçerek aldığınız randevuları görebilirsiniz. ALO 182 çağrı merkezini arayarak bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde ileriye dönük randevularınız hakkında bilgi alabilme imkanınız da bulunmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
Randevu alan vatandaşlar randevu bilgilerini unutmaları halinde randevu sorgulama işlemleri ile bilgilere sahip olabilir. Ayrıca Alo 182 hattını arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorular cevaplandıktan sonra ileriye dönük randevu hakkında bilgileri almak mümkündür.
Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır.182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
Emar sonuçları çıkma süresi 1 gün ile 3 gün arasında değişebilir. İlaçlı emarın hangi durumlarda ve aciliyet durumuna göre çıkam süresi değişmektedir. Devlet hastanesinde emar çekimi sonrası, sonuçların çıkması daha uzun sürebilir. Ancak Özel Avicenna Ataşehir Hastanesi'nde emar sonuçları aynı gün çıkmaktadır.
E-Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra size oluşturulmuş özel profil sayfasında yer alan "Randevu" bölümünden istediğiniz hastanelere ulaşarak online randevu alabiliyorsunuz. İstediğiniz hastanenin yanında hangi hekime muayene olmak istiyorsanız onu da seçebiliyorsunuz.
Kurulan ortak sistemle herhangi bir hastanede çekilen tomografi ve MR'lar bütün devlet ve özel hastanelerin bilgisayarlarından görülecek.
Emar çekileceği bölgeye ve emar işlemini yapacak olan hastanenin kalitesine bağlı olarak emar işleminin fiyatlandırılmasının 250 TL ile 2500 TL arasında değişiklik gösterebileceğini söyleyebiliriz.
Röntgen filmleri ve bilgisayarlı tomografi (BT) taramalarının aksine MR sağlığa zararlı iyonlaştırıcı radyasyon kullanmaz. Taranan alanın boyutuna ve çekilen görüntü sayısına bağlı olarak 15 ila 90 dakika süren ağrısız bir işlemdir.
MR çektirmek için özel bir hazırlık yapmaya gerek yoktur. Doktor tarafından aksi bir şey söylenmediği takdirde, kişiler normal yeme içme düzenine devam edebilir ve düzenli olarak kullandığı ilaçları alabilirler. Bazı durumlarda emar işleminden önce ortalama 4 saate kadar herhangi bir şey yiyip içilmemesi gerekir.
Sağlık Bakanlığınca başlatılan uygulamayla, Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aldıkları randevuya gitmeyen ve bunu iptal etmeyenler, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak.
İdrar tahlili 50 TL ile 100 TL arasında değişirken özel hastanede mr ücreti ise 300 TL ile 700 TL arasındadır. EKG çekimi 100 TL - 150 TL, göğüs filmi 50 TL - 100 TL arasındadır. Özel hastane mr ücreti, kan tahlili ücreti, kurumlara bağlı olarak değişebilmektedir.
Sistemin kullanımını artırmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumuyla (SGK) bir düzenleme yapıldığını aktaran Birinci, buna göre, kamu, özel ve üniversite dahil tüm hastanelerde çekilen radyolojik tetkiklerin Teletıp sistemine gönderilmeden, SGK Medula sistemi tarafından fatura edilemediğini söyledi.
Tarama öncesi hazırlık yapmanıza gerek olmadığı gibi, operasyon sonrası da sadece sonuçları beklemenizi yeterlidir. Kardiyak mr sonuçları ne zaman çıkar? sorusunun cevabı aynı gün içerisindedir.
Vücut Emarı (MR)
Vücut emarı ile kalp, ana damarlar, akciğer, karaciğer, böbrekler, dalak, pankreas, safra kesesi, safra yolları, karın içi damarlar detaylı bir şekilde incelenebilir. Ayrıca MR radyasyon içermediğinden kadın ve erkek üreme organları, pelvik organlar ve mesane için iyi bir görüntüleme alternatifidir.
Hasta çekim bittikten sonra aynı gün evine gidebilir. Bu sırada radyoloji uzmanı çekim ile ilgili analiz ve rapor hazırlar ve ilaçlı MR'ı talep eden doktordan birkaç gün sonrası için randevu alınmasını ister. İlaçlı MR'dan sonra bir süre gözlem altında kalınır.
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Diğer yöntem ise www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
MR çekimi doktorların hastalarında şüphelendiği bir durumu tespit etmek için istedikleri bir uygulamadır. Bu tespit amaçlı bir çekim işlemi olduğundan hastalar tarafından ihmal edilmemelidir. MR çekimi ülkemizde yoğun bir kullanıma sahip olduğundan çoğu kurumdan randevu almakta güçlükler yaşanabilmektedir.
kimlik numaranızı ve e-Nabız şifrenizi girmelisiniz. Giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan simgelerden tahlillerim seçeneğini tıklayınız. Böylelikle ultrason, röntgen, MR ve tüm tahlil sonuçlarınıza ulaşmanız mümkündür.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir.
http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi"kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri