Diş teli taktırmak için bir ortodontiste başvurmanız gerekmektedir.
Bu tedaviyi yapabileceğinden emin olun. Sonra bir devlet kurumda tedavi olmak istiyorsanız size önerebileceğimiz öncelikle diş hekimliği fakültelerinin ortodonti ana bilim dalı başkanlıkları sonra ağız ve diş sağlığı merkezleri olacaktır.
Vatandaşlar, Alo 182'nin yanı sıra "Online Randevu Sistemi" aracılığıyla da randevu alabilmektedir.
Ortodonti Diş Tedavisi Planlaması, ortodonti Diş teli tedavisindeki ilk randevu da ortodontist hastanın kapsamlı ortodontik muayenesini gerçekleştirmektedir. Ortodontik tedavi aşamaları ve planlaması tedavinin başarı oranını artırma konusunda çok önemlidir.
Tedavi konusunda ise ortodontistler; dişlerin hizalanması, çiğnemeyi iyileştirme, düzeltici diş teli, braket ve şeffaf plak takma ve buna uygun cihazları kullanma konusunda uzmanlaşmış kişilerdir.
İlgili 44 soru bulundu
MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz.
Devlet Hastanelerinde Diş Teli Ücretli Mi ? Devlet hastanelerinde diş teli tedavisi olmak ücretli değildir. Herhangi bir sağlık güvenceniz var ise, devlet hastanelerinde bu işlemi ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.
Genellikle 20 ila 30 dakika içerisinde diş tellerinin takılması tamamlanır. Hem alt hem de üst dişlere diş telinin takılması gerektiğinde bu süre biraz daha uzayabilir. Ortodontik tedaviye başlanmadan önce diş eti rahatsızlıklarının giderilmesi ve varsa çürük dişler için de tedavinin uygulanması gerekiyor.
Ücretsiz diş teli tedavileri bireylerin belirli yaş dönemlerinde gerçekleşebilmektedir. Sorunlarınızın tespiti ve muayene bulgularına göre 18 yaş altı bireylerin ücretsiz diş teli tedavileri yapımı mümkündür. Ancak SGK tarafından karşılanan 18 yaş altı diş teli tedavileri sadece bu dönemi içermektedir.
Ve her diş hekiminin yasal olarak ortodonti yapma ve ortodonti tedavisiyle dişlerdeki çapraşıklığı düzeltme yetkisi vardır.
Devlet hastanesinde diş teli tedavisi görülebilmektedir. Devlet hastanesinde diş teli tedavisi için gerekli şartlar sağlanır ise; tedavi ücretinin bir kısmını devlet karşılamaktadır. Diş teli tedavisi oldukça uzun bir tedavidir ve hem sabır hem de emek istemektedir.
Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB)'nin belirlediği 2023 yılı ortodontik tedavi taban fiyatlarına göre, Çift çene diş teli tedavileri 15.000 TL ile 25.000 TL aralığında, tek çeneye uygulanan tedaviler ise 12000 TL ile 18.000 TL aralığında değişmektedir.
Tedavi sırasında her iki haftada bir plakların değiştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle diğer diş teli uygulamalarından daha maliyetlidir. Şeffaf plak tedavi ücreti çift çene için 30.000 TL ile 50.000 TL arasında değişmektedir.
Ortodonti: Dişlerde çarpıklık, alt ve üst çene uyumsuzlukları, ağız kapanışında dişlerde görülen bozukluklar ortodonti biriminin alanına girmektedir. Dişlerde görülen bu tip bozukluklar kişilerin hem dış görünüşünün estetiğini bozabilmekte hem de çiğneme sorunu gibi problemlere davetiye çıkarabilmektedir.
Metal ya da porselen diş teli fiyatları ne kadardır? Güncel diş teli fiyatları 2023 yılında; tek çene diş teli fiyatları 8.000-12.000 TL aralığında, Çift çene diş teli fiyatları ise 12.000-22.000 TL aralığında uygulanmaktadır.
Ortodonti; uyumsuz ve çapraşık dişlerin uyum ilişkilerini teşhis ve kontrol eden, bu durumu önlemeye çalışan ve tedavisini yapan diş hekimliği branşının uzmanlık dalıdır.
Türk Diş Hekimleri Birliği'nin 2022 yılı için belirlemiş olduğu rehber tarifeye göre; Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Hafif) (Plak Ücreti Hariç): 7.000 TL – 7.560 TL KDV Dahil. Şeffaf Plaklar ile Ortodontik Tedavi (Orta) (Plak Ücreti Hariç): 10.000 TL – 10.800 TL KDV Dahil.
Diş teli öncelikle bozuk olan diş yapısını düzeltmek, çapraşıklıkları gidermek amacıyla uygulanan tıbbi bir müdahaledir. Ayrıca ayrık dişlere sahip olan kişilerde, dişi çıkmayan ve kırık dişi olan hastalarda diş teli tedavisi uygulanmaktadır.
Invisalign tedavisi daha uzun aralıklı ve daha kısa kontroller gerektirdiği için randevulara vakit ayırmakta zorlanan hastalar için kolaylık sağlar. Diş teli tedavisi ise, daha büyük kapanış sorunları, geniş boşluklar ve büyük kök hareketleri gerektiren durumlarda tercih edilmektedir.
Diş Teli Neden ilk Üste Takılır? Diş telinin önce üst dişlere takılmasının sebebi kişinin diş tellerine daha rahat alışmasıdır. Ayrıca alt dişlere tel takılması için önce üst dişlerin belirli bir hizaya girmesi gerekmektedir.
Tel tedavisi görmeye karar veren hastalarımızın da daha koltuğa oturmadan merak ettikleri konulardan birisi budur. En baştan söyleyelim. Diş teli takılırken herhangi bir ağrı ya da acı duymazsınız. İşin çok ilginç yanı işlem sırasında yaptığımız işin stresini atan hastalarımızdan bir çoğunun uykusu bile gelmektedir.
Diş Teli Kaç Ayda Bir Sıkılır? Diş tellerinin ortalama olarak ayda bir kez kontrolü yapılır. Bu kontroller esnasında dişin hareket etme seviyesine göre tel sıkılır. Ortalama tedavi süresi ise 1-1.5 yıl kadardır.
Bu ameliyat günümüzde bazı devlet hastanelerinde uygulanabilirken bazılarında ise uygulanamamaktadır. Buna karşın diş törpüleme ameliyatlarını devlet hastanelerinin büyük bir çoğunluğunun yapmadığı söylenebilir.
Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik var ise; implant diş tedavisi devlet tarafından karşılanmaktadır. Konjenital diş eksikliği olan hastaların tedavi masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.
18 yaşının altında olan çocuklarımız için devlet hastanelerinde diş teli tedavisi ücretsiz olarak uygulanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri